سرویس مدارس

حدود یک‌ماه از آغاز به‌کار مدارس گذشته اما تکلیف لایحه ایمنی سرویس مدارس دانش‌آموزان هنوز مشخص نشده است، این بلاتکلیفی روزگذشته صدای اعضای شورای شهر را هم در آورد.

به گزارش «اخبار خودرو»، رئیس کمیته ایمنی و حمل‌ونقل شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به این‌که تاکنون سه‌بار نسبت‌به تسریع ارسال لایحه ایمنی حمل‌ونقل دانش‌آموزان تذکر داده شده اما هنوز این امر میسر و محقق نشده است. در چندماه گذشته شهربانو امانی بارها درباره ناایمن بودن سرویس‌های مدارس هشدار داده  و براین باور است رانندگان این سرویس‌ها آموزش‌های لازم را ندیده‌اند و تنها یک‌درصد سرویس مدارس را تاکسیرانی پوشش می‌دهد.

تیرماه امسال طرح الزام شهرداری تهران به ارائه لایحه ایمنی حمل‌ونقل دانش‌آموزان به اتفاق آراء به تصویب شورای‌شهر رسید و مقرر شد شهرداری‌تهران لایحه ایمنی سرویس مدارس را طی دو ماه ارائه کند.

بر اساس آمار، 90درصد حمل‌ونقل دانش‌آموزان با سرویس‌های مدارس قانونمند نیست و تنها 10درصد جابه‌جایی دانش‌آموزان براساس ضابطه است. به‌همین‌دلیل در طول سال بارها از تصادفات سرویس‌های مدارس خبرهایی منتشر می‌شود که دربرخی موارد منجر به مجروح شدن دانش‌آموزان و حتی فوت آنها هم شده است. 

در این باره محمد علیخانی، رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران به روزنامه «دنیای‌خودرو» گفت: «تاکنون لایحه ایمنی حمل‌ونقل دانش‌آموزان توسط شهرداری ارائه نشده این درحالی است ‌که یک ماه از آغاز مدارس گذشته و شورای شهر بارها از شهرداری درخواست کرده است هرچه زودتر این لایحه ارسال شود. همچنین تصویب و اجرای دقیق این لایحه توسط ارگان‌های اجرایی بسیار مهم است تا در سال تحصیلی جاری اتفاقی برای دانش‌آموزان نیفتد. بنابراین باید هرچه سریع‌تر تکلیف این لایحه مشخص شود.»

همه‌چیز درباره لایحه

در دستورالعمل اجرایی آیین‌نامه حمل‌ونقل دانش‌آموزان که امسال مورد بازنگری قرار گرفته، بیان شده است: «هرگاه راننده ناوگان دانش‌آموزی مرتکب بیش‌از دو تصادف شده و مقصر باشد یا بیش‌از سه‌بار مرتکب تخلفات سرعت غیرمجاز، سبقت غیرمجاز، انحراف به چپ، عدم رعایت حق‌تقدم، عبور از چراغ قرمز و عبور از محل ممنوع شود، گواهی صلاحیت وی یکسال ضبط خواهد شد. همچنین درصورتی‌که راننده ناوگان دانش‌آموزی، تصادف منجر به فوت داشته باشد و راننده مقصر تشخیص داده شود، گواهی صلاحیت وی موقتا معلق و در صورت محکومیت برای همیشه ابطال می‌شود.» 

این لایحه درباره مراقبان دارای صلاحیت مدارس توضیح داده است: «آنها افرادی هستند که برای حفاظت از دانش‌آموزان درمقابل حوادث احتمالی، کمک به سوار و پیاده شدن و عبور از خیابان و کمک به رانندگان در ناوگان دانش‌آموزی اتوبوس، مینی‌بوس و ون حضور دارند. همچنین مراقبان درصورت داشتن شرایط لازم یعنی دارا بودن حداقل ۲۰سال سن، نداشتن سوءپیشینه موثر کیفری، نداشتن سوءشهرت به تایید مراجع صالح، عدم ابتلا به بیماری‌های مسری، عدم اعتیاد به مواد مخدر و الکل با ارائه گواهی از مراجع مربوطه و همچنین گذراندن دوره‌های آموزشی موردنیاز، توسط پیمانکار استخدام و مشخصات آنها در سامانه الکترونیکی ثبت می‌شود.»

مسئولیت حسن‌انجام کار مراقبان برعهده پیمانکار بوده و درصورت عدم حضور مراقب، مسئولیت هرگونه حادثه بر عهده پیمانکار است، تامین، انتخاب، معرفی و آموزش مراقبان بر عهده پیمانکار بوده و تایید، نظارت و کنترل بر عهده آموزش‌وپرورش است. مدیرمدرسه با هماهنگی انجمن اولیا و مربیان موظف است مراقبان وسیله‌نقلیه مدارس را همه‌ساله جهت اخذ گواهی سلامت به مراجع صلاحیت‌دار معرفی کند و به‌کار گماردن مجدد آنان منوط به داشتن گواهی یادشده خواهد بود.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 11 =