کد خبر: 215994
تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۴

سگمنت عمرانی و کاروتجاری از نظر ارزش طی 10سال آینده بزرگ‌ترین بازار خودروهای الکتریکی خواهد بود

به گزارش اخبار خودرو ، اصطلاح ماشین‌آلات عمرانی به‌طور‌کلی دلالت بر خودروهایی دارد که به‌منظور انجام فعالیت‌هایی مانند خاک‌‌برداری، جابه‌جایی بارهای فوق‌سنگین یا بالا بردن بار استفاده می‌شود. از آن‎جاکه این خودروها در محیط‌های شهری نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند، سازندگان آن‌ها از نظر قانونی و حتی توسط بازار مصرفی نیز تحت‌فشار قرار گرفته‌اند تا مدل‌هایی را عرضه کنند که دی‌اکسیدکربن را به حداقل برسد و بتواند بیشترین کارایی و بی‌صداترین فعالیت را در پروژه‌های شهری ارائه دهند.

براساس ارزیابی‌های انجام‌شده پیش‌بینی‌ می‌شود در سال 2027 در این بخش حدود 15میلیارددلار محصول هیبرید و الکتریکی به فروش برسد. بخش عمرانی و کاروتجاری از نظر ارزش، بزرگ‌ترین بخش خودروهای الکتریکی را به خود اختصاص می‌دهند و براساس مطالعات انجام‌شده از سوی IDTechEx روند گسترش این صنعت در سال‌های آینده ادامه پیدا خواهد کرد.

در میان این خودروها، اتوبوس‌ها بزرگ‌ترین بخش را در اختیار دارند که بیشترین آن‌ها در چین و برای کشور چین ساخته می‌شود. تولید اتوبوس‌ براساس سفارش چین حدود 10 برابر بزرگ‌تر از سفارش دیگر کشورهاست.

[caption id="attachment_215995" align="aligncenter" width="511"] .[/caption]

فواید استفاده از خودروهای عمرانی الکتریکی

باتوجه به سختگیرانه‌ شدن قوانین محیط‌زیست و استفاده از خودرو در شهرها به‌ویژه در کشورهای پیشرفته‌، خودروهای الکتریکی توانسته‌اند راه خود را به بازار محصول عمرانی، کشاورزی و معدن نیز باز کنند و بر‌همین اساس پیش‌بینی‌ می‌شود بازار این خودروها تا سال 2028 به 87میلیارددلار برسد.

شرکت‌های کوماتسو، جان‌دیر، کاترپیلار و دیگر فعالان این حوزه نیز به سمت طراحی و تولید محصولات بزرگی روی آورده‌اند که عمدتا هیبرید هستند. همچنین شرکت‌های کوچک‌تر تمایل خود را به ساخت نسخه‌های کوچک‌تر اما الکتریکی نشان داده‌اند.

بهره‌برداران و تولیدکنندگان این خودروها معتقدند استفاده از نمونه‌های الکتریکی می‌تواند فواید بسیاری را به‌همراه داشته باشد از‌جمله آن‌که ابزارها با استفاده از این فناوری، کارایی بیشتری را به همراه خواهند داشت و با قدرت بیشتری کار خواهند کرد.

به‌طور قطع، کاهش آلاینده‌ها را می‌توان از مهم‌ترین مزایای این خودروها دانست. این در حالی است که ضریب اطمینان از عملکرد این خودروها به‌شدت بهبود می‌یابد و خط‌نشت مایع هیدرولیک کاهش پیدا می‌کند.

عمرانی‌های کوچک در اولویت الکتریکی‌شدن

توسعه خودروهای عمرانی بیش از همه روی نمونه‌های کوچک قرار گرفته است؛ نمونه‌هایی که درون‌شهرها مورد استفاده قرار می‌گیرند، کشش بیشتری برای تبدیل شدن به نسخه‌‌های الکتریکی دارند.

به‌عنوان مثال در کشورهایی مانند ژاپن و هند محصولات کوچک عمرانی از طرفداران بیشتری برخوردارند. بیل‌های مکانیکی کوچک در‌حال‌حاضر از بازاری معادل 5میلیارددلار در سراسر دنیا برخوردار هستند.

