خودروهای مانده در گمرک

کوروش مرشدسلوک: آیا اهمیتی ندارد که بیش‌از 7میلیارد دلار سرمایه مردم در گمرک‌های کشور بلوکه شده است؟

به گزارش «اخبار خودرو»، مصوبه ترخیص خودروهای بلاتکلیف‎مانده در گمرک مانند بسیاری از مصوبه‌های دیگر دولت در خصوص واردات خودرو به فراموشی سپرده شده است. با گذشت بیش‌از یک‌ماه از تصویب آن و ابلاغیه 21 ماده‌ای وزارت صمت همچنان هیچ اقدام موثری درخصوص تعیین تکلیف این خودروها صورت نگرفته و تنها ابرازنظرهای مختلف مقامات اجرایی و قانون‌گذاری در خصوص این مساله شرایط را هر روز برای شرکت‌های واردکننده بغرنج‌تر از گذشته کرده است. درحالی‌که انتظار می‌رود حداقل دولت بر اجرای مصوبه‌های خود نظارتی داشته باشد، متاسفانه شاهد آن هستیم که سرمایه‌های مردمی در گمرک‌های کشور به صورت اسف‎باری درحال از بین رفتن هستند و با گذشت یک سال هنوز اجازه ورود به کشور را نگرفته‌اند.

کوروش مرشدسلوک، رئیس انجمن واردکنندگان خودرو ایران درخصوص نحوه برخورد مسئولان با مصوبه تعیین تکلیف خودروهای مانده در گمرک به «دنیای خودرو» گفت: «زمانی که در 40‌روز گذشته حتی یک خودرو ترخیص نشده، چرا یک نفر از دولتی‌ها نمی‌آید بپرسد چه اتفاقی افتاده است؟ چرا دستورالعمل وزارت صنعت، معدن و تجارت اجرایی نمی‌شود؟ و اگر قابل‌اجرا نیست، علت آن چیست؟ این نشان‎دهنده آن است که نظارتی بر اجرای مصوبه‌های دولت وجود ندارد و شاید برای آن‌ها مسائل شرکت‌های نمایندگی رسمی و واردکنندگان خودرو اهمیتی ندارد.»
 

زمان خریدن برای هیچ؟

رئیس انجمن واردکنندگان خودرو ایران درخصوص ترخیص خودروها از گمرک‌های کشور اظهار داشت: «بیش از یک ماه از ابلاغ مصوبه ترخیص خودروهای دپوشده می‎گذرد و این در حالی است که طبق این مصوبه تنها سه‌ماه از زمان مقرر برای انجام مراحل ثبت‌سفارش مجدد و ترخیص آن‌ها باقی مانده، اما حتی یک دستگاه خودرو ترخیص نشده است و هیچ‌گونه همتی برای تعیین تکلیف این خودروها وجود ندارد. در واقع هم مردم و هم شرکت‌های واردکننده خودرو را دوباره از سر خود باز کرده‌اند و نیت تنها زمان‌خریدن برای هیچ است.» 

وی افزود: «دستورالعملی که اعلام شده، اصلا اجرایی نیست؛ همه پول مالیات و عوارض ورودی کشور را نقد می‌خواهند، مابه‌التفاوت قیمت ارز را باید پرداخت کنند و هیچ‌گونه ضمانتنامه‎ای نیز قبول نمی‌شود. این‎ها همه نشان از آن دارد که نمی‌خواهند کار راه بیفتد و فقط موجب ایجاد نارضایتی می‌شوند. دولت در حرف چیزی می‌گوید اما در هنگام عمل می‌خواهند شرایط را به‎گونه‎ای مدیریت کنند که تنها پیش‎بینی‌های سال مالی 97 محقق شود.» 

مرشدسلوک ادامه داد: «زمانی که بخشنامه وزارت صمت در ماه اول خود توجه هیچ کسی را جلب نکرده و اقدامات لازم انجام نشده، جای سوال دارد که چرا سیستم نظارت دولت واکنشی نسبت‌به آن نشان نداده است. این نشان می‌دهد که اصلا برای آن‌ها اهمیتی ندارد که بیش‌از 7میلیارد دلار سرمایه مردم در گمرک‌های کشور بلوکه شده است. از طرف دیگر به ایام پایان سال نزدیک می‌شویم و عملا از 15‌اسفند تا 17‌فروردین، کشور تعطیل می‌شود.»

اصل و سود پول مشتریان پرداخت می‎شود 

مرشدسلوک در خصوص فشارهایی که به‎واسطه تصمیمات دولت در سال جاری به شرکت‌های واردکننده تحمیل شده است، گفت: «شرکت‌های نمایندگی رسمی و واردکنندگان خودرو با تعدیل اجباری نیرو خسارت‌های غیرقابل جبرانی متحمل شده‌اند. همچنین سرمایه‌های در گردش این شرکت‌ها به دلیل خواب بیش از حد و با سررسید اقساط تسهیلات از بین رفته و تنها زیان بر جای مانده است.  از سوی دیگر، با فرصت‎سوزی‌های مکرر اعتبار شرکت‌های نمایندگی نزد شرکت‌های مادر و تولیدکنندگان خارجی از دست رفته است، درحالی‌که می‌توانستیم با مدیریت این منابع و ظرفیت‎ها از فشار تحریم‌ها بکاهیم و آن‎ها در این بخش‎ها بی‎اثر کنیم.» 

وی بیان کرد: «با پیشنهاد اعضای انجمن، شرکت‌های عضو انجمن واردکنندگان خودرو  تصمیم گرفتند پول مردم را با سود برگردانند. واردکنندگان خودرو به دنبال آسایش و آرامش مردم هستند و با توجه به شرایطی که دولت پیش‌روی ما گذاشته، راهی جز گذشتن از خیر خودروهای مانده در گمرک برای شرکت‌ها نمانده است، زیرا اراده‌ای برای حل این معضل در دولتی‌ها وجود ندارد.» 

وی لاینحل‎شدن این مشکل را ناشی از نبود تفکر سیستمی، عدم هماهنگی دولت، مجلس و دیگر بخش‌ها و عدم جامع‎نگری در این موضوع دانست.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 14 =