کد خبر: 222746
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۵

هفته گذشته جنرال‌موتورز اعلام کرد که قصد دارد 5مرکز تولید خود را در سراسر ایالات‌متحده تعطیل کند و بدین ترتیب تولید شش سدان تولیدی توسط برندهای مختلف خود از جمله بیوک لاکروس، کادیلاک CT6، شورولت کروز، XTS، ایمپالا و خودرو هیبریدی ولت را کاهش داده و حدود 15هزار نفر از نیروی کار خود را تعدیل خواهد کرد.

به گزارش «اخبار خودرو»، این خودروساز آمریکایی مدعی شده که از طریق این اقدامات برای کاهش هزینه، می‌تواند تا پایان سال 2020، 6 میلیارد دلار صرفه‌جویی کند. جنرال‌موتورز ادعا می‌کند که می‌خواهد با این رقم، میزان سرمایه‌گذاری خود را روی خودروهای الکتریکی و خودران دوبرابر کرده و سرمایه‌ بیشتری را صرف تولید مدل‌های سودآور شاسی‌بلند و کراس‌اوور کند. 

  اوضاع بازار
برخی از تحلیلگران بر این باورند که جنرال‌موتورز امیدوار بوده که خودروهای الکتریکی دوام چندانی نداشته باشند و از دور خارج شوند. این امر را می‌توان از کمپین‌های تبلیغاتی نه‌چندان بزرگ و باشکوه این شرکت برای شورولت ولت و بولت دریافت. پس از واکنش شدید ترامپ به اخبار مربوط‌به جنرال‌موتورز، بازارها در نهایت به شیوه‌ای مثبت به اخبار کوچک‌سازی جنرال‌موتورز واکنش نشان دادند. با این‌حال به‌نظر می‌رسد که میان اهداف کوتاه‌مدت و بلندمدت جنرال‌موتورز نوعی تعارض وجود داشته باشد. در کوتاه‌مدت، اقدام جنرال‌موتورز می‌تواند درست تلقی شود. تقاضای مشتریان و متعاقب آن خودروسازی ایالات‌متحده در سطح کلان، به شیوه‌ای فزاینده از سدان‌های رایج به سمت شاسی‌بلند‌ها، کراس‌اوورها و پیکاپ‌ها روی‌گردانده است. 
قیمت‌های پایین‌تر سوخت نیز مشتریان را به خرید خودروهای پرمصرف تشویق می‌کند که در سال 2017، 63درصد از کل بازار ایالات متحده را تشکیل می‌دادند. براساس گزارش داده‌های منتشرشده توسط کلی بلو بوک سال گذشته متوسط قیمت‌ها برای مدل‌های شاسی‌بلند و کراس‌اوور 39 تا 51درصد بیشتر از قیمت سدان‌ها و هاچ‌بک‌ها بود. تغییر رویه از سدان‌ها به سوی خودروهای بزرگ‌تر کاملا معقول به نظر می‌رسد. به علاوه خودروسازان همچنین با موش و گربه بازی ترامپ با چین هم طرف هستند: افزایش تعرفه‌های واردات فولاد و آلومینیوم تاثیر ‌بسزایی روی حاشیه سود اندک سدان‌های آمریکایی گذاشته است. به همین خاطر است که فورد مدتی قبل اعلام کرد خطوط تولید سدان‌هایش را تعطیل خواهد کرد. جنرال‌موتورز بیش‌از هر خودروساز آمریکایی ظرفیت تولید خودروهای سدان را دارد و این مشکلی است که این شرکت مدت‌ها در تلاش بوده تا به‌نحوی خود را از شر آن را خلاص کند. 

