قطعه‌سازان

بانک مرکزی این‎بار از خودروسازان خواسته است بانک عامل تسهیلات ارزی قطعه‎سازان را مشخص کنند، اما به‎رغم انجام این کار مراحل بعدی مربوط‌به پرداخت این تسهیلات انجام نشده است

به گزارش «اخبار خودرو»، موضوع اعطای تسهیلات به خودروسازان و قطعه‎سازان به نظر می‎رسد پس‌از تلاش‎های فراوان به ثمر نشسته و قرار است دولت تسهیلات موردنظر را در اختیار آن‎ها قرار دهد. اما این موضوع در بخش اعطای تسهیلات به قطعه‎سازان دارای ابهام بوده و سازوکار پرداخت این منابع به قطعه‌سازان مشخص نیست.

4هزار میلیارد سهم خودروسازان

قرار است از محل منابع صندوق توسعه ملی و بانک‎ها، به هریک از شرکت‎های ایران‎خودرو و سایپا مبلغ 2هزارمیلیاردتومان تسهیلات اعطا شود. در همین رابطه، سعید زرندی، معاون طرح و توسعه وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: «این وزارتخانه برای خودروسازان سرمایه در گردش در نظر گرفته است.»

وی با بیان این‎که از بهمن‎ماه امسال با حمایت صندوق توسعه ملی اجرای تبصره 18 قانون بودجه 97 را در دستور کار قرار خواهیم داد، اظهار داشت: «این مهم با اعتبار 10هزارمیلیارد تومانی صندوق توسعه ملی، 10هزار میلیارد تومان منابع داخلی بانک‎ها و یارانه یک‎هزارمیلیارد تومانی دولت برای صنایع (در مجموع 21هزار میلیارد تومان) اجرایی می‎شود که فرایند آن یک‎ساله خواهد بود.»

بر همین اساس در تبصره 18 قانون بودجه سال 97 آمده است: «با هدف اجرای برنامه اشتغال گسترده و مولد با تاکید بر اشتغال جوانان، دانش‌آموختگان دانشگاهی، زنان و اشتغال حمایتی، به دولت اجازه داده می‌شود از یک‎سری ردیف‎های اعتباری برای حمایت از طرح‌های تولیدی اشتغال‎‌زا با اولویت بازسازی و نوسازی صنایع، تکمیل و راه‌اندازی طرح‌های کشاورزی، صنعتی و معدنی نیمه‌‎تمام بخش خصوصی با پیشرفت فیزیکی بالای 60درصد، اجرای طرح (پروژه)های صنایع کوچک و حمایت از خوشه‌های صنعتی، بافت‌های فرسوده و طرح‌های حمل‎ونقل عمومی و ریلی، کارورزی جوانان و طرح‌های اشتغال‌زایی مناطق مرزی نظیر کوله‌بران، گردشگری، صنایع‌دستی و میراث فرهنگی هزینه کند.»

سازوکار نامشخص پرداخت تسهیلات قطعه‎سازان

براساس اظهارات عباس تابش، رئیس سازمان حمایت مصرف‎کنندگان و تولیدکنندگان قرار است از ۱۵هزار میلیارد تومان بسته تسهیلات بانک مرکزی برای خودروسازان، مبلغ 11هزار میلیارد تومان به قطعه‎سازی تخصیص یابد.

بر همین اساس، حداقل 4هزار میلیارد تومان از بسته تسهیلاتی سهم خودروسازان بوده که قرار است بخشی از آن ازطریق صندوق توسعه ملی اختصاص یابد و تمامی آن از منابع بانک مرکزی تخصیص نمی‎یابد.

در همین رابطه، دبیر انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‎های خودرو با تاکید بر این‎که هنوز سازوکار تخصیص این تسهیلات مشخص نیست، می‎گوید: «مشخص‎نبودن برنامه‎های دولت برای کمک به صنعت خودرو تنها زیان انباشته این بخش را افزایش می‎دهد. این در حالی است که دولت قصد دارد، تسهیلات خودروسازان را به‎صورت ریالی به آن‎ها تخصیص دهد و تسهیلات قطعه‎سازان را به‎صورت ارزی؛ بدین شکل که 860میلیون یورو در اختیار خودروسازان قرار می‎گیرد تا آن‎ها این مبلغ را وارد چرخه زنجیره خرید ارزی قطعه‎سازان کنند. اما تاکنون زمان اعطای این تسهیلات به قطعه‎سازان مشخص نشده است.»

این در حالی است که تسهیلات ریالی خودروسازان از بهمن‎ماه واریز می‎شود. از سوی دیگر، تا قبل از این، بانک مرکزی برای پرداخت‎های ارزی بانک عامل را مشخص می‎کرد و خودروساز و قطعه‎ساز ارز خود را دریافت می‎کردند، اما این‎بار از خودروسازان خواسته است بانک عامل تسهیلات ارزی قطعه‎سازان را مشخص کنند، با این حال به‎رغم انجام این کار مراحل بعدی مربوط‌به پرداخت این تسهیلات انجام نشده است

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 3 =