حمل‌ و‌ نقل‌ عمومی وین

شهر وین اتریش به‌واسطه داشتن سیستم حمل‌ونقل عمومی پیشرفته و بی‏نظیر، از سوی اکونومیست به‌عنوان بهترین شهر برای زندگی در سال ۲۰۱۸ انتخاب شده است.

 به گزارش «اخبار خودرو​»،  در رتبه‌بندی امسال بهترین شهرهای جهان برای زندگی که هر سال از سوی مجله اکونومیست لندن انجام می‏شود، شهر ملبورن استرالیا پس از آن‌که هفت‌سال به‌عنوان بهترین شهر جهان برای زندگی معرفی می‏شد، امسال جایگاه خود را به وین پایتخت اتریش داد. 

طبق این رتبه‌بندی که هرسال منتشر می‌شود، ۱۴۰شهر مختلف جهان باتوجه به عوامل گوناگون ازجمله ثبات سیاسی‌واجتماعی، میزان جرم‌وجنایت، سطح آموزش و دسترسی به مراقبت‏های بهداشتی مورد بررسی قرار می‏گیرند. در این رتبه‌بندی‌ها، شهر منچستر انگلیس بیشترین سطح پیشرفت را داشته و با صعود ۱۶‌رتبه‌ای، به جایگاه سی‌وپنجم رسیده است. کارشناسان علت صعود منچستر به این رتبه را بهبود وضع امنیت در این شهر عنوان کرده ‏اند.

در این رتبه‌بندی، شهر تهران با رتبه۱۲۸، آبیجان در ساحل‌عاج، هانوی در ویتنام و بلگراد در صربستان بیشترین سطح پیشرفت را در پنج سال گذشته از نظر فراهم کردن امکانات شهرنشینی برای زندگی داشته ‏اند.

اما نکته مربوط به خودرو در این گزارش آن است شهرهای بزرگ مانند نیویورک در آمریکا، لندن در انگلیس و پاریس در فرانسه به علت بحران در حمل‌ونقل عمومی نتوانسته‏اند رتبه بالاتری را کسب کنند اما درمقابل، شهر وین به‌دلیل داشتن نقطه‌قوت در این حوزه توانسته است بهترین شهر برای زندگی در جهان شود.

حمل‌ونقل  عمومی در وین 

وضعیت حمل‌ونقل درون‌شهری در وین را می‏توان با سه کلید واژه «قانونمند» و «مطمئن» و «بسیار راحت» توصیف کرد. در این شهر به‌سادگی امکان تهیه روزانه و سالانه بلیت فراهم است و حمل‌ونقل عمومی در روزهای پایانی هفته۲۴ ساعته فعالیت می‏کند. سرعت‌ و روش حمل‌ونقل درون‌شهری در وین به‌گونه ‏ای است که یک مسافر در مدت نیم‌ساعت می‏تواند  این شهر تاریخی را بگردد.

فرهنگ دوچرخه‌سواری نیز در این شهر مرسوم است، به‌طوری‌که مسیرهای دوچرخه‌سواری به تعداد نامحدودی در دسترس شهروندان قرار دارند.

در وین برنامه کاملی برای مقابله با ترافیک وجود دارد. ابتدا سیستم هوشمند ترافیکی برای این شهر طراحی شده است که به‌واسطه آن اطلاعات مربوط به تعداد و سرعت خودروها توسط ردیاب‏های خاصی که در شهر تعبیه شده است، جمع آوری می‏ شود. به این ترتیب می‏توان مدل ترافیک را شبیه‌سازی کرد و با اعمال حرکت-توقف‏ های برنامه ‏ریزی‌شده، از حجم ترافیک کاست.

علاوه‌بر این، وین در نظر دارد تا سال ۲۰۲۵، ۸۰  درصد از روش حمل‌ونقل  شهری خود را به خودروهای پاک اختصاص دهد. وجود راهنماهای لمسی در سراسر ایستگاه ‏های اتوبوس، مترو و تراموا برای افراد نابینا و کم‌بینا یکی دیگر از ویژگی‏های حمل‌ونقل عمومی در وین است. علاه‌براین، سیستم‏های اطلاعاتی-شنیداری نیز برای این دسته از افراد فراهم شده است تا درمواقع ضروری از آن استفاده کنند. در تمام نقاط شهر از سیستم حمل‌ونقل شهری گرفته تا کافه ‏ها و رستوران‌ها، رمپ، آسانسور و  صندلی‏ های هم سطح خیابان وجود دارد تا تردد برای معلولان راحت‏ تر انجام شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 7 =