کد خبر: 221015
تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۹

روز گذشته و در جریان دادوستدهای گروه خودرویی، اکثر نمادهای اصلی و تاثیرگذار این گروه روند نزولی به‌خود گرفتند، به‌طوری‌که نمادهای سایپا، ایران‎خودرو، زامیاد، پارس‎خودرو، گسترش سرمایه‎گذاری ایران‎خودرو، سرمایه‎گذاری ایران‎خودرو، فنرسازی زر، گروه بهمن، قطعات اتومبیل ایران و کمک‎فنر ایندامین منفی خوردند.

 به گزارش «اخبار خودرو​»،روز گذشته و در جریان دادوستدهای گروه خودرویی، اکثر نمادهای اصلی و تاثیرگذار این گروه روند نزولی به‌خود گرفتند، به‌طوری‌که نمادهای سایپا، ایران‎خودرو، زامیاد، پارس‎خودرو، گسترش سرمایه‎گذاری ایران‎خودرو، سرمایه‎گذاری ایران‎خودرو، فنرسازی زر، گروه بهمن، قطعات اتومبیل ایران و کمک‎فنر ایندامین منفی خوردند و درمقابل سایپاآذین، مهرکام‌پارس، نیرومحرکه، رینگ‎سازی مشهد، الکتریک‎خودرو‌شرق، موتورسازان تراکتورسازی ایران و ایرکاپارت‌صنعت نیز مثبت شدند. همچنین روز گذشته طی 18هزارو312نوبت معاملاتی، 284میلیون‌و154هزار سهم به ارزش 28میلیاردتومان مورد دادوستد قرار گرفت. همچنین ارزش‌کل بازار خودرویی‌ها تاپایان معاملات روز گذشته بالغ‌بر 14هزارو550میلیاردتومان شد. از سوی دیگر، دیروز شاخص کل بازده نقدی و قیمتی بورس اوراق بهادار تهران ۲۴۳۳واحد افت کرد و به رقم ۱۳۳هزارو۶۷۶ واحد دست یافت. همچنین ارزش معاملات بورس تهران روز گذشته به‌رقم ۶۵۸میلیاردتومان رسید و حجم معاملات رقم ۲.۴میلیارد سهم و اوراق مالی را رد کرد.

  بازار سرمایه در آستانه ورود به دوره اصلاح قیمتی
بیم و امید سهامداران در بورس را باید متاثر از ابهام‌های متعدد به‌خصوص در حوزه سیاست‌های ارزی و قیمت‌گذاری کالاها در بورس کالا پیگیری کرد. از نگاه تکنیکال، بازار سرمایه پس‌از یک دوره رشد معنادار برای ورود به دوره اصلاح قیمتی آماده است و برخی برهمان مبنا و استدلال، ابهام‌ها را بهانه‌ای برای افت‌وخیز بازار تلقی می‌کنند. بخشی از رفتار غیرمنطقی در بازار را باید به نبود تحلیل ارجاع داد. همچنین افزایش مولفه‌های ریسک سیستماتیک با نزدیک شدن به مرحله دوم تحریم‌های آمریکا در آبان‌ماه و تداوم فشارها بازار را نگران کرده است. در چندماه آینده در تقابل میان این دو موضوع بازار نوسان دارد اما برآیند نوسان‌ها رو به بالاست.

  نقدینگی‎هایی که درصورت رفع ابهامات می‎توانند ماندگار شوند
معامله‎گران بازار سرمایه از تعدد ابلاغیه‎ها، تصمیمات یک‎روزه و بی‎ثباتی در تصمیم‎گیری‎ها خسته و دلزده هستند و در این میان نقدینگی‎های جدیدی وارد بازار سرمایه شده‎اند که درصورت رفع ابهامات می‎توانند ماندگار شوند. ازسوی‌دیگر، افزایش نرخ ارز می‌تواند سودهای تقریبی 30 تا 50درصدی را برای شرکت‌های صادراتی به‌دنبال داشته باشد اما ابهام در چگونگی محاسبه نرخ ارز در فروش، درآمد شرکت‌ها و تعیین نرخ ارز برای مواد اولیه با وجود ابلاغ بسته جدید ارزی نگرانی‌ها را همچنان باقی نگه داشته است. تحریم‎ها و تاثیر آن روی بازار سرمایه موضوعی است که از چندسال پیش در کشور ما موردتوجه بوده زیرا بازار سرمایه ما نسبت‌به تحریم‌ها واکسینه شده اما در مقاطعی همچون زمان فعلی که ریسک قوی‎تر است، بازار تحت‌تاثیر آن قرار می‎گیرد. از این رو می‎توان گفت روند آتی بازار سرمایه تا حدی وابسته به ریسک‎های بین‌المللی و به شکل خلاصه تحریم‎هاست. شاید شدت این ریسک بین‎المللی در مقطعی فعالیت بازار سرمایه را دشوار کند اما باتوجه به تجربه چندساله‎ای که از تحریم‎ها داریم، تاثیر آن کوتاه‎مدت خواهد بود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 12 =