   بی‌توجهی به گرایش‌های بازار
با این حال خودروسازی آمریکا سابقه‌ای طولانی در بی‌توجهی‌کردن به گرایش‌های نوظهور در صنعت دارد. زمانی که در دهه 1970 خودروسازان ژاپنی خودروهای جمع‌وجور خود را عرضه می‌کردند، برندهای آمریکایی همچنان مشغول تولید خودروهای غول‌پیکر بودند. در حال حاضر نیز با این که تمام خودروسازان جهان به سرعت به سمت الکتریکی‌سازی پیش می‌روند، فورد و کرایسلر با کمترین شتاب ممکن در این راه قدم برمی‌دارند. این ناسازگاری‌ها همیشه پایان ناخوشایندی را برای کسانی که در برابر تغییر مقاومت می‌کنند، رقم زده است. 
هرچند گرایش به خودروهای بزرگ‌تر تنها برای خودروسازانی مانند جنرال‌موتورز بد نیست و برای حیات سیاره هم ضرر دارد. طبق گزارش‌های منتشر شده، وانت‌های پیکاپ پرطرفدار امروز دو برابر بیشتر از خودروهای سواری معمول دی‌اکسید کربن را راهی هوا می‌کنند. در سال 2016 در مجموع 28.9 درصد گازهای گلخانه‌ای در ایالات متحده به بخش حمل‌ونقل مربوط می‌شدند که این میزان بیشتر از سایر بخش‌های صنعت و نیرو بود.  60درصد از کل این میزان نیز به آلودگی‌های ناشی‌از وانت‌های پیکاپ و خودروهای سواری مربوط می‌شد. در حالی‌که مشتریان، خصوصا نسل‌ جوان‌، به میزان قابل‌ملاحظه‌ای نسبت به 10سال قبل در خصوص محیط‌زیست هشیار شده‌اند، تغییر از موتورهای احتراق داخلی به موتورهای پاک هنوز عینیت پیدا نکرده است: سال گذشته بنزین 92درصد کل سوخت حمل و نقل آمریکا را تشکیل می‌داد، در حالی‌که نیروی برق تنها 1درصد در حمل و نقل این کشور نقش داشت. اما این وضعیت در حال تغییر است. 

 آینده برقی‌ها
انتظار می‌رود در سال 2018 بیش‌از 1.6میلیون دستگاه خودرو الکتریکی در سراسر جهان به فروش برسد که نسبت‌به چند هزار دستگاه در سال 2014 قابل ملاحظه به نظر می‌رسد. بین سال 2010 تا 2017 فناوری‌های جدید قیمت باتری‌های لیتیوم یونی را تا 79 درصد کاهش داد که در نتیجه به قیمت پایین‌تر الکتریکی‌ها انجامید. انتظار می‌رود تا سال 2021 فروش خودروهای الکتریکی به حدود 11میلیون دستگاه برسد و پس‌از آن تا سال 2025 این رقم تا 30میلیون دستگاه افزایش یابد. در آمریکا خودروهای الکتریکی کمتر از 2درصد از بازار را به خود اختصاص داده‌اند، اما در حال رشدی پایدار هستند. اگر پیش‌بینی‌های مربوط‌به سال 2018 درست از آب دربیایند، سهم بازار الکتریکی در کمتر از دو سال بیش‌از دو برابر افزایش پیدا خواهد کرد. خودروسازان آمریکایی نقشی اساسی در این تغییر ایفا می‌کنند و از دولت می‌خواهند که از آن‌ها حمایت کند. همین اواخر جنرال موتورز، تسلا، نیسان و تعداد دیگری از خودروسازان آمریکایی ائتلاف خودروهای برقی را به راه انداختند تا قانون مالیات فدرال مربوط‌به خودروهای برقی اصلاح شود. 
طبق قانون حاضر خریداران خودروهای برقی (پلاگین)‌ از معافیت مالیاتی 7هزارو500دلاری بهره می‌برند، اما قانون هر خودروساز را تنها تا سقف 200هزار دستگاه حمایت می‌کند و اگر تولید خودروهای برقی شرکتی از این رقم فراتر رود، میزان تخفیف مالیاتی خریداران نصف می‌شود که می‌تواند تاثیری منفی بر تصمیم خریداران بگذارد. این ائتلاف زمانی تشکیل شده که تولید تسلا از 200 هزار دستگاه گذشته و جنرال موتورز نیز به رقم تولید 197 هزار دستگاه دست پیدا کرده است. باید منتظر ماند و دید که خودروسازان آمریکایی چگونه از پس این تغییرات برخواهند آمد. 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 7 =