کد خبر: 214953
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۶

عدم ثبت مجوز جدید و تمدید مجوزهای قدیمی نمایندگی‌های رسمی تایرسازان خارجی توسط مرکز امور اصناف و بازرگانان وزارت صمت واردات تایر به کشور را با چالش مواجه کرده است.

به گزارش اخبار خودرو ، اتفاقی که از یک‌ماه گذشته تا امروز واردات این کالای استراتژیک را به کشور دچار مشکل کرده و واردکنندگان رسمی که پیش‌از این با ثبت نمایندگی خود، ‌بخش عمده‌ای از نیاز کشور به تایر را تامین می‌کردند، برای واردات کالا به کشور دچار مشکل شده‌اند.

علاوه‌بر این، مشکلات ایجادشده بر سر حواله‌کرد ارز به شرکت‌های مادر نیز مزید‌بر‌علت شده تا واردات تایر به کشور به‌ویژه از نوع باری-اتوبوسی آن با مشکل مواجه شود و به‌این‌ترتیب بازار این گروه محصول در چندماه گذشته با چالش همراه باشد.

کمبود تایرهای باری-اتوبوسی از هر دو نوع رادیال و بایاس بسیار زود سر‌وصدا به راه انداخت تا استراتژیک بودن این کالا بار دیگر برای مسئولان اجرایی کشور اثبات شود.

کمبود تایر در بازار از یک‌سو و افزایش قیمت آن به‌دلیل خالی شدن موجودی انبارهای باری-اتوبوسی باعث شد قیمت این کالا به‌شدت افزایش یابد و به یکی از دلایل اصلی اعتصاب کامیون‌داران در ماه جاری تبدیل شود.

محمد میرعابدینی، دبیر انجمن واردکنندگان لاستیک در گفت‌وگو با «دنیای‌خودرو» میزان تایر رادیال باری-اتوبوسی کشور را سالانه دو‌میلیون‌و200هزارحلقه اعلام کرد و از نیاز کشور به واردات 80درصد از این تعداد تایر خبر داد.

[caption id="attachment_204775" align="alignleft" width="267"]سیدمحمد میرعابدینی ، دبیر انجمن واردکنندگان لاستیک ایران سیدمحمد میرعابدینی ، دبیر انجمن واردکنندگان لاستیک ایران[/caption]

او با تاکیدبر اینکه گروه‌صنعتی‌بارز با توان تولید سالانه 400هزارحلقه تایر رادیال باری-اتوبوسی امکان تامین 20درصد از نیاز بازار را دارد، گفت: بخش عمده‌ای از نیاز کشور توسط واردات تامین می‌شود که متاسفانه به‌دلیل عدم ثبت و تمدید نمایندگی‌های شرکت‌های خارجی توسط مرکز امور اصناف و بازرگانان، واردات تایر به کشور به شدت محدود شده است.

وی تعداد کامیون‌های باری بین‌شهری را 331هزارو500دستگاه اعلام کرد و گفت: این تعداد کامیون به‌علاوه 14هزارو500اتوبوس بین‌شهری برای تامین تایرهای خود به واردات وابسته‌اند و متاسفانه عدم تمدید نمایندگی‌ها توسط مرکز امور اصناف و بازرگانان باعث کاهش شدید واردات تایر شده است.

همچنین شرکت‌هایی که تنها چند ماه از اعتبارشان باقی مانده است، به‌دلیل ریسک بالا و احتمال عدم ثبت نمایندگی در مرکز امور اصناف اقدام به واردات نمی‌کنند و همین موضوع باعث شده است کشور با کمبود تایر مواجه شود.

میرعابدینی باتاکید بر اینکه مجموع اتوبوس و کامیون‌های بین‌شهری و شهری در ایران تنها یک‌میلیون دستگاه است، گفت: درحالی‌که کاهش واردات تایر، بخش بار و حمل‌و‌نقل را د‌چار مشکل کرده است باید این نکته را نیز در نظر داشت تعداد خودروهای سواری از 18میلیون دستگاه هم فراتر رفته و کاهش واردات در آینده‌ نزدیک بازار تایر را با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو خواهد کرد. زیرا تولیدکنندگان داخلی توان تامین تمام نیازهای بازار را ندارند و البته خود نیز با مشکلاتی برای تامین مواد اولیه مواجه هستند.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ۱۴:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۸
    نمیدونم کیا وارد کننده هستند که هر بار این دلال جماعت بوده که بر تولید کننده داخلی پیروز بوده.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 0 =

آخرین اخبار