بورس

به رغم آنکه خودرویی‎ها سومین فصل سال را منفی تمام کردند،  باتوجه به افزایش قیمت محصولاتشان می‎توان آینده بسیار خوبی را برای آن‎ها در زمستان پیش‌رو متصور بود. 

به گزارش «اخبار خودرو»، روز چهارشنبه هفته گذشته و در جریان دادوستدهای گروه خودرویی، نمادهای بزرگ و تاثیرگذار این صنعت بورسی همگام با کلیت بورس، روند منفی را پشت‌سر گذاشتند،به‎طوری‎که نمادهای بزرگ و تاثیرگذار این صنعت بورسی ازجمله ایران‎خودرو، سایپا‌آذین، ایران‎خودرو، زامیاد، گروه بهمن، گسترش سرمایه‎گذاری ایران‎خودرو، گروه بهمن، گسترش سرمایه‎گذاری ایران‎خودرو، الکتریک‎خودرو شرق، موتورسازان تراکتورسازی ایران، سرمایه‎گذاری رنا و رینگ‎سازی مشهد منفی خوردند و درمقابل نمادهای پارس‎خودرو، مهندسی نصیر ماشین، ریخته‎گری تراکتورسازی ایران، رادیاتور ایران و فنرسازی خاور نیز مثبت شدند.

همچنین در این روز طی 17هزار و 290 نوبت معاملاتی، 210میلیون و 641هزار سهم به ارزش 32میلیارد و 989میلیون تومان مورد دادوستد قرار گرفت و ارزش‌کل بازار این صنعت بورسی تا پایان معاملات هفته گذشته بالغ بر 17هزارو211 میلیارد تومان شد.

پیش‎بینی زمستان بهاری برای خودروی‎ها

به رغم آنکه خودرویی‎ها سومین فصل سال را منفی تمام کردند،  باتوجه به افزایش قیمت محصولاتشان می‎توان آینده بسیار خوبی را برای آن‎ها در زمستان پیش‌رو متصور بود. 

از سوی دیگر، روز چهارشنبه هفته گذشته شاخص‌کل بازده نقدی و قیمتی بورس اوراق بهادار تهران ۳0۶۳ واحد افت کرد و به ۱۵۶هزار واحد رسید. این در حالی است که دادوستد های بازار سرمایه در فصل پاییز با قرمزپوشی همراه شد. بر‌همین‌اساس، بازار در ماه‎های گذشته با سرعت بسیار بالایی رشد کرده بود و به نوعی سرعت رشد بازار در ماه‎های ابتدایی سال جاری بیش از اندازه بود که می‎توان آن را نتیجه برآوردهای بسیار خوش‎بینانه فعالان بازار دانست.

تغییر برآوردها با کاهش قیمت ارز

تصور فعالان بازار سرمایه این بود که هم صنایع دارای فروش داخلی و هم صنایعی که محصولات خود را به صورت صادراتی به فروش می‎رسانند، پتانسیل رشد بالایی دارند و بازار نیز تحت تاثیر همین پیش‎بینی‎ها بیش‌از حد رشد کرد. اما کاهش قیمت ارز کلیه برآوردها را تغییر داد.  

همچنین یکی از مشکلات کنونی بازار، حذف پیش‎بینی سود (ای‎پی‎اس) از گزارش‎های شرکت‎هاست. به‎رغم این‎که این فاکتور وزن زیادی در بازار سرمایه ندارد اما تاثیر بسیار بالایی در پیش‎بینی‎ها و چشم‎انداز فعالان بازار از شرکت‎ها دارد و بی‎اطلاعی از ای‎پی‎اس‎های شرکت‎ها تاثیر منفی زیادی بر بازار خواهد گذاشت. 

بر این اساس در چنین شرایطی، تنها عاملی که می‎تواند چشم‎انداز روشن‎تری از بازار سرمایه به فعالان بازار بدهد، گزارش‎های ۹‌ماهه شرکت‎هاست. در شرایطی که ای‎پی‎اس وجود ندارد، باید منتظر انتشار گزارش‎های عملکرد ۹‌ماهه شرکت‎ها باشیم تا بتوانیم درباره سه‎ماهه پایانی سال جاری تحلیل درست‎تری داشته باشیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 6 =