ملاقات علی اکبر ولایتی و پوتین

سفر مشاور رهبر معظم انقلاب به روسیه و دیدار وی با ولادیمیر پوتین، نکات ریز و درشت بسیاری داشت که یکی از آن‌ها اهمیت خطوط ریلی ایران برای روس‌ها به منظور دستیابی به آب‌های گرم خلیج فارس و توسعه دایره لجستیکی این کشور بود

به گزارش اخبار خودرو ، علی اکبر ولایتی، مشاور رهبر معظم انقلاب در امور بین‌الملل که برای تسلیم پیام رهبر انقلاب و رئیس‌جمهوری به ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به این کشور سفر کرده است، این ملاقات دو ساعته را مفید و سازنده توصیف کرد. در این دیدار یکی از مباحث مطرح‌شده اصلی همکاری‌های حمل‌ونقلی دو جانبه، به‌ویژه حمل‌ونقل ریلی بود که باتوجه‌به موقعیت استراتژیک سیستم راه‌آهن روسیه که یکی از بزرگ‌ترین شبکه‌های جهان، به لحاظ وسعت و اندازه شبکه ریلی است؛ به نحوی که میزان بار و تعداد مسافری که جابه‌جا می‌کند در سراسر دنیا معروف است، آن‌هم در دوره‌ای که خطرات تحریم‌ها کشورمان را تهدید می‌کند، موقعیت ویژه‌ای برای حمل‌ونقل ریلی کشورمان محسوب می‌شود.

ایران و روسیه؛ شرکای استراتژیک

طبق اظهارات مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل، رهبر انقلاب، به رابطه ایران و روسیه، از دیرباز، به‌عنوان رابطه‌ای راهبردی و استراتژیک نگاه می‌کنند‌، و این سیاست، تحت اشراف رهبر معظم انقلاب ادامه پیدا می‌کند. ولایتی پس از اتمام این دیدار دو ساعته از اظهار رضایت پوتین و جمهوری اسلامی ایران از همکاری‌ها در توسعه راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران خبر داد و خاطرنشان کرد: «طی 10روز گذشته، مقدمات عملیاتی برقی‌کردن راه‌آهن اینچه‌برون - گرمسار، در شهر ساری آغاز شد و آقای پوتین، برای سرمایه‌گذاری در این حوزه، اعلام آمادگی کرد.»

علاقه پوتین به سرمایه‌گذاری در پروژه‌های ریلی ایران

ولایتی افزود: «آقای پوتین، بر کریدور شمال -  جنوب و سن‌پترزبورگ - چابهار تاکید داشت که برای حمل کالا از آسیای جنوبی و آسیای جنوب شرقی از طریق ایران، باعث صرفه‌جویی ۴۰درصدی در زمان و هزینه می‌شود.»

علام آمادگی مجدد پوتین در حوزه حمل‌و‌نقل ریلی، به ویژه پروژه‌های خطوط و ناوگان برقی بیانگر تحکیم برنامه‌های دولت در این حوزه و تحقق آن تا سند چشم‌انداز 20ساله جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود.

روسیه در محوریت پروژه‌های ریلی ایران

سعید محمدزاده، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت راه‌آهن در مراسم آغاز عملیات برقی‌سازی راه‌آهن گرمسار - اینچه‌برون بیان داشت: «در سند چشم‌انداز ۱۴۰۴ پیش‌بینی شده است به ۶۰۰۰ کیلومتر راه‌آهن برقی دست یافته باشیم و مهم‌ترین این مسیر‌ها دوخطه و برقی‌کردن خط ریلی بین بافق تا سرخس و اتصال آن به خواف و همچنین برقی کردن از سرخس تا بندرعباس است.»
مدیرعامل راه‌آهن همچنین اظهار داشت: «در مسیر شرق خزر با برقی کردن گرمسار - اینچه‌برون، ارتباط حمل‌ونقل بین ایران و کشورهای قزاقستان، ترکمنستان و روسیه؛ همچنین ایران، ترکمنستان و ازبکستان افزایش پیدا خواهد کرد و امیدواریم این پروژه در زمان مقرر تکمیل شود.»

درآمدی بر راه‌آهن روسیه

سیستم راه‌آهن روسیه یکی از بزرگ‌ترین شبکه‌های جهان، به لحاظ وسعت و اندازه شبکه ریلی است، به‌نحوی که میزان بار و تعداد مسافری که جابه‌جا می‌کند در سراسر دنیا معروف است. اساسا راه‌آهن از نظر استراتژیک برای اقتصاد این کشور بسیار بااهمیت بوده و اکثر بارها اعم از صنعتی و کشاورزی و معدنی از این طریق منتقل می‌شوند، به نحوی که از نظر میزان حمل بار پس از ایالات‌متحده آمریکا و چین، در جایگاه سوم قرار دارد. براساس ارقام منتشرشده، ۲۷‌درصد از مسافران روسی، خطوط ریلی را برای جابه‌جایی برمی‌گزینند. براساس آمار، در سال ۲۰۱۷، بیش از یک میلیارد نفر و بیش از ۲/۱ میلیارد تن بار توسط این راه‌ آهن جابه‌جا شده است.

اجلاس پاییزی؛ موقعیتی استثنایی

اجلاس وزرای کریدور شمال - جنوب در مهرماه سال جاری به میزبانی تهران برگزار خواهد شد و تاکنون شش اجلاس شورای هماهنگی کریدور شمال - جنوب و تنها یک اجلاس وزرا در بدو تاسیس این کریدور در سال ۲۰۰۰ برگزار شده است. همچنین، هفتمین شورای هماهنگی کریدور شمال - جنوب نیز در خلال اجلاس وزرای کریدور شمال - جنوب به میزبانی تهران برگزار می‌شود و در صورت امضای پروتکل‌ گمرکی جدید در دومین اجلاس کریدور شمال - جنوب، می‌‌توان شرایط تردد بدون توقف در گمرک‌ کشورهای عضو را فراهم کرد.


امین ترفع، مدیر کریدورهای بین‌المللی معاونت حمل‌ونقل وزارت راه‌وشهرسازی معتقد است: «اهمیت برگزاری اجلاس وزرای حمل‌ونقل کشورهای عضو کریدور شمال - جنوب در شرایط کنونی که شدت هجمه‌های سیاسی علیه جمهوری اسلامی را در پی دارد و به‌رغم تهدیدات، فشارهای خارجی و تلاش‌های گسترده برای دور زدن مسیرهای ترانزیتی ایران و تغییر مسیر ترانزیت کالا در منطقه، از اهمیت بالایی برخوردار است. برگزاری اجلاس وزرای کریدور شمال - جنوب به لحاظ سیاسی یک دستاورد مهم شمرده می‌شود زیرا ابتکار عمل و محوریت فعال‌سازی این کریدور در اختیار ایران به عنوان امین موافقت‌نامه و میزبان دبیرخانه است.»

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 0 =