کد خبر: 213796
تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۶

یکی از چالش‌های اجرا و تسریع این طرح در بخش خودروهای مسافری نیمه‌سنگین، این است که مالکان مینی‌بوس‌ها غالبا اقشار کم‌درآمد هستند و این ناوگان بیشتر در روستاها و شهرهای کوچک مورد استفاده قرار می‌گیرد، این است که سن متوسط ناوگان مینی‌بوس‌رانی به جای ۱۰ سال که میانگینی قابل قبول تلقی می‌شود، به ۲۴ سال رسیده است.

تاکنون در زمینه نوسازی ناوگان فرسوده باری کشور اقدامات بسیاری انجام شده و از سوی تولیدکنندگان این سگمنت، محصولات بسیاری به مشارکت‌کنندگان در این طرح تحویل شده است. با این حال اما ناوگان مسافری کشور به ویژه در بخش مینی‌بوس‌ها مغفول مانده بود و به نظر می‌رسید که هیچ ارگان یا سازمان‌ مشخصی قصد نوسازی این ناوگان را ندارد.

به گزارش اخبار خودرو ، با آغاز طرح نوسازی ناوگان حمل‌ونقل جاده‌ای، شرکت بهمن‌دیزل از زیرمجموعه‌های گروه بهمن اقدام به نوسازی بخشی از مینی‌بوس‌های ناوگان مسافری کشور کرد و توانست در نخستین گام 500 دستگاه‌ از این خودروها را به مشتریان تحویل دهد. طی این اقدام روز گذشته با حضور اصغر نورالله‌زاده؛ مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید، صدرالله بمانا؛ مشاور ارشد ریاست سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای، تعدادی از مدیران ارشد خودروسازی بهمن و مشتریان این خودروسازی عملیاتی شد، قرار است نوسازی ناوگان با ارائه وام 4 درصد از سوی صندوق کارآفرینی امید انجام شود.

 

آغاز تولید 11هزار دستگاهی

مهیار عسگریان، رئیس سازمان فروش گروه خودروسازی بهمن ضمن تقدیر و تشکر از بازیگردانان اصلی طرح نوسازی گفت: پروژه نوسازی ناوگان حمل‌ونقل جاده‌ای از جنبه‌های مختلفی حائز اهمیت است که از آن جمله می‌توان به بحث کاهش مصرف سوخت اشاره کرد. وی افزود: در طرح جدید باید بیش از 200هزار خودروی سنگین و نیمه‌سنگین فرسوده باری و مسافری طی سه سال آینده از ناوگان خارج شوند. عسگریان ادامه داد: این خودروهای فرسوده هزینه‌ مالی سنگینی را به ناوگان کشور وارد می‌کند. وی همچنین اظهار داشت: طرح نوسازی از منظر مصرف سوخت نیز قابل توجه است. چرا که برخی از این خودروها تا صد درصد افزایش مصرف سوخت دارند. رئیس سازمان فروش بهمن با اشاره به این‌که طرح نوسازی ناوگان حمل‌ونقل جاده‌ای از لحاظ ایمنی جاده‌ها هم مهم است، افزود: خودروهای فرسوده و غیرایمن منشأ بسیاری از تصادفات جاده‌ای هستند. وی ادامه داد: محیط‌زیست را نیز نمی‌توان در این میان نادیده گرفت. عسگریان بیان کرد: دغدغه تمام مسئولان و دست‌اندرکاران وضعیت بغرنج محیط‌زیست است که منشأ آن خودروهای آلاینده هستند. عسگریان اشتغال‌زایی را یکی دیگر از جنبه‌های مهم طرح نوسازی ناوگان دانست و اضافه کرد: این طرح با وام 4 درصد اجرا می‌شود که می‌توان گفت تا پیش از این اتفاقی ناممکن بود. وی همچنین ضمن تشکر از مشتریان این اتوبوس‌ها بیان کرد: اجرای این طرح نیاز به بردباری و صبر مالکان خودروهای فرسوده و مشتریان شرکت داشته است که آن‌ها هم به ما در اجرایی کردن این پروژه یاری رساندند. رئیس سازمان فروش بهمن در پایان به ارائه آماری در خصوص نوسازی ناوگان فرسوده پرداخت و گفت:‌ گروه بهمن از اواخر سال گذشته به دستور سهامداران شرکت و مدیران گروه، وارد نوسازی ناوگان شد که خوشبختانه در این مدت کوتاه توانستیم از رقبای خود پیش بیفتیم و مقام نخست را در نوسازی این سگمنت به دست بیاوریم. وی افزود: برای سال گذشته حدود یک‌هزار دستگاه قرارداد بستیم که در حال اجرای آن هستیم. با توجه به موفقیت‌هایی که داشتیم و اعتمادی که سازمان‌های ذیربط از جمله راهداری و مصرف سوخت و بهینه‌سازی داشتند، توانستیم اجرای قرارداد 11هزار دستگاهی را در سال جاری آغاز کنیم. عسگریان در پایان گفت: براساس این قرارداد، محصولات گروه بهمن از جمله کامیونت‌های FVR و FVZ و کشنده‌های FAW سیباموتور را در این قرارداد قرار دهیم.

