شیشه‌شوی‌های الکلی

در فصل زمستان، مراقب شیشه‌شوی‌های مرگ‌آور و آسیب‌رسان به رنگ و بدنه خودرو باشید؛ این یک هشدار جدی است برای کسانی‌که هم برای سلامتشان اهمیت قائلند و هم سلامت رنگ خودرو برایشان اهمیت ویژه‌ای دارد.

  به گزارش «اخبار خودرو»،  اگر شما جزو آن دسته از افرادی هستید که منبع شیشه‌شوی خودرو خود را با آب و کمی صابون مایع پر می‌کنید،‌ چندان نیازی به داشتن اطلاعات بیشتر درباره شیشه‌شوی‌های تجاری موجود در بازار ندارید. با خیال راحت منبع آب شیشه‌شوی خودرو را با آب و صابون پر کرده و هرچند ماه یک‌بار هم برای خرید تیغه‌های برف‌پاک‌کن هزینه کنید. اما اگر جزو افرادی هستید که هنگام تعویض روغن،‌ مایع شیشه‌شوی مخصوص برای خودرو خود می‌خرید، بد نیست بدانید نمونه‌های ایرانی این محصول در حالی با افتخار از وجود الکل در ترکیب محصول خود صحبت می‌کنند که این روزها وجود متانول در شیشه‌شوی‌های خودرو، نه به‌عنوان یک نکته مثبت بلکه به‌عنوان یک امتیاز منفی برای تولیدکننده مطرح است.

1.نه به شیشه‌شوی‌های الکلی

کافی است سری به بازار بزنید تا با برندهای مختلف شیشه‌شوی خودرو مواجه شوید. فرقی نمی‌کند محصول پرچمدار بازار را انتخاب کنید یا کالاهای کمتر تبلیغ‌شده و سرشناس. کافی است نگاهی به مشخصات محصول در پشت قوطی بیندازید تا با چشمان خودتان ببینید که کارخانه تولیدکننده با افتخار از الکلی‌بودن این محصول صحبت کرده و آن را یک شاخص خوب برای ارزیابی کیفیت محصول خود قرار داده است. ملاک را یکی از پرفروش‌ترین محصولات موجود در بازار قرار می‌دهیم و نگاهی به مشخصات و ترکیبات‌ معروف‌ترین شیشه‌شوی بازار می‌اندازیم. جالب این‌جاست که در پشت قوطی محصول به این نکته تاکید شده است که «دور از دسترس اطفال نگهداری شود» و «از تماس آن با پوست و چشم نیز پرهیز شود». این تاکید خود بیانگر این نکته است که پرفروش‌ترین‌های بازار ایران در ترکیب محصولات خود از متانول استفاده می‌کنند؛  همان الکلی که خوردنش باعث کوری می‌شود و تماسش با رنگ بدنه خودرو می‌تواند آسیب‌های جبران‌ناپذیری به بار آورد.

2.پایان عمر محصولات متانولی در دنیا

شاید کمتر کسی در بازار خودرو ایران به این نکته توجه کرده باشد که عمر شیشه‌شوی‌های الکلی یا همان متانولی در دنیا به پایان رسیده و شرکت‌های معتبر و بزرگ تولیدکننده این محصول مدت‌هاست که ترکیب مواد اولیه محصولات خود را تغییر داده‌اند تا هم از مسمومیت‌های شدید جلوگیری شود و هم تیغه‌های برف‌پاک‌کن و رنگ خودرو به‌واسطه ترکیبات الکلی شیشه‌شوی‌ها آسیب نبیند. این شرکت‌ها در ترکیب محصولات خود به‌جای الکل‌های معمولی به‌ویژه متانول که بسیار زیان‌بار و خطرناک است، از الکلی به‌نام «آیزوپروپیل» استفاده می‌کنند که علاوه‌بر کم‌خطر بودنش نسبت به متانول باعث ایجاد مسمومیت‌های شدید و مرگ در انسان‌ها نمی‌شود و علاوه‌بر آن به رنگ خودرو و ساختار لاستیکی تیغه‌های برف‌پاک‌کن نیز آسیب وارد نمی‌کند.

3.هر فصل ‌یک محصول  مجزا

تولیدکنندگان ایرانی برای 12ماه سال یک مدل شیشه‌شوی را تجویز می‌کنند، درحالی‌که برندهای معتبر خارجی برای فصل سرما و گرما، محصولات متفاوتی را طراحی و تولید کرده‌اند. یک شیشه‌شوی مناسب برای فصل تابستان باید رنگ سرخ گل‌بهی داشته باشد و شیشه‌شوی زمستانی هم آبی خوش‌رنگ است. محصول تابستانی تا دمای منفی 5درجه در برابر سرما مقاومت می‌کند و محصول زمستانی در برابر سرمای منفی 25درجه هم مقاوم است.

4.شیشه‌شوی استاندارد رسانا نیست

یک محصول خوب و استاندارد علاوه‌بر مقاومت در برابر انجماد و بی‌ضرر بودن برای رنگ خودرو و سیستم برف‌پاک‌کن‌، ‌باید دارای مواد افزودنی باشد که روی شفافیت شیشه خودرو تاثیر منفی نگذارد. به همین دلیل توصیه می‌شود به‌جای اضافه کردن مایع صابون به آب از شیشه‌شوی‌های مناسب و استاندارد استفاده شود. اما حذف خاصیت رسانایی آب توسط مواد اضافه‌شده به شیشه‌شوی نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. اگر از اتصالی‌های ناگهانی در سیستم برق خودرو خاطره خوبی ندارید، ‌بد نیست نیم‌نگاهی هم به خواص مایع شیشه‌شویی داشته باشید که بدون هیچ حساسیتی آن را از مراکز سرویس و نگهداری خودرو می‌خرید و سرازیر منبع آب شیشه‌شوی خودرو خود می‌کنید.

5.مشخصات شیشه‌شوی استاندارد

یک محصول استاندارد دارای ظاهری شفاف است. نقطه انجماد آن بستگی به نمونه‌ای که برای استفاده در تابستان یا زمستان طراحی شده، بین منفی5تا منفی25درجه سانتیگراد در برابر سرما مقاوم است و هنگام استفاده روی شیشه خودرو، به‌هیچ‌وجه ایجاد کف نمی‌کند. چنین محصولی درون خود ذرات معلق ندارد، بوی خوشایندی دارد و هنگام استفاده روی رنگ خودرو ایجاد لکه نمی‌کند. مهم‌تر از همه بهتر است هنگام خرید به مشخصات روی بسته دقت بیشتری کنید و اگر روی آن کلمه «عاری از متانول» ذکر نشده است، برای قطعات سیستم برف‌پاک‌کن و رنگ خودرو خود ارزش قائل شوید و از خرید آن صرف‌نظر کنید، چراکه یک شیشه‌شوی متانولی، هم به خودرو شما آسیب می‌رساند و هم ممکن است باعث مسمومیت‌های جدی شود.
 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 1 =