پرواز

از مقاصد مهم حمل موادمخدر توسط قاچاقچیان ایرانی، کشورهایی هستند که توریست‌های ایرانی در آن تردد قابل‌توجهی دارند، ازجمله این کشورها می‌توان به گرجستان اشاره کرد

چندی‌است گزارش‌هایی از برخورد نامناسب ماموران امنیتی فرودگاه‌ها در سطح جهان در پایگاه‌های اینترنتی و خبرگزاری‌های مختلف به چشم می‌خورد. رفتارهایی که علاوه‌بر لزوم پیگیری فوری و تصمیم‌گیری‌های قاطع و حتی مقابله به مثل، به رایزنی‌های سیاسی و دیپلماتیک در جهت احقاق حقوق مسافرانی که در وهله اول هموطنان ما هستند و در نگاه بعدی، حکم شاکی را دارند، نیازمند است. اما این تمام ماجرا نیست. در آن سوی ماجرا هستند کسانی که با رفتارهای نامناسب و ارتکاب جرایم مختلف نام ایران و ایرانی را در دنیا خدشه‌دار می‌کنند.

به گزارش «اخبار خودرو»، حمل غیرقانونی یا قاچاق موادمخدر توسط برخی اتباع ایرانی به کشورهای همسایه سابقه‌ای طولانی دارد و در فرودگاه‌های مختلف دنیا دارای سوابق و پرونده‌های بسیاری است و موجب زندانی شدن افراد زیادی شده اما با وجود سخت‌گیری‌ها و نظارت‌های دقیق نیروهای امنیتی و انتظامی روی ورود و خروج این اقلام، سودجویان تلاش می‌کنند با روش‌های مختلف این اقدام خود را پیگیری کنند که ظاهرا تا به امروز در موارد چشمگیری در این امر موفق ظاهر شده‌اند.

از مقاصد مهم حمل موادمخدر توسط قاچاقچیان ایرانی، کشورهایی هستند که توریست‌های ایرانی در آن تردد قابل‌توجهی دارند، چراکه به علت حجم تردد، هم جابجایی اقلام مذکور تسهیل می‌شود و هم مشتریان بالقوه‌ای پدیدار خواهند شد.

از جمله این کشورها می‌توان به گرجستان اشاره کرد که به‌نظر می‌رسد حضور سودجویان و سوداگران مرگ در آن کشور باعث بروز مشکلاتی شده، چراکه بر اساس نامه جدید یک مقام مسئول در سازمان میراث فرهنگی به کلیه دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری، با اشاره به بخشنامه ممنوعیت ورود داروهای غیرمجاز و روانگردان به آن کشور، مواردی به مخاطبان تذکر داده شده است.

طبق این نامه، باتوجه‌به بروز مشکلات عدیده و اعمال مجازات سنگین قضایی از قبیل زندان و جریمه نقدی و دستگیری برخی از هموطنان ایرانی به اتهام قاچاق موادمخدر، دفاتر مربوطه باید نسبت‌به اطلاع‌رسانی مناسب به‌منظور جلوگیری از بروز اتفاقات احتمالی و عواقب قضایی ناشی‌از آن اقدام کنند.

در متن این نامه آمده است: «پیرو بخشنامه شماره الف مورخ 13 مرداد 97 مبنی‌بر ممنوعیت ورود داروهای غیرمجاز و روانگردان و مجازات جرائم مربوط به قاچاق مواد مخدر در کشور گرجستان، بدین‌وسیله اعلام می‌دارد باتوجه‌به بروز مشکلات عدیده و اعمال مجازات سنگین قضایی از قبیل زندان و جریمه نقدی در این رابطه و همچنین دستگیری برخی هموطنان به اتهام قاچاق موادمخدر، مقتضی است اطلاع‌رسانی مناسب به دفاتر خدمات مسافری و گردشگری تحت‌پوشش به منظور جلوگیری از بروز اتفاقات احتمالی و ضرورت توجه کافی مسافرین به مقررات کشور مقصد و عواقب قضایی ناشی‌از آن صورت پذیرد.»

گفتنی‌است، در کشور گرجستان مجازات اعدام وجود ندارد، ولی مجازات حمل موادمخدر جزو سنگین‌ترین مجازات‌ها است، به نحوی که حامل مواد مخدر در صورت دستگیری در گرجستان بین هشت تا بیست سال زندانی می‌شود. مجازات حمل موادمخدر در گرجستان بعضا حتی از مجازات قتل نیز سنگین‌تر است، چون قاتل ممکن است پس از تشخیص دستگاه قضایی گرجستان و همچنین ابراز پشیمانی از قتل، پس از 10سال آزاد شود ولی خطای حمل موادمخدر شامل بخشش و عفو نمی‌شود و در این کشور به‌شدت با آن مقابله خواهد شد.

تقریبا همین یک ماه پیش بود که وزارت کشور گرجستان اعلام کرد پلیس این کشور سه شهروند ایران را به خاطر «فروش مواد مخدر غیرقانونی» دستگیر کرد. بنابر بیانیه وزارت کشور گرجستان که روز شنبه چهارم شهریور منتشر شد، این سه ایرانی درحال فروش موادمخدر به شرکت‌کنندگان در جشنواره موسیقی الکترونیک در بندر آناکیا بازداشت شده‌اند. خبرگزاری گرجی ASPNY نیز به نقل از وزارت کشور گرجستان گزارش داده است که دو تن از بازداشت‌شدگان ۲۶ساله هستند و فرد سوم هم ۲۱ساله است.

این سه ایرانی در صورت گناهکار شناخته شدن در دادگاه، هر یک به شش تا ۱۱ سال زندان محکوم خواهند شد. پیش از این، حسین پناهی‌آذر، معاون امور کنسولی وزارت امورخارجه در خرداد سال جاری از زندانی‌بودن بیش‌از ۲۹۱۶ ایرانی در زندان‌های خارج از ایران خبر داده و جرایم آن‌ها را مواردی چون «قاچاق انسان»،‌ «سرقت» و «حمل‌ونقل مواد مخدر» عنوان کرده بود. وی اشاره کرده بود که بیشتر این ۲۹۱۶ایرانی در زندان‌های ترکیه در حال گذراندن دوران حبس خود هستند. 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 6 =