پیکاپ F22 فودِی

Fuday به‎صورت تخصصی به طراحی و ساخت خودروهای شاسی‎بلند اعم‌از سواری و تجاری می‌پردازد

به گزارش «اخبار خودرو​»، کمبود محصولات متنوع در بازار پیکاپ‌های کشور همواره محسوس بوده و خودروسازان داخلی به‌جز موارد اندکی نتوانسته‌اند به این بازار دست پیدا کنند. در شرایط فعلی که خودروسازان اروپایی از بازار ایران خارج شده‌اند، شاید بتوان مانند دوره پیشین تحریم‌ها روی خودروهای چینی متمرکز شد. زمان آن فرا رسیده است تولیدکنندگان داخلی به پیکاپ‌های تولیدشده توسط خودروسازان چینی هم توجه کرده و برخی محصولات آن‌ها را وارد چرخه تولید و بازار کشور کنند و بکوشند فراتر از مونتاژ این خودروها دانش‌فنی طراحی و ساخت آن‎ها را دریابند. البته نباید از این موضوع غافل شد توجه به کیفیت و قیمت رقابتی در این شرایط یکی از مهم‌ترین اصول انتخاب محصول برای بازار داخلی است.

یکی از خودروسازان چینی که به‌صورت تخصصی به طراحی و ساخت خودروهای آفرود اعم‌از سواری و تجاری می‌پردازد، شرکت فودِی (Fuday) است که زمزمه حضور آن در ایران نیز شنیده می‎شود. به‌همین بهانه بر آن شدیم تا در کنار معرفی این شرکت چینی، به بررسی برخی پیکاپ‌های آن بپردازیم. 

نگاهی به خودروسازی فودی چین

خودروسازان چینی در سال‌های اخیر پیشرفت‌های چشمگیری در تولید تمام سگمنت‌های خودرویی داشته‌اند و با ورود شرکت‌های اروپایی به صنعت خودرو این کشور، توانسته‌اند خود را به آن‌ها نزدیک کنند. از این رو نمی‌توان محصولات این خودروسازان را مانند گذشته، بی‌کیفیت دانست.

ازجمله این خودروسازان که محصولات خود را به سطوح جهانی نزدیک کرده است، می‌توان به خودروسازی فودی «گوان‌دانگ» اشاره کرد که با نام تجاری فودی فعالیت می‌کند. ریشه‌های آغاز فعالیت این خودروسازی به سال 1988 برمی‌گردد که از نظر زمانی و در مقایسه با برخی خودروسازان ایرانی حدود یک‌دهه دیرتر کار خود را آغاز کرده است. با این حال اما با سرعت وصف‌ناپذیری خودروسازان ایرانی را پشت سر گذاشته و موفقیت‌های چشمگیری‌ را در این سال‌ها کسب کرده است. 

این خودروسازی در زمینه تولید پیکاپ و SUV و همچنین قطعات خودرو متمرکز است و تاکنون توانسته محصولات خود را تحت دو برند فودی (Fudi) و فودِی (Fuday) به کشورهای مختلف عرضه کند. شرکت فودی در سال 2012 نخستین محموله از CKDهای اکسپلورر6 خود را به‌منظور مونتاژ به کشور اندونزی ارسال کرد و در یکی از پروژه‌های اصلاح اندونزی، در این کشور مورد آزمایش و تست قرار گرفتند. همین اقدام راه‌اندازی کارخانه مونتاژ محصولات فودی را در کشور اندونزی در پی داشت. در این راستا شاسی‌بلند لندفورت و پیکاپ F22 فودی نیز در سال 2018 به خط تولید این کارخانه راه یافتند.

پیکاپ F22؛ شیر بازارهای جهانی

یکی از پیکاپ‌های پرطرفداری که در خودروسازی فودی عرضه می‌شود و توانسته جایگاه مناسبی را در بازارهای جهانی به خود اختصاص دهد، پیکاپ F22 این شرکت است. این پیکاپ در دنیا با نام LION به معنای شیر شناخته می‌شود و برای نخستین‌بار در سال 2015 به بازار چین عرضه شد. برای تولید این پیکاپ موفق از پلت‌فرم شاسی‌بلند فودی با نام لانفو بهره گرفته شده است. این پیکاپ با دو پیشرانه 2.4لیتری‌بنزینی و 1.9لیتری توربودیزل عرضه می‌شود که هر دو نسخه آن توانایی تولید 136اسب‌بخار قدرت را دارند و بیشترین سرعت آن در هر دو پیشرانه 140کیلومتر بر ساعت ارزیابی شده است. 

