فروش خودروهای لوکس

قانون منع واردات خودروهای بالای 2500 سی‌سی در سال 91 موج گرانی را در بازار خودروهای وارداتی به‌همراه داشت و سبب شد بسیاری از واردکنندگان متفرقه و دارندگان خودروهایی که دیگر امکان واردات‌شان به کشور میسر نبود، برچسب قیمتی نجومی را روی خودروهای مذکور بچسبانند.

به گزارش «اخبار خودرو»،در واقع این قانون در راستای جلوگیری از ورود کالاهای لوکس به کشور ابلاغ شد البته تبعات فراوانی نیز برای واردکنندگان و مصرف‌کنندگان درپی داشت. اما نکته جالب‌توجه دراین‌خصوص، تغییر در شیوه واردات خودروهای لوکس بود. زیرا بسیاری از برندهای اروپایی و آسیای‌شرقی که پیش‌ازاین محصولات قدرتمند و لوکس خود را به بازار ایران می‌فرستادند، پس‌از اجرایی شدن این قانون، اقدام به عرضه محصولاتشان با پیشرانه‌های مجهز به سیستم پرخوران توربوشارژر کردند. 

درواقع نه‌تنها شاهد جلوگیری از ورود خودروهای لوکس به کشور نبودیم بلکه حجم عظیمی از خودروهای لوکس و مدرن را که با تکنولوژی روز، توانایی تولید قدرتی هم‌اندازه با پیشرانه‌های حجیم با قدرت بالا دارند، به بازار ایران راه پیدا کردند. اما این پایان ماجرا نبود، در سال 96 باردیگر قوانین سختگیرانه‌تری علاوه‌بر ممنوعیت واردات خودروهای بالای 2500سی‌سی وضع شد و خودروهایی که بیش‌از 40هزاردلار ارزش داشتند نیز از ورود به کشور منع شدند. درنهایت تیرماه امسال تیر دیگری مبنی‌بر ممنوعیت واردات خودرو به کشور به پیکر نیمه‌جان شرکت‌های واردکننده خودرو زده شد.
حال درپی انتشار اعلام شرایط جدید واردات خودرو توسط دفاتر و نمایندگی‌های سازمان‌های بین‌المللی، سفارتخانه‌های خارجی، دیپلمات‌ها و کارمندان رسمی سیاسی و کنسولی خارجی در ایران، گمانه‌زنی‌هایی درخصوص ایجاد رانت و اخلال در وضعیت بازار به‌وجود آمده است. زیرا طبق بند نخست این بخشنامه، افراد و سازمان‌های نامبرده مجاز به ورود یک دستگاه خودرو سواری با حجم موتور بیش‌از ۲۵۰۰سی‌سی یا با ارزش بیش‌از 40هزاردلار خواهند بود که در بند دوم نیز درج عبارت فروش خودرو با رعایت شرایط واردات، این احتمال را به‌وجود آورده که پای خودروهای لوکس و سوپراسپرتی که در شرایط کنونی به کشور باز شده است، روانه بازار شوند و با قیمت‌های نجومی به‌دست علاقه‌مندان برسند.
همچنین باتوجه به شرایطی که به آن‌ اشاره شد، افراد سودجو از طریق برخی افرادی که مجاز به واردات خودروهای خاص شده‌اند، اقدام‌به عرضه خودروهای لوکس خواهند کرد که باتوجه به ممنوعیت واردات خودرو و نیاز شدید بازار نیز به عرضه خودروهای خارجی، این موضوع می‌تواند زمینه‌ساز ایجاد بستری برای رانت‌خواری برخی افراد خاص شود. البته پیش‌از این هم، واردات خودرو توسط سفارت یا کنسولگری‌های خارجی در ایران انجام می‌شد. این خودروها با پلاک‌سیاسی یا دیپلماتیک درحال تردد هستند اما به‌عنوان اموال یک کشور خارجی، اجازه‌ فروش در کشور نداشتند. اما تجربه نشان داده است طی سال‌های گذشته، بسیاری از خودروهای خاص که توسط سفارت‌ها و کنسولگری‌ها به‌منظور استفاده دیپلمات‌ها و کارمندان رسمی آن‌ها وارد شده‌اند، پس‌از چندسال به مزایده گذاشته می‌شوند و به فروش می‌رسند. حال با وضع این قانون احتمال دارد خودروهای خاصی که پیش از این وارد کشور شده‌اند نیز پس‌از مدتی با رعایت شرایط واردات به‌فروش برسند. 
نکته جالب این‌که درحال‌حاضر خودروهای بسیار لوکس و گران‌ که پیش‌از این امکان واردات‌شان میسر نبود، توسط سفارتخانه‌ها به کشور وارد شده‌اند و درحال تردد در خیابان‌ها هستند. از جمله این خودروها می‌توان به مرسدس می‌‎باخ 600 که به‌تازگی توسط سفارت آلمان وارد شده است، اشاره کرد. همچنین نسل جدید ب‌ام‌و X3 خودروی دیگری است که اخیرا توسط این سفارتخانه راهی خیابان‌ها شد. از دیگر خودروهای خاصی که دارای پلاک سیاسی یا دیپلمات هستند، می‌توان به مازراتی لوانته، مرسدس‌بنز S500، دوج‌چارجر و نسل جدید پورشه کیمن اشاره کرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 2 =