هرچند به‌نظر نمی‌رسد الکتریکی‌شدن خودروهای عمرانی کوچک تا چند سال آینده رنگ‌وبوی جدی به‌خود بگیرد اما از این واقعیت نمی‌توان گذشت که این خودروها به‌دلیل توانایی‌های بیشماری برای استفاده در شهرها، در اولویت الکتریکی‌شدن قرار دارند. پیش‌بینی‌ها حاکی از آن‌ است که تا سال 2025 شاهد بازار گسترده‌ای از خودروهای عمرانی الکتریکی و هیبرید به‌ویژه در سگمنت‌های کوچک‌تر و درون‌شهری باشیم.

فروش نمونه‌های الکتریکی از 2013 تا 2016

خودروهای الکتریکی در بخش عمرانی و کاروتجاری از سال 2013 به‌طور چشمگیری وارد بازارهای مختلف دنیا شدند و تا سال 2016 همواره با رشد همراه بوده‌اند.

بازار این خودروها در سال 2013 شاهد فروش حدود 37 میلیارددلار از خودروهای الکتریکی بود. در سال 2014 اما این رقم با رشد مناسب توانست به حدود 60میلیارددلار برسد که می‌توان گفت در سال‌های مورد مطالعه بیشترین رشد را به‌خود اختصاص داد.

در دوسال بعد از آن فروش خودروهای الکتریکی عمرانی و کاروتجاری سالانه حدود 10میلیارددلار رشد داشتند و درسال2015 و 2016 به ترتیب به حدود 70و80‌میلیارد دلار رسیدند.

بزرگ‌ترین شرکت‌های عمرانی‌ساز در سال 2017

در پایان هر سال براساس آمارهای منتشرشده از فروش خودروسازان عمرانی، پرفروش‌ترین و به نوعی برترین‌های آن‌ها معرفی می‌شوند. به‌تازگی نیز آماری از این تولیدکنندگان در سال 2017 منتشر شده است که نشان می‌دهد شرکت‌های کاترپیلار، کوماتسو، هیتاچی، ولوو CE، لیبهر، XCMG، دوسان اینفراکور، سانی و جان‌دیر بیشترین فروش این سگمنت را در سال گذشته میلادی به‌خود اختصاص داده‌اند.

براساس این آمارها شرکت کاترپیلار درحالی صدرنشین این جدول است که توانسته 26.64میلیارددلار فروش خودروهای عمرانی را تجربه کند.

همچنین شرکت‌های کوماتسو با فروشی معادل 19.24میلیارددلار به‌عنوان دومین فروشنده بزرگ خودروهای عمرانی شناخته شده است.

تنها دو شرکت کوماتسو و کاترپیلار فروش بیش‌از 10میلیارددلار را تجربه کرده‌اند و دیگر شرکت‌ها؛ هیتاچی، ولوو، لیبر، XCMG دوسان اینفراکور، سانی و جان‌دیر به ترتیب توانستند فروش معادل 8.3میلیارددلار، 7.81میلیارددلار، 7.4میلیارددلار، 6.98میلیارددلار، 6.23میلیارددلار، 5.93میلیارددلار و 5.72میلیارددلار را به‌ثبت برسانند.

براین اساس طبیعی است همین شرکت‌ها بتوانند در طراحی و تولید نمونه‌های الکتریکی این سگمنت نیز پیشگام باشند.

EX2، بیل‌مکانیکی الکتریکی ولوو

با تغییر نگرش دنیا از سوی خودروهای دیزلی به سمت نمونه‌های الکتریکی، برخی خودروسازان عمرانی اقدام به تولید بیل‌های مکانیکی هیدرولیک کردند تا از این طریق بتوانند آلاینده‌ها را کاهش داده و میزان CO2 این خودروها را تقریبا به صفر نزدیک کنند تا استفاده از آن‌ها در سایت‌های عمرانی کمترین میزان آلایندگی را به همراه داشته باشد و محیطی سبز را ایجاد کند.

شرکت ولوو CE یکی از مطرح‌ترین عمرانی‌ساز‌های دنیاست که توانست در سال 2017 از بیل‌‌مکانیکی الکتریکی خود با نام EX2 رونمایی کند.

این بیل مکانیکی که به‌منظور استفاده در پروژه‌های شهری طراحی شده و به‌گفته ولوو کارایی آن در مقایسه با مدل‌های پیشین 10برابر بیشتر و صدای آن 10برابر کمتر است و می‌تواند هزینه‌های مالکان را کاهش دهد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 13 =