خدمات پس‌از فروش

شرکت‌های عرضه‌کننده خودرو درحال برنامه‌ریزی هستند. این برنامه‌ریزی‌ها شامل تغییر نوع ارتباط با شرکت‌های خارجی، دریافت خدمات تست و بازرسی، تامین قطعات، دریافت حمایت‌های تکنولوژیک و... می‌شود.

به گزارش «اخبار خودرو»،مدیرعامل شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران با اشاره به این‎که معیارهای ارزیابی ISQI شامل یک‌سری رویه‌های مصوب است، اعلام کرد: «این معیارها توسط سازمان ملی استاندارد و وزارت صنعت، معدن و تجارت در دستور کار قرار گرفته‌اند. براین‌اساس ما آن‎چه را که به‌عنوان ضابطه تعیین شده است، در ارزیابی کیفیت خودروها ملاک قرار می‌دهیم.» اشکان گلپایگانی در گفت‌وگو با روزنامه «دنیای خودرو» با بیان این‎که مساله توانمندی خودروسازان در رعایت استانداردهای جدید در تولید در سال‌های اخیر بسیار مورد بحث قرار گرفته است، گفت‌: «در این زمینه نگاه سازمان استاندارد نسبت‌به گذشته سختگیرانه‌تر است. رعایت استانداردهای 85گانه تعریف و زمان‌بندی خاص خود را دارد که می‌توان گفت شرکت‌ها در این مسیر قرار گرفته‌اند.»

  چالش خودروسازان در رعایت استانداردها
وی با اشاره به اضافه‌شدن مشکلات متعدد در زمینه تولید و عرضه خودرو به‌خصوص در ماه‌های اخیر، اظهار کرد: «به این ترتیب شرکت‌های عرضه‌کننده خودرو درحال برنامه‌ریزی هستند. این برنامه‌ریزی‌ها شامل تغییر نوع ارتباط با شرکت‌های خارجی، دریافت خدمات تست و بازرسی، تامین قطعات، دریافت حمایت‌های تکنولوژیک و... می‌شود. بنابراین شرکت‌ها در این زمینه‌ها با چالش روبه‌رو هستند و تلاش می‌کنند موانع موجود را با استفاده از راهکارهای جدید، مرتفع کنند.» گلپایگانی با توضیح این مطلب که سازمان ملی استاندارد نیز با تدبیر خاصی در کنار شرکت‌ها قرار گرفته تا بتواند به آن‎ها کمک کند، تاکید کرد: «برای مثال در حوزه عملیاتی شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد در زمینه تست‌های مرتبط با تایید نوع خودرو محدودیت‌هایی ایجاد شده است. چراکه از گذشته تا امروز ما ناچار برای انجام برخی تست‌ها از خدمات خارج از کشور استفاده می‌کردیم. درحالی‎که باتوجه‌به تغییر تعاملات ایران با کشورهای اروپایی، در این زمینه امروز با محدودیت‌هایی مواجه هستیم. بنابراین سازمان استاندارد با کمک سازمان‌های مرتبط و ضمن ایجاد ارتباط با شرکت‌ها و کشورهای خارجی، در تلاش است فضایی را برای این گروه از تست‌ها فراهم کند.»
  کاهش تیراژ تولید ارتباطی با افزایش کیفیت ندارد
مدیرعامل ISQI در رابطه با تاکید سازمان استاندارد برای رعایت استانداردهای 85گانه خودرو در مهلت‌های تعیین شده، تصریح کرد: «دستورالعمل‌ها و ضوابطی که از گذشته وجود داشته است، عینا الان هم درحال اجراست.» وی در ادامه افزود: «طبیعتا اگر کاهشی در حجم تولید وجود داشته باشد، این‌موضوع می‌تواند روی برداشت تعداد نمونه‌ها تاثیر بگذارد. اما این عامل بر کم و کیف کار تاثیری نخواهد داشت و آن‎چه در دستور کار ما قرار دارد، به‌همان صورت قبل ادامه دارد و نتایج هم بر همان مبنا منتشر می‌شوند.» اشکان گلپایگانی در پاسخ به این مساله که هر ماه برخی از خودروها درحال حذف شدن از جدول ارزشیابی کیفیت ماهانه هستند و آیا کاهش حجم تولید با افزایش کیفیت ارتباط مستقیم یا معکوس پیدا می‌کند، توضیح داد: «در منطق عادی این اتفاق رایج است که اگر تیراژ تولید کم می‌شود، انتظار افزایش کیفیت وجود داشته باشد. اما آن‎چه در شرایط فعلی به کاهش تیراژ تولید منجر شده است، محدودیت‌هایی است که شرکت‌ها برای تامین با آن‎ها مواجه‌ هستند. بخشی از این محدودیت‌ها به‌دلیل عقب‌نشینی شرکت‌های خارجی تامین‌کننده است. بنابراین این کاهش تولید نمی‌تواند ارتباط مستقیمی با افزایش کیفیت داشت باشد.» به گفته وی، آن‎چه ISQI در شرکت‌ها موردارزیابی قرار داده، حاکی از آن است که شرایط انجام کار کیفی بسیار سخت‌تر شده است. به این ترتیب انرژی که برای باقی ماندن در چارچوب قواعد گذشته صرف می‌کنند، بسیار بیشتر از آن‌چیزی است که سال گذشته نیاز بود. 

