کد خبر: 220737
تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۴:۰۴
جک اس 5

به‎واسطه جهش شدید قیمت دلار، خودروهای جدید که در سگمنت فنی و کیفی پایین‎تری قرار دارند، جای خودروهای برتر را در رده‎های بالاتر قیمت پر کردند

به گزارش « اخبار خودرو » ، محمدعلی دیانتی‌زاده در سرمقاله روز (چهارشنبه – 24 مرداد1397 ) روزنامه دنیای خودرو، به موضوع « قدرت خرید مردم و سبد محصول خودروسازان » پرداخت.

عضو شورای سردبیری روزنامه دنیای خودرو در این باره نوشت:

تنوع‎بخشی به سبد محصول، یکی از برنامه‎های اصلی خودروسازان به‎ویژه خودروسازان بخش خصوصی در دوران اوج برجام بود، دورانی که به واسطه گشوده‎شدن درهای تعامل با صنعت خودرو جهان توقع مردم از خودروسازان داخلی به اوج خود رسید. بازگشت پژو، رنو و هیوندای از یک‎سو و مذاکره با بنز و فولکس‎واگن از سوی دیگر برخی از مردم را به این صرافت انداخته بود که برای خرید یا تعویض خودرو منتظر فرارسیدن موعد عرضه تولیدات مشترک خودروساران داخلی و شرکای خارجی آن‎ها بمانند.

انتظارات بازار به حدی بالا رفت که مشتریان خودروهای پرتیراژ و تکراری داخلی نیز کمپین تحریم خرید خودرو صفر به راه انداختند و خواستار ارتقای کیفی و کاهش قیمت محصولات خودروسازان شدند. در این میان خودروسازان چینی هم بیکار نماندند و محصولات باکیفیت‎تر و به‎روزتری را وارد بازار ایران کردند. به‎تدریج اما انتظارات حداکثری شکل‎گرفته در بازار رو به کاهش گذاشت و طرح دولت برای اعطای گسترده وام خودرو کمپین تحریم‎کنندگان خرید را از هم پاشید.

مشتریان سگمنت‎های دیگر نیز از انتظار برای ورود خودروهای فرانسوی و کره‎ای مونتاژ داخل خسته شدند و به انتخاب خودرو از میان گزینه‎های چینی جدید روی آوردند. پرچمدار مونتاژ خودروهای چینی در ایران، با معرفی محصولات جدید زمینه معرفی برترین خودرو خود را فراهم ساخت و کرمان‎موتور ضمن رونمایی از لیفان820، تمرکز فعالیت خود را روی برند کیفی جک بیش‎تر کرد و با عرضه اس5 اتوماتیک سهم قابل‌توجهی از بازار کراس‎اوورها را به دست آورد. بهمن‎موتور نیز که با ارتقای موتور بی50 رضایت مشتریان را از برند اف‎اِی‎دبلیو بالا برده بود، از برنامه خود برای تولید مدل‎های بی70 و ایکس80 اف‎اِی‎دبلیو خبر داد. حتی ایران‎خودرو و سایپا نیز از این قافله عقب نماندند و خودروهایی از برندهای چینی دانگ‎فنگ، هایما، چانگان و برلیانس را به خطوط مونتاژ خود افزودند.

در این میان، شرکت‎های کوچک نیز به تکاپو افتادند تا پای دیگر خودروسازان چینی را نیز برای تولید و واردات به ایران باز کنند. اما با کاهش پیاپی قدرت خرید مشتریان در دو سال اخیر، معادلات بازار عوض شد و برنامه‎های خودروسازان نیز برای تنوع‎بخشی به سبد محصول تغییر کرد. بدین ترتیب، سگمنت‎هایی که قرار بود با خودروهای برتر هر برند از بالا پر شود، با خودروهای ارزان‏تر از پایین پر شد.

این ماجرا اما به همین‎جا ختم نشد بلکه به‎واسطه جهش شدید قیمت دلار، خودروهای جدید که در سگمنت فنی و کیفی پایین‎تری قرار دارند، جای خودروهای برتر را در رده‎های بالاتر قیمت پر کردند. به عنوان مثال از برند جک، قبل از معرفی و عرضه دو محصول جی5 فیس‎لیفت و اس7، دو خودرو جی4 و اس3 معرفی شدند و از برند اف‎اِی‎دبلیو نیز به‎جای بی70، خودرو بی30 عرضه شد. این در حالی است که هم‎اکنون جک اس3 همان قیمتی را دارد که سال گذشته اس5 داشت. حالا مشتریان علاقه‎مند به برخی مدل‎ها یا باید سراغ نسخه‎های کارکرده آن‎ها بروند یا خود را به خودروهای رده‎پایین‎تر از همان برند و برندهای دیگر راضی کنند.

برچسب‌ها

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۲۲:۳۴ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۵
    0 0
    روحانی مچکریم

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 3 =