کد خبر: 223890
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۷
سعید مدنی

پیش‌بینی می‌شود شرکت‌های در خاک آمریکا منافعی نداشته باشند تا به صورت مستقیم و غیرمستقیم با پوشش کالاهای تحریمی از سوی کانال مالی اروپا با ایران وارد همکاری شوند.

سعید مدنی * در حال حاضر کانال مالی ایران و اروپا تنها کالاهای غیرتحریمی را پوشش می‌دهد. بعید به نظر می‌رسد که اگر کانال تبادل مالی ایران و اروپا کالاهای تحریمی را نیز پوشش دهد، بتواند شرکت‌های بزرگ اروپایی به خصوص خودروسازان را به همکاری و سرمایه‌گذاری در ایران ترغیب کند.

همکاری خودروسازان اروپایی با ایران شامل انتقال فناوری، دانش فنی و قطعات است. روند فعالیت این شرکت‌ها کاملا شفاف و قابل رصد است و در صورت وجود منافع در خاک آمریکا این شرکت‌ها برای حفظ منافع خود حاضر به همکاری در شرایط فعلی با ایران نخواهند بود.

پیش‌بینی می‌شود شرکت‌های در خاک آمریکا منافعی نداشته باشند تا به صورت مستقیم و غیرمستقیم با پوشش کالاهای تحریمی از سوی کانال مالی اروپا با ایران وارد همکاری شوند.

احتمال این که کالاهای تحریمی در پوشش کانال مالی ایران و اروپا قرار بگیرند، وجود ندارد. دو شرکت فرانسوی پژو و رنو به‌صورت مستقیم در بازار آمریکا سهم یا منفعتی ندارند اما رنو به دلیل آنکه فعالیتش با نیسان گره خورده و نیسان در بازار آمریکا فروش قابل‌توجهی دارد، نمی‌تواند با تحریم‌های آمریکا مقابله کند.

شرکت پژو فرانسه نیز به صورت مستقیم در خاک آمریکا فروش خودرو ندارد اما برنامه‌های آینده این خودروساز حضور به‌صورت غیرمستقیم ازطریق ارائه خدمات خودرویی در این کشور است و در کنار آن این شرکت شرکای دیگری نیز دارد.

وجود منافع مشترک در سطح جهانی، عاملی شده تا بسیاری از شرکت‌های بنام، قید بازار ایران را بزنند. خودروسازان بزرگ و اروپایی به‌سادگی به بازار ایران برنخواهند گشت و در شرایط فعلی باید تلاش شود تا با رفع موانع انتقال پول با چین، خودروسازان چینی که از کشور رفته‌اند، بار دیگر به بازار ایران بازگردند.

چشم‌انداز صنعت خودرو کشور برای بازگشت خودروسازان بزرگ آنچنان در شرایط فعلی مناسب نیست و باید تلاش شود تا با تکیه بر دانش و توان داخلی، پلت‌فرم‌های ملی در کشور تولید شده و در کنار آن قطعات خودروهای پرتیراژ کشور داخلی‌سازی شود.

*کارشناس صنعت خودرو

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 10 =