  عوامل موثر بر کاهش رضایت‎مندی مشتریان
آخرین گزارش ارزیابی رضایت مشتریان از دوام کیفیت  خودروهای داخلی بعد از یک‌سال مصرف تا پایان بهار سال 1396، با کاهش 3.7درصدی همراه بود. این درحالی است که در این دوره زمانی صنعت خودرو هنوز با شرایط تحریم روبه‌رو نبود. اشکان گلپایگانی در توضیح این مطلب با اشاره به این‎که کاهش رضایت‎مندی مشتریان در طول دوره استفاده یک نُرم جهانی است، گفت: «البته سطح این رضایت‎مندی بسیار مهم است. 
پایش ما هم در این زمینه بود که این رضایت‎مندی تا چه حد کاهش یافته است. در این راستا برندهای مختلف را دسته‌بندی کردیم که براین‌اساس مشخص شد رضایت‎مندی مشتریان برندهای ایرانی افت بیشتری داشته است.» وی با تاکید بر این‎که ابهامی در این زمینه وجود داشت که مبنای شکل‌گیری این تحقیق و پایش قرار گرفت، اظهار کرد: «تا پیش از انتشار این‌گزارش، تصور کلی مصرف‌کنندگان این بود که خودروهای چینی بعد از دوره‌ای استفاده، بیشترین افت کیفیت را دارند. اما آمار نتایج دیگری را به همراه داشت.» مدیرعامل شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران با بیان این‎که وزارت صنعت، معدن و تجارت برای این موضوع هدف‌گذاری کرده است، تاکید کرد: «طبق این هدف‌گذاری، سطح کاهش رضایت‎مندی مشتریان باید پایین‌تر از عددی باشد که در آخرین گزارش به دست آمد. این موضوع باید موردتوجه قرار بگیرد. ما در این زمینه تحلیل‌ها و گزارش‌هایی را نیز آماده کرده‌ایم و در اختیار وزارت صمت قرار داده‌ایم، به این امید که به شرکت‌ها برای برنامه‌ریزی دقیق‌تر کمک کند تا در تعریف کیفیت از مقوله‌هایی استفاده کنند که بتواند در طول دوره زمانی هم دوام داشته باشد.» وی در پایان با تاکید بر این‎که سطح رضایت‎مندی مشتریان با مواردی که در کیفیت مطرح می‌شود، ارتباط دارد، تصریح کرد: «نتایج فیزیکی تحقیقات ما نشان می‌دهد تا امروز هنوز تاثیرات منفی ناشی‌از تحریم‌ها خود را به‌شکل بارز روی کیفیت نشان نداده است. اما در صورتی که این شرایط ادامه یابد، اگر برنامه و تدبیری وجود نداشته باشد، طبیعی است که در آینده به کیفیت خودروها آسیب خواهد رساند.»

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 4 =