کد خبر: 213333
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۸

بحث شناسه‌دار شدن خودروها به‌منظور جلوگیری از قاچاق، بحثی است که با پیگیری وزارت صمت در حال انجام است.

به گزارش « اخبار خودرو » ، باتوجه‌به آماده شدن بسترهای سامانه شناسه کالا و سامانه جامع تجارت و نیز در راستای عمل به تکالیف آیین‌نامه اجرایی ماده ۱۳ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، مدیر دفتر امور خدمات بازرگاشنی وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف شد تا فرآیند اخذ شناسه کالا را برای انواع خودرو پیگیری کند.

در همین زمینه عباس تابش مدیرکل دفتر امور خدمات بازرگانی وزارت صمت که مسئول تعریف راهبرد فرآیند شناسه‌دارکردن خودروهای وارداتی است، به روزنامه «دنیای خودرو» می‌گوید: «یکی از مشکلاتی که در ثبت سفارش واردات خودرو داشتیم، گسستگی فرآیند‌هایی بود که در این زمینه با آن مواجه بودیم. بنابراین ما با استفاده از قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، کلیه فرآیندهای واردات خودرو را یک‌پارچه کردیم.»

عباس تابش با تاکید بر یک‌پارچه شدن فرآیند واردات خودرو افزود: «یعنی در یک سیستم متمرکز، اطلاعات ارزی و اطلاعات حمل‌ونقل را داریم. ضمن این‌که در این سیستم اطلاعات انبار و ثبت سفارش نیز در دسترس است. همچنین کلیه سیستم‌هایی را که نیازمند سازمان‌های مجوزدهنده و تامین ارز باشد، به شکل یک‌پارچه درآورده‌ایم.»

در سال‌های اخیر بحث واردات و ثبت سفارش خودرو، حرف و حدیث‌های بسیاری را در پی داشته است. مدیرکل دفتر امور خدمات بازرگانی وزارت صمت در این مورد می‌گوید: «در این سیستم یک‌پارچه، هر کسی، هر تعداد ثبت سفارش و تامین ارز انجام ‌دهد به صورت سیستمی و آنلاین خواهد بود. با این اوصاف آن اتفاقاتی که در بحث ثبت سفارش خودرو رخ می‌دهد عملا غیر ممکن خواهد شد.»

وی در پاسخ به این پرسش که آیا با این روش بحث قاچاق ۶هزاردستگاه‌خودرو که در روزهای اخیر مطرح شده، غیرممکن خواهد شد، می‌گوید: «بنده اطلاع ندارم که این قاچاق اتفاق افتاده است و اصولا امکان آن وجود داشته است یا خیر. اما در فرآیند جدید با توجه به یک‌پارچگی اطلاعات عملا دیگر چنین امکانی وجود ندارد. چراکه قبل‌از ثبت‌سفارش خودرو، سفارش‌دهنده باید دارای نمایندگی باشد و همچنین استانداردهای مربوط و شناسه کالا را نیز دریافت کرده و تامین و انتقال ارز خود را مشخص کند. بنابراین صرف ثبت‌نام در یک سامانه، موجب به‌وجود آمدن حق برای کسی نمی‌شود.»

تابش در رابطه با شناسه‌دارشدن خودروها و این‌که آیا هر خودرو یک شناسه مخصوص دریافت خواهد کرد یا خیر، می‌گوید: «ما دو مرحله و دو شناسه در این خصوص خواهیم داشت. یک شناسه کالا و یک شناسه رهگیری. در حال حاضر فعلا شناسه کالا را عرضه خواهیم کرد. به‌عنوان مثال هر مدل خودروی تویوتا دارای یک شناسه خواهد بود. یعنی ۱۱ رقم vin خودروها به عنوان شناسه کالا در نظر گرفته می‌شود.»

وی در ادامه می‌افزاید: «با قطعی‌شدن فرآیند واردات، ۱۷ رقم VIN به عنوان شناسه رهگیری شناخته می‌شود. یعنی هر خودرو دارای یک شناسه خواهد شد. در حال حاضر یک مارک و مدل از خودروها را شناسه می‌دهیم و فاصله تعریف این دو شناسه در حدود یک سال خواهد بود. یعنی نهایتا تا یک سال دیگر، هر خودرویی که وارد کشور شود، شناسه و vin مخصوص به خودش را خواهد داشت.»

مدیرکل دفتر امور خدمات بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت در این رابطه که این شناسه‌های خودرو در کنترل بازار چه نقشی ایفا خواهند کرد، اظهار داشت: «در هر صورت وقتی سیستم یک‌پارچه باشد و گپ‌های سازمان‌های مجوزدهنده یا گپ‌های خاص تامین‌کننده گرفته شود، میزان خودروهای وارداتی کاملا قابل کنترل است. در آن زمان سیستم تنظیم بازار می‌تواند نیاز را کنترل کند و بفهمد نیاز به واردات چه میزان است و باید با تعرفه چه کاری انجام دهد؟»

وی با بیان این‌که با انجام این اقدامات دیگر قاچاق خودرو انجام نخواهد شد، اظهار می‌کند: «ما در حال انجام دو کار هستیم. یکی این‌که جلوی قاچاق خودرو را بگیریم و دیگر این‌که قطعات خودرو را شناسه‌دار کنیم. با این کارها عملا امکان این‌که قطعات به صورت سی‌کی‌دی وارد کشور شده و در این‌جا مونتاژ شوند، دیگر وجود نخواهد داشت.»

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 4 =