ضریب 3 طرح نوسازی در اشتغال‌زایی

اصغر نورالله‌زاده، مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید نیز در این مراسم به تشریح جنبه‌های اشتغال‌زایی مستقیم و غیرمستقیم طرح نوسازی ناوگان حمل‌ونقل جاده‌ای پرداخت و گفت: از دید ما نقش حمل‌ونقل چه در بخش عمومی و چه در قسمت توزیع به عنوان یک نشانه در اشتغال شناخته می‌شود. وی در ادامه افزود: به دلیل نقش موثر این بخش که اثری تکاثری در سایر زنجیره‌های مرتبط با فعالیت‌های اشتغال به دنبال دارد، طبیعی است که از آن حمایت کنیم. ما معتقدیم زمانی که این لکوموتیو به حرکت درمی‌آید، واگن‌های متعددی را به دنبال خود به حرکت درمی‌آورد و اثر اشتغال‌زایی آن با ضریب تکاثر بالایی خود را در اجتماع نشان می‌دهد. همچنین قطعه‌سازان بسیاری به آن مرتبط هستند و فعالیت‌های بی‌شماری به این بخش متصل می‌شوند، بنابراین این طرح می‌تواند اشتغال غیرمستقیم هم ایجاد کند. وی بیان کرد: ‌حجم این فعالیت‌ها باعث می‌شود این بخش با ضریب حداقل 3 در اشتغال و همین‌طور در ارزش افزوده موثر باشد. نورالله‌زاده اظهار کرد: با توجه به ویژگی‌های عمومی نوسازی ناوگان، اشتغال‌زایی به‌عنوان ویژگی‌ خصوصی آن برای ما حائز اهمیت بود. این نخستین پروژه‌ای نیست که در آن حضور پیدا کرده‌ایم بلکه در سا‌ل‌های گذشته به ویژه در ساماندهی زنجیره تامین به ویژه لجستیک حضور موثر داشته‌ و کمک کرده‌ایم بخشی از شبکه لجستیک به بخش تامین خصوصا حمل‌ونقل متصل شود. وی در پایان به ارائه دو پیشنهاد پرداخت و بیان کرد: اگر بخشی از ظرفیت کشور را به سمت شبکه قطعه‌سازی هدایت کنیم، اثر مثبتی بر اشتغال‌زایی خواهد داشت. همچنین با اتصال ناوگان حمل‌ونقل به یک شبکه و سامانه یکپارچه می‌توانیم ظرفیت بار و مسافر را برای آن‌ها افزایش دهیم.

 

۵۷هزار دستگاه مینی‌بوس در سن اسقاط

در ادامه این مراسم، صدرالله بمانا، مشاور ارشد ریاست سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای گفت: از زمانی که نوسازی ناوگان توسط سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای آغاز شد، اولویت با بخش مسافری شامل اتوبوس، مینی‌بوس و سواری بود. هرچند در بخش اتوبوس و سواری اقداماتی انجام شده اما متاسفانه تاکنون در زمینه مینی‌بوس‌ها کاری انجام نداده بودیم. امروز یکی از آرزوهای دیرینه حمل‌ونقل جاده‌ای یعنی نوسازی مینی‌بوس‌ها جامه عمل پوشید. وی افزود: ۵۷هزار دستگاه مینی‌بوس به سن اسقاط رسیده‌اند و درحالی‌که سن متوسط ناوگان مینی‌بوس‌رانی باید ۱۰ سال باشد، هم‌اکنون ۲۴ سال است. بمانا بیان کرد: متوسط سن ناوگان اتوبوس‌رانی باید ۱۰ سال، سواری کرایه بین‌شهری ۱۵ سال و کامیون نیز ۱۶ سال باشد. وی خاطرنشان کرد: یکی از چالش‌های اجرا و تسریع این طرح در بخش خودروهای مسافری نیمه‌سنگین، این است که مالکان مینی‌بوس‌ها غالبا اقشار کم‌درآمد هستند و این ناوگان بیشتر در روستاها و شهرهای کوچک مورد استفاده قرار می‌گیرد. مشاور ارشد رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای با اشاره به سه طرح بزرگ ناوگان حمل‌ونقل جاده‌ای در کشور، اظهار داشت: در‌حال‌حاضر نوسازی ناوگان عمومی حمل‌ونقل جاده‌ای در قالب دو طرح اجرا می‌شود که طرح اول از منابع داخلی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده و سیستم مسافربری است و به‌رغم محدودیت منابع سازمان راهداری، با مساعدت ریاست سازمان در این بخش منابع خوبی برای اجرای طرح تخصیص داده‌ شده است تا مشکلات مربوط به ناوگان مینی‌بوس‌رانی، سواری کرایه بین‌شهری و اتوبوس‌رانی برطرف شود. وی در ادامه به طرح دوم اشاره کرد و افزود: نوسازی ناوگان باری با همکاری شرکت نفت، شرکت‌های سازنده و سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای اجرا و ۹ قرارداد برای نوسازی ۱۸هزار دستگاه از ۶۵ هزار کامیون فرسوده در کشور در قالب این طرح منعقد شد که طی اجرای آن در سال گذشته ۲۱۰۰ دستگاه کامیون نو به متقاضیان واگذار شد و طبق برنامه‌ریزی انجام‌شده در نظر داریم در صورت بهبود شرایط اقتصادی و مشکلات مالی تعداد ۸هزار دستگاه کامیون نو به متقاضیان واگذار کنیم. بمانا با اشاره به طرح سوم به نام طرح کلید به کلید که از سوی ریاست جمهوری ابلاغ شده است، خاطرنشان کرد: تعداد ۲۰۲هزار و ۵۰۰ دستگاه انواع خودرو در بخش بار و مسافر با سرمایه‌گذاری ۱۰ میلیارد و ۶۶۶میلیون دلار از محل صرفه‌جویی سوخت نوسازی می‌شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 2 =