پراید

اصرار هندی‎ها بر راست‌فرمان کردن پراید و داخلی‎سازی بالای آن در کشورشان بدون مشارکت در سرمایه‎گذاری، مانع از صادرات این محصول سایپا به هند شد

به گزارش «اخبار خودرو»، تولید خودرو ارزان، موردنیاز بسیاری از کشورهای دنیا است؛ کشورهایی که افراد قشر متوسط با درآمد سرانه پایین بسیاری را در خود جای داده‌اند و نیازمند خودروهایی هستند که بتوانند آن‌ها را با حداقل امکانات و البته با قیمت پایین به بازار عرضه کنند. هندوستان از جمله این کشورها است که به دلیل داشتن جمعیت بسیار زیاد و وجود افرادی با درآمد بسیار پایین نیازمند خودروهایی است که بتواند بازار این کشور را پوشش دهد. تعداد کمی از خودروسازان دنیا حاضر هستند خودروهایی با حداقل امکانات برای بازار هند و دیگر بازارهای این چنینی تولید کنند.

سوزوکی، داتسون و هیوندای از جمله شرکت‌های خودروساز هستند که توانسته‌اند محصولی با قیمت پایین بسازند که قابلیت عرضه و فروش در کشورهایی مانند هند را داشته باشد؛ کشوری که البته حداقل استانداردها را دارد و به همین دلیل تولید خودرو برای آن راحت‌تر از کشوری است که هر ساله استاندارد خود را افزایش می‌دهد.

محصولاتی مانند داتسون‌گو، سوزوکی آلتو و کلریو و همچنین هیوندای Eon خودروهایی هستند که با حذف حداقل‌ها توانسته‌اند خودرویی ارزان در دنیا به حساب بیایند و البته بازار مناسبی در هند داشته باشند.

مقایسه 6 خودرو ارزان در جهان

خودرو پراید در کشور ما همچون پنج خودرو مورداشاره جزو خودروهای ارزان‎ به حساب می‌آید. خودرویی که در ادامه این گزارش و در مقایسه با این خودروها متوجه ارزان‌تر بودن و حتی برتری آن در برخی موارد خواهیم شد. البته باید اذعان داشت که خودروهای ارزان عرضه‎شده در هند به دلیل جدیدتر بودن نسبت‌به پراید از طراحی زیباتری برخوردارند.

داتسون‌گو، ماروتی سوزوکی‌آلتو800، ماروتی سوزوکی‌آلتوK10، ماروتی سوزوکی‌ کلریو، هیوندای Eon و همچنین سایپا131، 6محصول ارزان‎ در دنیا محسوب می‌شوند، خودروهایی با ویژگی‌هایی بعضا نزدیک به هم که اتفاقا جزو خودروهای پرفروش نیز به حساب می‌آیند. 

ایربگ و ترمز ABS؛ برگ برنده پراید

با مقایسه مشخصات فنی این خودروها متوجه می‌شوید که پراید در چندین مورد نسبت‌به دیگر خودروها برتری دارد؛ حجم، قدرت و گشتاور موتور پراید نسبت‌به مدل‌های دیگر کم و بیش برتری نسبی دارد. ضمن این‎که در بحث ایربگ، غیر از خودرو سوزوکی کلریو که دارای یک ایربگ است، باقی خودروها اصولا بدون ایربگ تولید می‌شوند. این در حالی است که پراید دارای دو ایربگ است. مورد دیگری که در هیچ کدام از خودروهای فوق دیده‌ نمی‌شود، ترمز ABS است. در این مورد هم برتری با پراید است.

پراید، ارزان‌ترین خودرو دنیا

به لحاظ قیمت و باتوجه‌به مشخصات فنی به جرات می‌توان گفت که پراید ارزان‌ترین خودرو جهان محسوب می‌شود، آن هم در شرایطی که خودروهای فوق بسیاری از موارد را که در دنیا جزو استانداردها محسوب می‌شوند، ندارند. پراید با وجود در اختیارداشتن ایربگ و ABS بسیار ارزان‌تر از خودروهای مشابه در سگمنت و کلاس خود به مشتری می‌رسد. در صورتی که اگر قرار بود مصرف‌کننده ایرانی هریک از این خودروها را بدون درنظرگرفتن استانداردها در کشورمان داشته باشد، باید بیش‌از 100میلیون تومان هزینه می‌کرد.

