بازار خودرو

یکی از اقدامات تازه‌ای که به‌واسطه افزایش شدید قیمت خودرو این روزها در بازار شکل گرفته، فروش اقساطی خودروهای کارکرده‌ای است که توسط برخی نمایشگاه‌داران آغاز شده است

به گزارش «اخبار خودرو»، چند روزی که افزایش قیمت شدید خودروهای داخلی به موضوعی داغ در محافل خودرویی تبدیل شده است. همین موضوع باعث شد تا مطابق گذشته شاهد واکنش بازار و تغییر در شیوه نقل و انتقالات باشیم.

از آن‌جایی که چندسالی است خودرو به یکی از کالاهای اساسی در زندگی مردم تبدیل شده و بیشتر خریداران جهت سرمایه‌گذاری و کسب سود اقدام به خرید خودرو می‌کنند، با کوچک‌ترین نوسان قیمتی، شاهد اتفاقات جدیدی در بازار خودرو هستیم.

یکی از اقدامات تازه‌ای که به‌واسطه افزایش شدید قیمت خودرو این روزها در بازار شکل گرفته، فروش اقساطی خودروهای کارکرده‌ای است که توسط برخی نمایشگاه‌داران آغاز شده، این در حالی است که بسیاری از خریداران قادر به خرید خودروهای داخلی به‌صورت صفر کیلومتر نیستند و ترجیح می‌دهند با بودجه‌ای که برای خرید خودرو صفر کیلومتر درنظر گرفته بودند، خودرو کارکرده خریداری کنند.

اما نکته‌ای که در این میان مطرح می‌شود، محاسبه سودی است که برخی دلال‌ها و فروشندگان خودرو از پرداخت اقساط خودروهای کارکرده برای خود درنظر گرفته‌اند. زیرا با حسابی سرانگشتی متوجه می‌شویم این روش خرید چندان به‌صرفه نبوده و خریدار در درازمدت متحمل پرداخت مبلغی گزاف خواهد شد.

از طرف دیگر طبق روال گذشته افراد سودجو از این شرایط نابسامان بازار سوءاستفاده کرده و با درج آگهی‌های دروغین سعی در برهم زدن ثبات بازار دارند. به‌عنوان مثال با نگاهی به برخی سایت‌های خرید و فروش اینترنتی خودرو، به آگهی‌های فروش اقساطی خودروهای پرفروش بازار برخواهید خورد که با تقاضای مبلغ کمی به‌عنوان پیش‌پرداخت، قصد اخاذی و کلاهبرداری از مشتریان و خریداران را دارند.

در متن درج‌شده در یکی از این آگهی‌ها، عنوان شده بود با پیش‌پرداخت مبلغ 10 میلیون‌تومان مالک یک دستگاه پراید 111 صفر کیلومتر شوید. پس از پیگیری‌های انجام‌شده و تماس با شماره ذکرشده در آگهی، مشخص شد خودرویی در کار نیست و این فرد با قصد سودجویی اقدام به جمع‌آوری مبالغی از خریداران کرده و به بهانه تحویل کوتاه‌مدت اقدام به فرار کرده است.

پیش‌از این نیز از این روش برای فروش خودروهای وارداتی استفاده می‌شد که اغلب به‌صورت شرکت‌های لیزینگ و واسپاری خودرو، وعده‌ای دروغین مبنی‌بر تحویل خودروهای 2018 به مشتریان را داده و با دریافت مبالغی هنگفت،  فرار کرده‌اند.

بر همین اساس برخی سایت‌های خرید و فروش اینترنتی خودرو، پیش از نمایش مشخصات و اطلاعات فروشنده، پیام هشداری مبنی‌بر صحت اطلاعات درج‌شده و همچنین کسب اطمینان درخصوص قابلیت تحویل خودروهای 2018 به بازدیدکنندگان را می‌دهند. اما سوال اصلی اینجاست آیا نباید نظارت دقیقی بر نحوه خرید و فروش‌ خودرو توسط فروشندگان غیررسمی و به‌خصوص خودروهای کارکرده در بازار باشد تا شاهد اتفاقات ناگوار و سودجویی برخی افراد از این شرایط نباشیم؟

زیرا بسیاری از خریداران معتقد هستند این موج گرانی در پی بعضی ضعف‌های نظارتی شکل گرفته که البته تا حد بسیار زیادی هم درست است، اما بخش دیگری از این ماجرا به سودجویی برخی مصرف‌کنندگان مربوط می‌شود که به‌تازگی موجی جدید در گروه‌های تلگرامی هواداران برندهای گوناگون ایجاد کرده‌اند.

در این اقدام شاهد هستیم دارندگان خودروهای مختلف قصد دارند با درج آگهی‌های دروغین، قیمت خودرو موردنظر خود را در بازار افزایش دهند تا درصورت فروش متحمل ضرر کمتری شوند. 

این موضوع ممکن است چندان مهم به نظر نرسد اما به مرور زمان ذهنیتی را برای خریداران ایجاد می‌کند که فلان خودرو با افزایش قیمت همراه شده و حتی برای سرمایه‌گذاری در بازار کارکرده هم مناسب است. 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =