قطعه‌سازان

دیروز در بانک مرکزی مصوب شد تا بخش دوم مصوبه هیات دولت در قالب 7هزارمیلیارد تومان تسهیلات ریالی (مشابه سازوکار 4هزار میلیارد تومان اول) با هدف پرداخت به قطعه‌سازان، در اختیار خودروسازان قرار بگیرد

قطعه‌سازان چهار درخواست اصلی خود را به منظور بازگشت رونق به این صنعت، در گردهمایی بزرگ فعالان خودروسازی که ‌ فروردین‌ماه امسال برگزار شد، مطرح کردند. مشخص‎شدن جزئیات پرداخت 7هزار میلیارد تومان باقی‌مانده از مصوبه سال گذشته هیات دولت، در اولویت این درخواست‌ها قرار داشت.

دبیر انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‌های خودرو ایران در گفت‌وگوی اختصاصی با «دنیای خودرو» درخصوص این درخواست مهم قطعه‌سازان اعلام کرد: «روز یکشنبه هفته جاری در بانک مرکزی مصوب شد تا بخش دوم مصوبه هیات دولت، در قالب 7 هزار میلیارد تومان تسهیلات ریالی (مشابه ساز و کار 4هزار میلیارد تومان اول) با هدف پرداخت به قطعه‌سازان، در اختیار خودروسازان قرار بگیرد.»

پرداخت بخش دوم مصوبه در قالب ریالی

مازیار بیگلو در ادامه با اشاره به اینکه تخصیص بخش دوم تسهیلات طی فرایندی صورت خواهد گرفت، اظهار کرد: «خواهش ما از مسئولان مرتبط این است که تخصیص این تسهیلات وارد فرایند شورای پول‎واعتبار نشود چراکه در این شرایط چند ماه زمان می‌برد.»

به گفته وی، بانک مرکزی روز یکشنبه موافقت خود با این موضوع را اعلام کرده است. همچنین وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز با پرداخت این تسهیلات در قالب ریالی موافقت کرده است و ما درحال‎حاضر پیگیر هستیم که زمان تخصیص کاهش یابد. بیگلو با بیان این‎که هدف ما اتمام کارهای اولیه تا پایان اردیبهشت‌ماه است، تصریح کرد: «اگر روند در این زمان به‎درستی طی شود، این تسهیلات از اوایل خردادماه امکان توزیع می‌یابد.»

وی همچنین تاکید کرد: «به‎هرحال این روند طی خواهد شد. اما گام مهم این بود که با پرداخت ریالی این تسهیلات به‎جای پرداخت ارزی موافقت شود که این موضوع درحال‎حاضر موردموافقت بخش‌های مختلف قرار گرفته است.»

وزارت صمت با واردات بدون انتقال ارز موافق است

ایجاد کانال ارزی مطمئن و صدور مجوز واردات بدون انتقال ارز، یکی دیگر از خواسته‌های مهم قطعه‌سازان در راستای رونق یافتن تولید عنوان شده است. مازیار بیگلو در این خصوص با بیان اینکه هنوز در این زمینه موافقتی اعلام نشده است، گفت: «یک دلیل این عدم موافقت، این است که بانک مرکزی اصرار دارد قیمت ارز را با روش کنترل مصرف ارز، پایین نگاه دارد. در حالی که عملا چنین اتفاقی نیفتاده است.»

وی با اشاره به این‎که وزارت صنعت در این زمینه با قطعه‌سازان هم‌نظر است، اعلام کرد: «در این راستا در حال مذاکره با بانک مرکزی هستیم، اما هنوز به نتیجه مطلوب نرسیده‌ایم.»

موافقت با درخواست افزایش قیمت قطعات بیشتر قطعه‌سازان

دبیر انجمن قطعه‌سازان ایران در ادامه اظهارات خود درخصوص آخرین وضعیت قیمت قراردادهای خودروسازان با قطعه‌سازان، توضیح داد: «همان‎طور که پیش از این مطرح شد، بعد از برگزاری همایش بزرگ قطعه‌سازان، جلسه‌ای با آقای سلیمانی، مدیرعامل سایپا ترتیب داده شد که در آن جلسه شرکت سایپا موافقت کرد قیمت مواداولیه داخلی را به‌روز محاسبه کند. همچنین ارز را نیز متعاقبا به مذاکراتی منوط کردند که درحال‎حاضر با وزارت صنعت در جریان است.»

بیگلو با اشاره به این‎که درحال‎حاضر در قراردادهای قطعه‌سازان، ارز با نرخ 8500تومان محاسبه می‌شود، تاکید کرد: «اما در حقیقت این ارز از سامانه نیما با نرخ 12هزار و500 تا 13هزار تومان تامین می‌شود. به این ترتیب روی هر دلار تقریبا 4500تومان ضرر می‌دهیم. در این شرایط، اگر میانگین ارزبری هر خودرو در کل زنجیره تامین فقط 1800 دلار باشد، یعنی هر خودرو باید هفت میلیون تومان گران‌تر شود.»

وی ادامه داد: «این موضوعی است که دولت با آن مخالف است. با این حال خودروسازان جلسات متعددی در این راستا با مسئولان دولتی داشته‌اند. اما به نظر می‌رسد دولت کماکان قصد دارد در زمینه قیمت‌گذاری اعمال نفوذ کند، درحالی‎که این موضوع ارتباطی به قطعه‌سازان که در بخش خصوصی فعال هستند، ندارد. به این دلیل هنوز در حال مجادله هستیم.»

مازیار بیگلو با اشاره به اینکه مهمترین گام در این زمینه این است که قطعه‌سازان اسناد مثبته خود را به خودروسازها ارائه کرده‌اند، اظهار کرد: «تا امروز درصد زیادی از قطعه‌سازان اسناد خود را داده‌اند و توافق بر سر قیمت‌های جدید، با اکثر قریب به اتفاق قطعه‌سازان صورت گرفته و الحاقیه‌ها نیز اعمال شده است. سایپا نیز که با قیمت مواد اولیه داخلی مشکل داشت، الان این مساله را پذیرفته است و کار در حال پیش رفتن است.»

وی در پایان گفت: «گام بعدی ما این است که ارزبری را واقعی کنیم. اگرچه میزان ارزبری در زنجیره تامین داخل کمتر از 20درصد است، اما به‎هرحال این سرمایه از جیب قطعه‌ساز هزینه می‌شود و باید برای آن فکری کرد.»

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 16 =