بازار خودرو

بازار خودرو در ماه‌های گذشته چندان روی خوشی به خود ندیده و روزهای بسیار سختی را پشت سر گذاشته است. با این‌حال متاسفانه به‌رغم سیاست‌گذاری‌های فراوانی که طی روزهای اخیر اعمال شده‌،  نه‌تنها این روند متوقف نشده بلکه به وخامت اوضاع فعلی نیز افزوده است.

به گزارش «اخبار خودرو»،  اگر بخواهیم به ریشه‌یابی مشکلات فعلی بپردازیم، باید به چند پارامتر مختلف ازجمله کاهش تیراژ تولید، مشکلات کلان اقتصادی و عدم نظارت دقیق بر وضعیت فعلی بازار خودرو اشاره کنیم.

مشکلات به‌وجودآمده به‌واسطه تحریم‌های بین‌المللی باعث شدند روند تامین قطعات خودروهای مونتاژی با کندی صورت بگیرد و میزان تیراژ تولید خودروسازان دولتی و خصوصی به‌شکل چشمگیری کاهش یابد. برهمین‌اساس میزان عرضه و تقاضا در بازار دچار اخلال شد و به‌دنبال آن شاهد افزایش قیمت در بازار خودرو بودیم. درنهایت دولت پس از حدود یک‌دهه کنترل قیمت خودرو، اختیار قیمت‌گذاری در حاشیه بازار را به خودروسازان داد. 

بر این اساس شورای رقابت از روند قیمت‌گذاری خودرو کنار گذاشته شد و خودروسازان مجاز به تعیین قیمت محصولات خود متناسب با حاشیه بازار شدند. درهمین‌راستا از ابتدای بهمن‌ماه خودروسازان محصولات خود را با قیمتی حدود 5‌درصد کمتر از حاشیه بازار به‌فروش رساندند که این اقدام نیز با هدف کنترل و تنظیم بازار شکل گرفت.

زیرا یکی از اهداف خودروسازان برای آزادسازی قیمت خودرو، افزایش تیراژ تولید و عرضه خودرو به بازار بود اما متاسفانه تا این لحظه به این مهم دست نیافته‌اند و با همان کاهش میزان تیراژ، مشغول تولید و عرضه خودرو به بازار هستند. همچنین با نگاهی به جدول قیمت خودروهای داخلی در بازار آزاد، متوجه می‌شویم با اجرایی شدن این مصوبه نه‌تنها شاهد کاهش قیمت خودرو در بازار نبودیم‌ بلکه باردیگر روند رشد قیمت‌ها در بازار سرعت گرفته است.

به‌نظر بسیاری از کارشناسان و فعالان بازار خودرو، عرضه خودرو با قیمت 5درصد کمتر از حاشیه سود بازار سبب شده است بسیاری از دلال‌ها اقدام به خرید خودرو در طرح‌های فروش فوری خودروسازان کرده و به همان حاشیه سود 5درصدی بسنده کنند. ازسوی‌دیگر تجربه نشان داده است مصرف‌کنندگان شخصی نیز با آغاز روند افزایش قیمت‌ها، از ترس کاهش ارزش سرمایه خود، برای خرید، سریع‌تر به بازار هجوم آورده‌اند که این امر نیز موجب افزایش تقاضای ناگهانی و ایجاد حباب کاذب قیمت برای خودروهای داخلی می‌شود.

ازسوی‌دیگر با نگاهی دقیق به واکنش بازار ‌نسبت‌به افزایش قیمت‌ها، می‌توان دید تنها خودروهای تولید داخل که ارزشی کمتر از 250میلیون‌تومان دارند، دچار نوسان قیمت شدید شده‌اند و هرچه این مبلغ کمتر باشد، افزایش قیمت بیشتری را تجربه می‌کند. زیرا این روزها خودروهای اقتصادی با قیمت‌های باورنکردنی خریدوفروش می‌شوند و همین موضوع باعث شده است قدرت خرید بخش قابل‌توجهی از مصرف‌کنندگان با کاهش شدیدی همراه شود.

همچنین باتوجه به این‌که به روزهای پایانی سال نزدیک می‌شویم، انتظار می‌رفت بازار شب عید به‌دلیل افزایش میزان تقاضا ازسوی مصرف‌کنندگان با رونق بیشتری همراه شود اما تداوم روند افزایش قیمت‌ها موجب شد تا از میزان معاملات صورت‌گرفته در روز کاسته شده و رکود بیشتری در این بخش از بازار خودرو حکمفرما شود.

برخی نمایشگاه‌داران و فعالان بازار از قیمت 52 میلیون و 800 هزار تومانی پراید 111 خبر می‌دهند که نسبت‌به روزهای پایانی هفته گذشته، افزایشی 2 تا 3میلیون تومانی را تجربه کرده است. همچنین قیمت پژو 405 جی‌ال‌ایکس نیز در بازار به مرز 84 میلیون تومان رسیده است. پژو 207 اتوماتیک صندوقدار نیز با افزایش 2 میلیون و 500 هزار تومانی، به بهای 148میلیون تومان رسیده است. 

درحالی که قیمت نسخه هاچ‌بک این خودرو در بازار حدود 10میلیون تومان کمتر تخمین زده می‌شود. از دیگر خودروهای داخلی، رانا نیز در حال حاضر 84 میلیون تومان قیمت دارد که نشان می‌دهد این خودرو نسبت‌به هفته‌های گذشته، 12 تا 15 میلیون تومان رشد قیمت را تجربه کرده است. همچنین سمند مدل EF7 نیز با افزایش قیمتی بیش از ۲۰میلیون تومان مواجه شده و در حال حاضر برای خرید آن باید حدود ۹۰ میلیون تومان هزینه کرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 15 =