بازار خودرو

بر این اساس عده‌ای از کارشناسان معتقدند پیش‌فروش فوری خودروسازان که از هفته گذشته آغاز شده، تاثیرات مثبتی بر روند قیمت‌گذاری خودرو در بازار آزاد داشته است.

 به گزارش «اخبار خودرو»،  در ماه‌های اخیر به‌دلیل کاهش شدید ارزش ریال، بسیاری از مردم با سرمایه‌گذاری در بازار ارز و سکه، سعی بر حفظ سرمایه خود داشتند. اما با آغاز روند افزایش قیمت خودرو،  برخی نیز نقدینگی و سرمایه خود را به بازار خودرو آوردند تا میزان سود بیشتری را کسب کنند. همین امر موجب شد روند صعودی افزایش قیمت خودرو شدت بگیرد و رکورد قیمتی بسیاری از خودروهای داخلی شکسته شود. ازهمین‌رو طی هفته‌های گذشته شاهد بودیم قیمت خودروهای پرفروش در بازار ازجمله پراید 111 به بیش‌از 50‌میلیون‌تومان رسید. این در حالی است که میزان معاملات انجام‌شده پس از این اتفاق به مراتب کاهش یافت. 
حال از روز گذشته برخی رسانه‌ها از زبان کارشناسان و فعالان بازار، اخباری مبنی‌بر ارزان شدن خودرو در بازار را منتشر کرده‌اند که این موضوع می‌تواند زمینه‌ساز کاهش بیشتر قیمت خودرو در بازار باشد. اما پیش از آن باید به این موضوع اشاره کرد که افزایش قیمت یک کالا در بازار، آن هم به‌صورت حبابی و کاذب، صرفا به‌دلیل نامتناسب بودن میزان عرضه و تقاضاست و این امر توسط برخی دلال‌ها در بازار شکل می‌گیرد. بر این اساس عده‌ای از کارشناسان معتقدند پیش‌فروش فوری خودروسازان که از هفته گذشته آغاز شده، تاثیرات مثبتی بر روند قیمت‌گذاری خودرو در بازار آزاد داشته است. زیرا فروش فوری با موعد تحویل 30‌روزه سبب شده میزان عرضه و تقاضا در بازار متعادل شود و روند کاهش قیمت سرعت بیشتری بگیرد اما حقیقت این است که افزایش دوبرابری قیمت خودرو و کاهش یک تا دو میلیون‌تومانی، ارزانی محسوب نمی‌شود، زیرا قیمت فعلی خودروهای موجود در بازار حقیقی نیست و بسیاری از خریداران را از خرید خودرو منصرف کرده است. همچنین با نگاهی به فهرست قیمت خودروهای داخلی در بازار و مقایسه آن با هفته گذشته، متوجه خواهید شد فروش فوری خودروسازان چندان موجب کاهش قیمت و ارزانی نسبی برخی مدل‌ها در بازار نشده است. با این‌حال خودروهایی که طی روزهای گذشته کاهش قیمت یک تا دو میلیون تومانی را تجربه کرده‌اند، تاکنون در فهرست فروش فوری خودروسازان قرار نگرفته‌اند. این بدان معناست که سیاست اتخاذشده ازسوی وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین سازمان حمایت، تاکنون چندان تاثیرگذار نبوده است. همچنین در برخی موارد مشاهده‌ شده است که فروش فوری خودروسازان به‌دلیل قیمت‌گذاری 5‌درصد کمتر از حاشیه سود بازار، هجوم دلال‌ها را برای خرید خودرو با سود 5 درصدی ایجاد کرده و همین موضوع موجب بالارفتن قیمت در بازار آزاد شده است. زیرا رفتارسنجی مصرف‌کنندگان در روزهای اخیر نشان می‌دهد گویا برخی خریداران، قیمت‌های جدید خودروسازان را منطقی ندانسته و از خرید خود منصرف شده‌اند.
اما باتوجه به تزریق بودجه 4‌هزارمیلیاردتومانی به خطوط تولید خودروسازان و اختصاص بخش عمده‌ای از این مبلغ به بهبود و توسعه اوضاع قطعه‌سازان، این امید را به بازار خودرو می‌دهد که طی ماه‌های آتی حجم قابل‌توجه خودروهایی که در ماه‌های گذشته به‌دلیل کسری قطعه در انبارهای خودروسازان دپو شده‌اند، روانه بازار شوند. همچنین می‌توان پیش‌بینی کرد 800‌میلیون یورویی که قرار است در آینده به این بخش اختصاص یابد، موجب شود قیمت خودرو در بازار با کاهش بیشتری همراه شود.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۲۱:۲۴ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۳
    0 0
    تنها راه کاهش قیمت عرضه خودرو های پیش فروش شده است خودرو ساز اگر قرار نبوده خودرو بدهد بیخود کرده پیش فروش کرده

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 8 =