خودروهای هیبرید

اصلی‌ترین ریشه هوای پاک در این کشورها را باید در الگوی استفاده از وسایل نقلیه عمومی و سوخت‌های دارای استانداردهای معتبر دانست.

به گزارش «اخبار خودرو»،   موضوع استفاده از تکنولوژی هیبرید درحالی به فراموشی سپرده شده است که در آستانه ورود به فصل سرما و روزهای آلوده در کلان‎شهرها هستیم. هرساله با ورود به این دوره زمانی، دولتمردان قول‌هایی را به فعالان صنعت خودرو و دلواپسان محیط‌زیست می‌دهند که با عبور از فصل سرد این قول‌ها به فراموشی سپرده می‌شود. آلودگی‌ هوای کلان‎شهرهای ایران در قیاس با کشورهای توسعه‎یافته در تطبیق با نمودارهای بین‎المللی فاقدتناسب لازم است و به‎رغم آن‎که کلان‎شهرهای اروپایی جمعیت بیش‎تری نسبت‌به شهرهای‌ ایران دارند، از هوای پاک‌تری برخوردار هستند. اصلی‌ترین ریشه هوای پاک در این کشورها را باید در الگوی استفاده از وسایل نقلیه عمومی و سوخت‌های دارای استانداردهای معتبر دانست. بارها از سوی خودروسازان بزرگ پایان عمر خودروهای بنزینی و دیزلی در صنعت خودرو جهان اعلام شده اما این امر به خودی خود علاج واقعه نبوده است. باتوجه به توانایی تولید بنزین با استاندارد پایین در پتروشیمی‌های ایران، همواره شاهد آن هستیم که آلودگی هوای فصل سرما وجود دارد اما شوربختانه این روزهای آلوده در کلان‎شهرها کم‎وبیش به فصل‌های گرم این شهرها هم سرایت کرده است. استفاده بی‌رویه از سوخت‌های غیراستاندارد در کشور، حال‌وروز برخی شهرهای کوچک را هم این روزها بد کرده است. به‎روزرسانی پتروشیمی‌ها از یک سو و فرهنگ‎سازی برای استفاده از وسایل نقلیه عمومی از سوی دیگر می‌تواند درمانی مقطعی برای این درد کشور باشد. اما در نهایت چه کاری باید کرد تا هوای پاک به ریه کلان‏شهرهای ایران هم برسد؟

   ضرورت استفاده از هیبریدها در نوسازی ناوگان
مهناز رمضانی، کارشناس صنعت خودرو در این خصوص می‌گوید: «با الگوبرداری صِرف از کشورهای اروپایی نمی‌توان مشکلات کشوری به وسعت ایران را از میان برداشت. برخی از کشورهای ترازاول جهان در اروپا حتی از کوچک‌ترین استان‌های ایران وسعت کمتری دارند. به همین دلیل استفاده از خطوط حمل‎ونقل ریلی شهری و بین شهری توانسته است به حل معضل آلودگی هوا ناشی‌از مصرف سوخت‌های فسیلی در آن کشورها کمک بسزایی کند.» وی معتقد است: «باتوجه‌به جدی بودن مساله قابل‌زیست‌بودن کلان‎شهرها، باید به تغییر قوانین در استفاده خودروهای پرمصرف شهری به‌طور جدی از سوی مقامات اجرایی پرداخته شود. به‌طور مثال، جایگزینی خودروهای هیبرید در طرح نوسازی ناوگان حمل‏ونقل عمومی کلان‎شهرها از میزان تولید آلایندهای ناشی‌از مصرف سوخت‌های فسیلی به میزان قابل‌توجهی خواهد کاست.» رمضانی با بیان این‎که آیا زمان آن نرسیده الگوی مصرف خودرو در کشور تغییر کند، گفت: «استفاده بی‌رویه از سوخت‌های فسیلی چه میزان در تولید آلاینده‌ها تاثیرگذار است؟ آیا جایگزینی خودروهای پاک در صنعت حمل‎ونقل عمومی نمی‌تواند راهگشای معضل آلودگی‌ هوا در سطح کلان‎شهرها باشد؟ درحالی نیاز به ورود این فناوری به کشور محرز شده است که به‎جای پرداختن به قوانین تشویقی از سوی دولتمردان، شاهد آن هستیم که با ممنوعیت واردات خودرو راه ورود یکی از فناوری‎های دارای ضرورت‌ کشور بسته شده است.»
   علاقه ایرانی‎ها به خودروهای سبز
این کارشناس صنعت خودرو با تاکید بر قوانین حمایتی ازسوی برخی کشورهای درحال توسعه افزود: «زمینه به‎کارگیری مزایا و شرایط خرید خودروهای هیبرید در کشورهای آسیای شرقی و حتی کشورهای آمریکای لاتین بسیار مناسب‌تر از ایران است.» وی ادامه داد: «به‎رغم تمام این محدودیت‌ها در خصوص ورود خودروهای هیبرید به بازارهای مصرف، باز هم باید گفت مشتریان بازار خودرو در ایران نسبت‌به این خودروها استقبال قابل‌توجهی دارند.» وی در ادامه افزود: «البته شکی نیست استفاده بی‌رویه از خودرو در ایران متداول شده است که این امر هم دلایلی ریشه‌دار در ترویج فرهنگ و نوع زندگی کشورهای وسیع مشابه ایران دارد. درواقع باتوجه‌به گسترش کلان‎شهرها و ایجاد شهرهای حاشیه‎ای و نبود زیرساخت‌های حمل‎ونقل عمومی، این فرهنگ غلط در عموم مردم جا افتاده است که برای رفاه بیشتر باید از وسایل نقلیه شخصی استفاده کنند. بر این اساس، در زمان‌های پرتردد ورود به کلان‎شهرها و یا خروج از آن‎ها شاهد تعداد پرشماری از خودروهای تک‎سرنشین هستیم که برای رفع این مشکل به توسعه زیرساخت شبکه حمل‎ونقل عمومی نیاز داریم.»

   حمایت از ورود خودروهای هیبرید در سه قانون کشور
به گفته رمضانی، دولت ملزم به اجرای قوانین سه‎گانه «هوای پاک»، «رفع موانع تولید» و «صرفه‎جویی در مصرف سوخت» در برنامه توسعه کشور است که هریک از آن‎ها به‌تنهایی برای تاثیر بر تغییر دیدگاه مسئولان در خصوص استفاده از این تکنولوژی کافی خواهد بود. به‌عنوان‌مثال قانون هوای پاک که سلامت مردم در آن دیده شده است، بر کاهش آلاینده‌های ناشی‌از مصرف سوخت تاکید دارد. تحقق این امر با به‎کارگیری خودروهای پاک امکان‎پذیر خواهد بود. ماده بنزن در سوخت خودروها یکی از عوامل اصلی سرطان‌های ریه و خون است. همچنین می‌توان با کاهش مصرف سوخت از ابتلای شهروندان به بیماری‌های قلبی و عروقی ناشی‌از آلودگی هوا نیز جلوگیری به‌عمل آورد. وی در پایان با بیان این‎که خودرو هیبرید باید از اولویت‎های نخست واردات خودرو باشد، گفت: «اگر تاکنون هم به این مساله پرداخته نشده به‌دلیل ناآشنایی با این فناوری بوده است. اما خوشبختانه این موانع برطرف شده و دید مسئولان به این فناوری تغییر کرده است.»

برچسب‌ها

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • 021 IR ۱۲:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۷/۰۹
    0 0
    سبقت گرفتن خخخ مگه ما هم توی جاده بودیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 4 =