کد خبر: 215394
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۴۶

پیشنهاد تشکیل کمیته‏ ای به منظور برنامه‏ ریزی و تعیین استراتژی مناسب برای خروج از دور جدید تحریم‏ها با روش‏ها و مدل‏های کارآمد به سازمان گسترش داده شده است

افزایش بهره ‏وری در صنعت خودرو کشور همواره با اما و اگرها و شروط بسیاری همراه بوده است. اگرچه وقوع این امر در مسیر توسعه و پیشرفت این صنعت بسیار ضروری است اما یکی از مواردی که به عنوان پیش ‏شرط در این زمینه همیشه مطرح می‏شود، نیاز تولیدکنندگان به حمایت دولت بوده و منظور از این حمایت نیز معمولا حمایت مالی است.

[caption id="attachment_215397" align="alignleft" width="345"]منوچهر منطقی منوچهر منطقی[/caption]

با وجود این، تجربه نشان می‏ دهد هر بار دولت نقش حمایتی ایفا کرده، بی‏ شک در تصمیم‏ گیری‏ها به خصوص در زمینه قیمت‏ گذاری نیز دخالت داشته که به دنبال آن فضای رقابتی در آن بخش از بین رفته است. در حالی که به‌جز تعداد محدودی از خودروسازان و قطعه‏ سازان، بیشتر تولیدکنندگان در این حوزه، فعال بخش خصوصی هستند. به این ترتیب شاید بهتر است مسیر تازه‏ای برای تامین منابع مالی تولید، در این بخش ایجاد شود تا وابستگی صنعت خودرو به دولت و حمایت‏های مالی آن به حداقل برسد. ضمن اینکه یافتن روشی برای جذب سرمایه ‏های سرگردان مردم و سرمایه ‏گذاران به این صنعت نیز تاثیر قابل‌توجهی خواهد داشت.

ریسک بالای روش‎های تامین مالی در صنعت خودرو

در همین باره دبیر ستاد توسعه صنایع دانش ‏بنیان هوایی و هوانوردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در گفت‏ وگو با «دنیای خودرو» با بیان اینکه صنعت خودرو کشور بر مدل‏های پیشرفته تامین مالی تسلط کافی ندارد، گفت: «به همین دلیل تامین مالی در این بخش معمولا از روش‏های ساده و بسیار خطرناک مانند تامین منابع مالی از بانک‏ها انجام می‏شود. بررسی ترازهای مالی شرکت‏های خودروساز نشان می‏ دهد سودی که این بخش به بانک‏ها می‏ پردازد، از سودی که به سهامداران شرکت پرداخته می‏شود، بسیار بیشتر است.»

منوچهر منطقی با اشاره به این‎که باید مدل‏های تامین مالی مدرن و پیشرفته در این زمینه به کار گرفته شوند، اظهار کرد: «در این راستا نیاز به آموزش فعالان این بخش احساس می‏ شود. ضمن این‎که باید یک یا دو مدل موفق در این زمینه در سطحی توسعه داده شود که فعالان صنعت خودرو بتوانند متکی بر آن پیش بروند. چراکه اگر قرار باشد مسیر شکل‏ گیری این روش‏های تامین مالی از ابتدا طی شود، به دلیل وجود پستی و بلندی‏های فراوان ممکن است در نهایت از ادامه راه منصرف شوند.»

مسیر قطع اتکای صنعت خودرو به دولت

به گفته رئیس شورای آینده ‏نگاری صنعت خودرو، باید در کشور به این جمع‎بندی برسیم شکل تامین منابع مالی و اقتصادی به‏ ویژه در صنعت خودرو به تحول کلی و تعریف روش‏های تازه و نوین نیاز دارد. برای این‎که اتکای خودروسازان به دولت و حمایت‏های آن به حداقل برسد، باید با توسعه یک یا دو مدل پیشرفته تامین مالی، امکان تغییر مسیر بدون صرف هزینه و ضرر به وجود بیاید.

وی همچنین در رابطه با توانمندی موجود در صنعت خودرو کشور، بیان کرد: «خودروسازان حتی برای اینکه بتوانند دور جدید تحریم‏ های اقتصادی را پشت سر بگذارند، قطعا نیاز به استفاده از روش‏های نوین مالی دارند. ضمن اینکه تغییر مدل‏های ذهنی موجود در میان مدیران و تصمیم‏ گیران این حوزه نیز در این زمینه بسیار موثر خواهد بود.»

منطقی در پایان با تاکید بر این‎که سازمان گسترش و نوسازی صنایع کشور (ایدرو) در بسیاری موارد به‌نحوی متولی این بخش از صنعت محسوب می‏ شود، گفت: «در این راستا، پیشنهاد تشکیل کمیته ‏ای به منظور برنامه‏ ریزی و تعیین استراتژی مناسب برای خروج از دور جدید تحریم‏ها با روش‏ها و مدل‏های کارآمد به آقای معظمی داده شده و قرار است به‎زودی در این باره تصمیم ‏گیری شود.»

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 10 =