کد خبر: 223965
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۵
خودروسازان

اگرچه وزیر صنعت وعده داده بود که با افزایش رسمی قیمت خودرو از سوی خودروسازان، عرضه به بازار افزایش یافته و جلوی شکل‌گیری حاشیه بازار گرفته خواهد شد، اما بازار خودرو آشفته تر از قبل شده است.

به گزارش «اخبار خودرو» به نقل از مهر، حدود یک ماهی می‌شود که با خواسته چندین و چند ساله خودروسازان مبنی بر کنار زدن شورای رقابت و جایگزینی مکانیزم بازار بر تعیین قیمت خودرو، موافقت شده و اگرچه خروج مکانیزم قیمت‌گذاری خودرو از دست مراجع نظارتی، مورد مخالفت بسیاری از کارشناسان و صاحب‌نظران قرار داشت، اما رضا رحمانی، وزیر صنعت، معدن و تجارت بدون در نظر گرفتن این مخالفت‌ها، همه تلاش خود را به کار بست تا قیمت‌های رسمی خودرو افزایش پیدا کند و خودروسازان به خواسته‌شان برسند. 

البته وزیر صنعت وعده داد که با افزایش رسمی قیمت خودرو، خودروسازان تولید خود را سرعت بخشیده و کنترل بازار را به دست می‌گیرند، و اگر هم قرار است سودی از افزایش قیمت خودرو به جیب کسی برود، آن افراد دلالان نباشند و خودروسازان از این افزایش قیمت منتفع شوند. این تمام حمایت وزیر صنعت از خودروسازان نبود، بلکه او تلاش کرد از دولت مصوبه‌ای بگیرد که با حمایت بانک مرکزی ۴ هزار میلیارد تومان در قالب تسهیلات بانکی به خودروسازان پرداخت شود تا مطالباتشان به قطعه سازان را بپردازند و چرخه تولید خودرو همچنان به کار خود ادامه دهد.

متاسفانه این حمایت‌های دولتی، فقط به سود خودروسازان و البته دلالان تمام شده و بازار خودرو همچنان آشفته است و قیمت‌های عجیب و غریب آن، بسیاری از مصرف‌کنندگان واقعی و خریداران خودرو را متعجب کرده است. به این معنا که طی روزهای گذشته و البته مطابق با طبیعت هر ساله که قیمت خودرو در هفته‌های منتهی به پایان سال رو به افزایش می‌گذارد و افزایش تقاضا، بالا رفتن قیمت را رقم می‌زند، این روزها نیز قیمت خودرو علیرغم وعده های متعدد مسئولان و خودروسازان سیر صعودی به خود گرفته است. 

البته سال‌های گذشته، نظارت در بازار وجود داشت و خودروسازان نیز با افزایش عرضه تلاش می‌کردند تا قیمت را در بازار کنترل کنند. اما امسال، علیرغم افزایش رسمی قیمت خودرو در بازار و وعده وزارت صنعت، معدن و تجارت مبنی بر کنترل حاشیه بازار قیمتی انواع خودروهای تولید داخلی، قیمت انواع خودرو هر روز رکورد و شگفتی تازه ای را به ثبت می رساند. 

در این میان مشخص نیست سازمان‌ عریض و طویلی همچون سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، چه نقشی در این آشفته بازار دارد و چه نظارتی بر عرضه خودرو و قیمت‌های آن در برخی نمایندگی‌ها می کند؛ نمایندگی هایی که این روزها خودشان آتش‌بیار افزایش غیرمنطقی قیمت خودرو شده‌اند. تا پیش از این، همواره سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان مدعی بود که با وجود شورای رقابت، دخالتی در بازار خودرو ندارد، حال هم که شورای رقابت از سر راه دلالان و خودروسازان کنار رفته است، مشخص نیست که متولی نظارت بر این قیمت‌های بی ضابطه و عدم عرضه از سوی خودروسازان و نحوه فروش‌ آنها چه سازمانی است؟

حاشیه قیمت چند ده میلیون تومانی خودروها در بازار

هم اکنون هر دستگاه سمند ال ایکس در نمایندگی خودروسازان ۴۳ میلیون و ۵۹۷ هزار تومان و در بازار ۷۲ میلیون تومان، هر دستگاه پژو ۴۰۵SLX در نمایندگی ۴۵ میلیون و ۶۳۸ هزار تومان و در بازار ۷۵ میلیون تومان، هر دستگاه پژو پارس اتوماتیک در نمایندگی ۷۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان و در بازار ۱۰۷ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ اتوماتیک در نمایندگی ۸۵ میلیون تومان و در بازار ۱۱۷ میلیون تومان است.

همچنین قیمت هر دستگاه دانگ فنگ رینگ آلومنیومی در نمایندگی ۷۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و در بازار ۱۰۰ میلیون تومان، سوزوکی ویتارا اتوماتیک در نمایندگی ۲۵۱ میلیون تومان و در بازار ۳۱۸ میلیون تومان، پژو ۴۰۵ GLX در نمایندگی ۴۲ میلیون و ۸۲۹ هزار تومان و در بازار ۶۹ میلیون تومان، پیکاب دوکابین فوتون در نمایندگی ۱۶۳ میلیون تومان و در بازار ۲۱۵ میلیون تومان است.

هر دستگاه پژو پارس ال ایکس در بازار ۹۹ میلیون تومان و هر دستگاه رنو کپچر در بازار ۳۰۰ میلیون تومان است در حالیکه این دو خودرو در نمایندگی ها عرضه نمی‌شوند، همچنین هر دستگاه پژو ۲۰۶ تیپ دو در نمایندگی ۴۷ میلیون و ۱۷۴ هزار تومان و در بازار ۷۱ میلیون تومان است.

