واردات خودرو؛

اگر رویه دولت قبلی در وزارت صمت کنار گذاشته شود، اوضاع شرکت‌های نمایندگی و بازار خودرو بسامان می‌شود. چراکه قانون‌گذاران صدای شرکت‌های نمایندگی را شنیده و درد واردکنندگان خودرو را فهمیده‌اند.

به گزارش «اخبار خودرو»، ممنوعیت واردات خودرو در حالی ادامه دارد که برخی کالاهای مصرفی با میزان ارزبری یکسان همچنان وارد کشور می‌شوند. کوروش مرشدسلوک، رئیس انجمن واردکنندگان خودرو دراین‌باره می‌گوید: «اگر رویه دولت قبلی در وزارت صمت کنار گذاشته شود، اوضاع شرکت‌های نمایندگی و بازار خودرو بسامان می‌شود. چراکه قانون‌گذاران صدای شرکت‌های نمایندگی را شنیده و درد واردکنندگان خودرو را فهمیده‌اند. منشاء گرانی خودرو در بازارهای مصرف، بسته‌شدن سایت ثبت‌سفارش است. عدم ثبات در رویه و صدور بخشنامه‌های پیاپی و لغو یکی پس‌از دیگری دستورالعمل‌های قبلی، عامل اصلی نوسانات نرخ ارز است. بلاتکلیفی در کل اقتصاد، تعلل در خرید و فروش، عقب‌ماندگی صنعت و درنتیجه عدم اعتماد و رکود در کشور از آثار مخرب بی‌ثباتی دولت در تصمیم‌گیری‌ها است. فشار روانی نبود محصولات باکیفیت، تب خرید خودروهای خارجی را در سطح عمومی بالا برده است و باتوجه به بیشترشدن درخواست‌های خرید طبیعتا قیمت‌ها همچنان افزایش می‌یابد.»

   ادامه بی‌چون و چرای واردات بی‌رویه موز
وی ضمن اشاره به واردات برخی میوه‌ها همچون موز بیان کرد: «وقتی واردات بی‌رویه موز بدون چون و چرا ادامه دارد، ایجاد مانع برای واردات خودرو غیرقابل‌درک است. وجود تفکر غالب ضد واردات خودرو در وزارت صنعت و حساسیت‌های غیرضروری، ادامه فعالیت این بخش از صنعت را به مخاطره انداخته است.» رئیس انجمن واردکنندگان خودرو با گلایه از رفتار وزارت صمت با واردکنندگان خودرو تصریح کرد: «متاسفانه وزارتخانه درها را به‌طور کل به روی ما بسته است و اصلا امکان مذاکره با مسئولان را نداریم و حتی از معاونان وزیر با وجود برگزاری جلسات، نتیجه‌ای دریافت نمی‌کنیم تا بفهمیم گره کار کجاست که آن را برطرف کنیم.» 
مرشدسلوک ادامه داد: «با وجود این، یک قدم فراتر رفتیم و در حال مکاتبه با معاون‌اول رئیس‌جمهور و همچنین مسئول دفتر ریاست‌جمهوری هستیم و امیدواریم از این دو مسئول نتیجه بگیریم و ابلاغ و دستوری که به وزارتخانه می‌دهند تا حدودی به سوالات ما پاسخ دهد تا ما نیز بتوانیم جوابگوی بازار و مردم باشیم، اما اگر این راه نیز نتیجه نداد مجبور می‌شویم با شخص رئیس‌جمهور وارد مذاکره شویم.»
رئیس انجمن واردکنندگان خودرو افزود: «این‌که می‌گویند وزیر بدون دستور رئیس‌جمهور و معاون ایشان واردات خودرو را ممنوع نکرده، درست است اما این‌که رئیس‌جمهور بدون بررسی کارشناسانه تصمیمی بگیرد و وزیر نیز آن را اجرا کند و هیچ دلیل و پاسخی برای کارش نداشته باشد منطقی نیست.» وی افزود: «ممنوعیت واردات خودروهایی که پول آن‌ها حواله شده، جایز نیست و باید گمرک حداقل اجازه ترخیص این خودروها را بدهد. چراکه این اموال متعلق‌به مردم است و ارتباطی به دارو و مواداولیه ندارد.» این فعال بازار خودرو با بیان این‌که برای واردات از دولت ارز نمی‌خواهیم، خاطرنشان کرد: «ما به دولت پیشنهاد کرده‌ایم برای واردات خودرو ارز نمی‌خواهیم و از طریق ارز متقاضی کار می‌کنیم. بنابراین اگر گروه‌هایی را که در حوزه خودرو فعالیت می‌کنند سهمیه‌بندی کنیم و به‌جای ممنوعیت واردات، محدودیت ایجاد کنیم، امکان تامین ارز مورد نیاز خود را دارند.» وی همچنین با انتقاد از ورود دولت به حوزه واردات خودرو تصریح کرد: «اگر دولت در موضوع واردات خودرو دخالت نمی‌کرد، تا این حد با بحران مواجه نمی‌شدیم و واردات خودرو حتی با وجود فشارهای اروپا و آمریکا و همچنین محدودیت ارز در داخل کشور، بهتر مدیریت می‌شد.»

  آزادسازی واردات خودرو در گرو تصویب طرح ساماندهی
مرشد سلوک با اشاره به بررسی مجدد طرح ساماندهی بازار خودرو در مجلس که مساله واردات خودرو را نیز دربر می‌گیرد، گفت: «به‌طور حتم وکلای مردم می‌توانند نقش مشورتی در این زمینه داشته باشند اما اگر قانونی وضع کنند، در نهایت این دولت است که باید تصمیم بگیرد آن را اجرا کند یا نکند. درحال‌حاضر باتوجه‌به همکاری دولت و مجلس، پیش‌بینی می‌کنیم اگر این طرح تصویب شود واردات خودرو نیز آزاد خواهد شد.»

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 6 =