توانایی این دو موتور در تولید گشتاور متفاوت است و به‌ترتیب 200 و 300نیوتون‌متر گشتاور تولید می‌کنند. طراحان فودی این پیشرانه‌ها را با گیربکس‌های پنج‌سرعته دستی هماهنگ کرده‌اند. این پیکاپ با هر پیشرانه در سه تیپ استاندارد، لوکس و لوکس‌دودیفرانسیل و عرضه می‌شود و بین 90 تا 134هزاریوآن قیمت‌گذاری شده که آن‌ را به یکی از ارزان‌ترین نمونه‌های این سگمنت تبدیل کرده است. این مدل در حالت استاندارد خود به‌صورت دیفرانسیل عقب ارائه می‌شود اما گزینه چهارچرخ متحرک هم در آن اختیاری است. ویژگی‌های فنی این پیکاپ‌تراک در کنار طراحی به‌روز و اروپایی‌ آن، یکی از مهم‌ترین عوامل موفقیت آن در بازارهای جهانی است. 

پیکاپ‌تراک Little Superman

پیکاپ Little Superman محصولی از شرکت فودی چین است و در مقایسه با پیکاپ‌های سری F این خودروسازی، از ظاهر متفاوتی برخوردار است. این پیکاپ در سه تیپ A3، LV3 و LV3 لوکس عرضه می‌شود و قیمت مدل‌ پایه آن حدود 57هزاریوآن تعیین شده است.

مدل استاندارد این پیکاپ از موتور بنزینی 2.2لیتری و سری LV3 آن هم از پیشرانه دیزلی 2.8لیتری برخوردار هستند. 
برهمین اساس این خودروها توانسته‌اند به بازارهای استاندارد و لوکس دیزلی و بنزینی ورود کنند. موتور بنزینی این پیکاپ‌تراک 76کیلووات سرعت و 193نیوتون‌متر گشتاور تولید می‌کند، در حالی که این ارقام در نمونه دیزلی به 70کیلووات و 230نیوتون‌متر می‌رسد. تشابه این پیکاپ را به مدل‌های F می‌توان در برخورداری آن از گیربکس 5سرعته دستی دانست.

حداکثر سرعت 120کیلومتربرساعت برای مدل‌های دیزلی، 125کیلومتربرساعت برای مدل‌ بنزینی در کنار مصرف سوخت 5‌کیلومتر بر ساعت و 6.5 کیلومتربرساعت، این پیکاپ‌ها را به نمونه‌ای رقابتی در بازارهای جهانی تبدیل کرده است.

پیکاپ F16 فودی

F16 را می‌توان یکی دیگر از پیکاپ‌های مطرح فودی دانست که در سال2010 به خط تولید این شرکت راه یافت. فودی این پیکاپ را با چهار پیشرانه 2.8لیتری دیزلی GW 2.8TC-2، 2.2لیتری‌بنزینی JM491Q-ME، 2.8‌لیتری دیزلی 4D28TC و دیزلی 2.8لیتری 4B28TC عرضه می‌شود که به ترتیب معادل 70، 76، 65 و 70 کیلووات قدرت تولید می‌کنند. همچنین این موتورها توانایی تولید گشتاوری معادل 225، 193، 217 و 230نیوتون‌متر را دارند و حداکثر سرعت برای مدل دیزلی 4D28TC 125 کیلومتر بر ساعت و برای سه‌مدل دیگر 120کیلومتر بر ساعت در نظر گرفته شده است. 

مصرف سوخت که یکی از مهم‌ترین مباحث در استفاده از خودروهای کار محسوب می‌شود، برای این چهار مدل بین 5 تا 6.5 لیتر به ازای هر 100کیلومتر است. در حالی که ظرفیت باک این خودرو 60لیتر است. پیشرانه‌های این پیکاپ نیز مانند F22 به یک جعبه‌دنده دستی 5 سرعته متصل هستند.

پیکاپ F16 حدود 70تا 82هزاریوآن قیمت‌گذاری شده است. ازجمله تجهیزاتی که روی مدل‌های استاندارد این خودرو در نظر گرفته شده است می‌توان به درها، پنجره‌ها و آینه‌های برقی آن اشاره کرد اما در مدل‌های لوکس رادار عقب، پخش‌کننده CD، صندلی‌های چرمی و قفل‌مرکزی هم تعبیه می‌شود. 
 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 2 =