کد خبر: 213941
تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۶:۲۹

چنانکه مشخص است تردد خودروهای سنگین اعم‌از اتوبوس‏های عمومی‌شهری، خصوصی و خودروهای سنگین باربری بیشتر‌از 50‌درصد ذرات‌معلق هوای تهران را تولید می‏کنند.

آسمان تهران این روزها آبی‏ است اما ماندگار نیست. آلودگی هوای تهران یکی از بزرگ‌ترین مشکلات این شهر است که همواره باید موردتوجه و پیگیری قرار گیرد. به‌خصوص خودروهای سنگین فرسوده که یکی از عوامل موثر در آلودگی هوا به شمار می‏روند و تردد شبانه ‏شان دور از دوربین‏های کنترل، هوای تهران را آلوده ‏تر می‏کند.

[caption id="attachment_213943" align="aligncenter" width="600"]کامیونهای فرسوده کامیونهای فرسوده[/caption]

به گزارش «اخبار خودرو» ، طبق تحقیقات انجام‌شده، منبع 70درصد از ذرات معلق تولیدی در شهر تهران وسایل‌نقلیه هستند که از این میان خودروهای سواری‌شخصی 1.4درصد، تاکسی‏ها حدود یک‌درصد، مینی ‏بوس‏ها 4.2درصد، موتورسیکلت‏ها 10.5درصد، اتوبوس‏های عمومی‌شهری 12.6‌درصد، اتوبوس‏های بخش خصوصی 18.2درصد و خودروهای سنگین 22.4درصد ذرات‌معلق تولید می‌کنند.

چنانکه مشخص است تردد خودروهای سنگین اعم‌از اتوبوس‏های عمومی‌شهری، خصوصی و خودروهای سنگین باربری بیشتر‌از 50‌درصد ذرات‌معلق هوای تهران را تولید می‏کنند. ضمن آنکه در آمار دیگری، خودروهای فرسوده عامل 70درصد از آلودگی هوای تهران معرفی شده ‏اند.

بنابراین خودروهای سنگین فرسوده که در بخش‌خصوصی مشغول به کار هستند، موجب ایجاد بخش عمده‌ای از آلودگی هوا می‏شوند زیرا هیچ کدام از آنها معاینه‏فنی ندارند.

آن‌طورکه سیدنواب حسینی‏ منش، مدیرعامل ستاد‌مرکزی معاینه‌فنی خودروهای شهر تهران گفته است، میزان مراجعه خودروهای سنگین غیر از اتوبوس‏های درون‏شهری، به مراکز معاینه‌فنی بسیار ضعیف است اما اتوبوس‏های شهری به‏ طور مستمر به مراکز معاینه‌فنی مراجعه می‏کنند.

حسینی‏ منش به  «دنیای‌خودرو» می‏گوید: «براساس سیاست‏های کلی، شهرداری‏ها، معاینه‌فنی خودروهای سنگین را برای ناوگان خود انجام می‏دهند بنابراین اتوبوس‏های شهرداری به‌طور مرتب بررسی می‏شوند. دسته دیگر خودروهای سنگین که روزانه در شهر تهران تردد دارند، از سایر شهرها معاینه‏فنی دریافت می‏کنند که مشکلی در روند کار ایجاد نمی‏کند.»

مدیرعامل ستادمرکزی معاینه فنی خودروهای شهر تهران درباره پذیرش خودروهای کار خصوصی در مراکز معاینه‏فنی تهران به پذیرش آنها در 5 مرکز معاینه فنی مختص به خودروهای سنگین اشاره کرد و ادامه داد: «در این مراکز تمام تناژها تست و بررسی می‏شوند. در پایانه‏ها امکان معاینه‌فنی برای خودروهای سنگین اتوبوسرانی و غیره وجود دارد. اما بیشتر خودروهای سنگین که بین تهران و سایر شهرها در رفت‌و‌آمد هستند، معاینه‌فنی خود را از سایر شهرها دریافت می‏کنند.»

او در مورد تعداد خودروهای سنگینی که معاینه‏فنی دریافت نکرده‏اند، عنوان کرد: «آمار دقیقی از خودروهای سنگین که در تهران تردد می‏کنند و باید به مراکز معاینه‌فنی مراجعه کنند، وجود ندارد. خودروهای سنگین بدون معاینه ‏فنی، فرسوده هستند که به‌صورت شبانه در تهران فعالیت می‏کنند. بیشتر این خودروها پیش‌از تردد شبانه در شهر و فرسوده شدن، در بخش ترانزیت جاده‏ای فعالیت می‏کنند و برای دریافت بارنامه ملزم به دریافت معاینه‏فنی هستند اما پس از آنکه به سن فرسودگی می‏رسند و معاینه‏فنی دریافت نمی‏کنند، سازمان راهداری به آنها مجوز فعالیت در جاده‏ها را نمی‏دهد. بنابراین این خودروها به‌صورت شبانه در سطح شهر مشغول به‌کار می‏شوند.»

با این‌حال نظارت کاملی بر خودروهای سنگین بدون معاینه‏فنی صورت نمی‏گیرد. حسینی‏منش ادامه داد: «متاسفانه دوربین‏های شهری در خارج ساعات طرح، معاینه‏فنی خودروها را چک نمی‏کنند و خودروهای فرسوده سنگین که عمدتا نخاله ‏بر هستند، در ساعات 12شب تا 5 صبح فعالیت می‌کنند، ضمن آنکه این خودروها از مسیرهایی تردد می‏کنند که دوربین نباشد. در اواخر سال گذشته محدودیت تردد در شب برای نخستین‌بار اعمال شد.»

به گفته حسینی ‏منش باید در فواصل بزرگراهی دوربین‏های مجهز به سامانه معاینه ‏فنی نصب شود تا خودروهای فرسوده رصد شوند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 7 =