خودرو داتسون‌گو با قیمتی بیش از 5هزار و 400دلار در هند به فروش می‌رسد. این رقم با ارز 4200 تومانی حدود 23میلیون‌تومان و با ارز 9هزار تومانی 49میلیون تومان خواهد شد. همچنین دو مدل سوزوکی‌آلتو و هیوندای ‌Eon بیش‌از 10هزاردلار و سوزوکی کلریو بیش‌از 16هزار دلار در بازار هند قیمت دارند. 

هر کدام از این خودروها بدون درنظرگرفتن حداقل استانداردها با ارز 9هزارتومانی چیزی بین 96 تا بیش‌از 100میلیون قیمت خواهند داشت. همچنین با ارز 4200تومانی نیز چیزی بین 43 تا 70میلیون‌تومان قیمت خواهند داشت. درحال‎حاضر قیمت پراید 22میلیون‌تومان است که با ارز  4200تومانی 5هزارودویست‌دلار و با ارز 9هزار تومانی 46میلیون‌تومان قیمت خواهد داشت. این در حالی است که قیمت این خودروها بدون در نظر گرفتن هزینه تعرفه واردات محاسبه شده و در صورتی که هزینه تعرفه و حقوق گمرکی، عوارض و مالیات واردات خودرو در نظر گرفته شود، قیمت خودروها به مراتب افزایش پیدا می‌کند.

افزایش استانداردها چقدر هزینه‌ها را افزایش می‌دهد؟

قیمت‌ خودروهای خارجی مطرح‎شده در این گزارش بدون درنظرگرفتن استانداردها است، در صورتی که قیمت هر ایربگ نصب‎شده روی پراید در قسمت راننده 150دلار و در قسمت سرنشین جلو 100دلار است. همچنین برای ترمزهای ABS نیز 150دلار باید هزینه شود، موردی که در خودروهای دیگر وجود ندارد. البته دو خودرو سوزوکی آلتو و هیوندای به لحاظ چابکی (هندلینگ، سیستم تعلیق و کیفیت سواری) از وضعیت بهتری نسبت‌به پراید برخوردار هستند.

چرا پراید به هند صادر نمی‌شود؟

با همه مزیت‌های مطرح‌‎شده برای خودرو پراید، این سوال متبادر می‌شود که چرا این خودرو به هند صادر نمی‌شود؟ چند سال پیش بحث درخصوص صادرات و تولید این خودرو در هند مطرح و مذاکرات بسیاری با هندی‌ها انجام شد. هندی‌ها تقاضای راست‌فرمان کردن پراید و ساخت داخل بالا داشتند اما چندان حاضر به سرمایه‌گذاری در این خصوص نبودند. موارد این‎چنینی باعث شد تا نتوان خودرو پراید را به بازار هند عرضه کرد.

مقایسه مشخصه‌های فنی 

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • arash US ۱۵:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۸
    0 0
    واقعاً نميدونم و درك نميكنم نويسنده اين مقاله دنبال چي هست! شما همه اقوامت و خانوادت از خودرو وارداتي استفاده ميكنيد و خيالتون راحته كه هيچوقت پرايد سوار نخواهيد شد؟! واقعاً يك كارشناس تحصيلكرده پيدا نشد كه بفهمه كشور هند رو با ايران نميشه مقايسه كرد؟! و با اين مقايسه و با اين مقاله هم سر ملت منت گذاشت كه پرايد ارزان هم بدستشان ميرسد و هم انتظار بالاتر رفتن قيمت را داشته باشند... چرا خودروي ارزان مورد استفاده قشر ضعيف رو در عربستان مقايسه نميكنيد ؟ 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 5 =