هر دستگاه پژو پارس در نمایندگی ۵۳ میلیون تومان و در بازار ۸۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، هر دستگاه پژو ۴۰۵ دوگانه سوز در نمایندگی ۴۵ میلیون و ۱۷۰ هزار تومان و در بازار ۷۲ میلیون تومان، رنو تندرپیکاب در نمایندگی ۷۹ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان و در بازار ۸۷ میلیون تومان است. همچنین سمند سورن و وسمند سورن توربو نیز دیگر در نمایندگی ها عرضه نمی شود ولی قیمت آنها به ترتیب در بازار ۸۵ میلیون و ۹۵ میلیون تومان است.

قیمت هر دستگاه دنا پلاس در بازار ۱۲۰ میلیون تومان است که در نمایندگی عرضه نمی شود؛ ضمن اینکه هر دستگاه دنا پلاس توربو نیز در بازار ۱۳۴ میلیون تومان قیمت خورده است.

همچنین هر دستگاه قیمت پراید ۱۳۱ ای ایکس در نمایندگی ۳۳ میلیون و ۷۲۵ هزار تومان و در بازار ۴۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان، پراید۱۵۱ اس ال در نمایندگی ۳۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و در بازار ۳۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان، پراید ۱۳۲ ای ایکس در نمایندگی ۳۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و در بازار ۴۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان، تیبا اس ال در نمایندگی ۳۹ میلیون و ۴۲۵ هزار تومان و در بازار ۴۶ میلیون تومان است، ضمن اینکه ساینا دنده‌ای با توقف فروش مواجه شده که در بازار قیمت آن به ۵۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده است.

قیمت هر دستگاه کوئیک در نمایندگی ۶۹ میلیون تومان و در بازار ۷۴ میلیون تومان و ساینا اتومات نیز در نمایندگی ۶۳ میلیون و ۱۵۵ هزار تومان و در بازار ۶۴ میلیون تومان است.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی IR ۱۳:۰۸ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۷
    0 0
    بهترین کنترل و نظارت رعایت دستورالعمل خود وزارت صنعت به خودروسازان بود که متاسفانه به این دستورالعمل توجه نشده است و هر کس مسئول عدم رعایت این دستورالعمل هست اکنون باید جوابگو بوده و خسارات ثبت نام شدگان را پرداخت کند. طبق دستورالعمل الزامات آیین نامه اجرایی قانون حمایت از خریداران خودرو که سال 95 به امضا وزیز صنعت و رئیس سازمان حمایت رسیده و به خودرو سازان ابلاغ شده انها حق پیش فروش خودرو ندارد الا با مجوز وزارت صنعت. و در ادامه تصریح شده وزارت صنعت هم حق دادن مجوز پیش فروش به خودروسازان را ندارد الا به اینکه کلیه قطعات مورد نیاز خودروی پیشنهادی جهت پیش فروش قبلا توسط خودرو ساز تهیه و در شرکت موجود باشد. معنای این دستورالعمل اینست که اکنون معادل همه خودروهای پیش فروش شده که نزدیک یک میلیون ظاهرا است باید قطعات خودرو در انبار شرکتها به قیمت قبل از گرانی ارز موجود باشد. از مسئولین محترم قضایی و نظارتی تقاضا داریم به موضوع را رسیدگی کنند. اگر دستورالعمل دقیقا رعایت شده و قطعات موجود است دلیلی بر گرانفروشی خودرو وجود ندارد و لازم است خودروی همه کسانی که ثبت نام کرده اند با قیمت قبل داده شود. اگر هم دستور العمل رعایت نشده بررسی کنند که کسانی خلاف قانون انجام داده اند به این خلاف انها رسیدگی نمایند با احترام
  • محمد IR ۱۵:۰۹ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۷
    1 0
    خدارو شکر خودروسازان به خواسته اشون رسیدن و پول ها به جیب خودشون میره ن ه دلال خخخ و چرخه اقتصاد خودرو میچرخه وایی چقد ما خوشبختیم ...خدایا اینا رو از ما نگیر
  • مجتبی سالم تاتار IR ۱۶:۱۳ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۷
    0 0
    متاسفانه ایران خودرو دراقدامی کم لطفی دعوتنامه حواله های محصولات مهرماه تحت عنوان فیروزه ای را باتاخییرزیاد هم صادر نمی کند ولیکن مشاهده شد دعوتنامه ابان ماه سمند و405 206صادرشده وجواب اعتماد مشتریان چه می شود؟؟! خودروسازطبق قانون سازمان حمایت موظف است طبق برنامه زمان بندی دعوت نامه صادرکند و تبعیض بین مهرماه وابان ماه تخلـــف مشهوداست
  • حسن IR ۱۹:۱۹ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۷
    0 0
    این است دولت تدبیر و امید
  • كيا IR ۱۹:۲۶ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۷
    0 0
    همه اين گروني هاي دست دولت هست دو خودروساز سايپا و ايرانخودرو خيلي راحت از درب نمايندگي دلالي ميكنن و از همون درب نمايندگي قميت هاي نجومي در مياد. دولت هم همه جوره حمايت ميكنه .بازي اشكار
  • علی IR ۱۴:۵۹ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۸
    0 0
    خودرو سازان فکر کرده اند اگر حاشیه بازار را بالا ببرند میتوانند خودرو را به قیمت بالاتر به ثبت نام شدگان قبلی بفروشند در حالیکه این کار برخلاف قانون است و با حکم مراجع قضایی مجبور خواهند شد کلیه خودروهای ثبت نام شده قبلی را بر اساس حاشیه بازار زمان ثبت نام نه حاشیه بازار زمان تحویل به متقاضیان تحویل نمایند

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =