خودروسازی آمریکا

به باور کارشناسان تهدید ترامپ مبنی بر اعمال تعرفه بر واردات کالاهای مکزیکی که قرار است از 10 ژوئن عملی شود، خودروسازان آمریکایی را فلج خواهد کرد و به قیمت مشاغل مردم آمریکا تمام خواهد شد. 

 به گزارش «اخبار خودرو»، بر اساس گفته‌های ربکا لیندلند که 10سال در موسسه تحقیقاتی IHS اتومتیو به عنوان رئیس بخش تحقیقات مشغول به کار بوده و در موسسه کلی بلو بوک نیز معاون ارشد بوده است، تعرفه‌های مد نظر ترامپ زنجیره تامین را برای تمام خودروسازانی که در خاک آمریکا مشغول به کار هستند، اعم از داخلی و خارجی، مختل خواهد کرد.

خانم لیندلند در این بار نوشته است: «هیچ کس در خودروسازی برنده نخواهد بود. منظورم این است که کارگران عضو اتحادیه، تامین‌کنندگان، از طبقه فرودست گرفته تا یقه سفیدها و اعضای هیات مدیره، هیچ‌کدام در این سناریو برنده نخواهد بود.»

 تجارت خودرو آمریکا و مکزیک

براساس تحقیقات دویچه بانک شصت و هفت درصد از واردات ایالات متحده از مکزیک مبادلات درون شرکتی است. تورستن اسلوک، اقتصاددان ارشد و مدیر اوراق بهادار دویچه بانک توضیح می‌دهد که این مساله بدین معناست که دو سوم شرکت‌هایی که در مکزیک کالا تولید می‌کنند، محصولات خود را برای عرضه در زنجیره تامین شرکت خود یا سایر شرکت‌ها تولید می‌کنند. 

«تجارت ایالات متحده با مکزیک تماما به خودروها مربوط می‌شود. این تعرفه‌ها می‌تواند به فلج شدن صنعت خودرو آمریکا بینجامد و احتمال دارد که تولید خودرو به زودی به حالت تعلیق درآید.» 

آقای اسلوک به داده‌هایی اشاره دارد که نشان می‌دهند 35درصد صادرات خودرویی آمریکا، از منظر ارزش افزوده شامل قطعاتی می‌شود که در مکزیک تولید شده‌اند. این درصد نشان‌گر ارزش قطعات تولید شده در مکزیک و کانادا است و خودروهایی را در بر می‌گیرد که در ایالات‌متحده مونتاژ شده‌اند. 

از اواسط دهه 90 میلادی و بسته شدن پیمان تجاری آمریکای شمالی (نفتا) این رقم رو به افزایش بوده است. خانم لیندلند می‌گوید: «از زمانی که نفتا به میان آمد؛ کل خودروسازی در آمریکا متحول شد. ما یک منطقه هستیم و چالش اساسی برای ما این است که انعطاف‌پذیر نیستیم. خودروهای ما بالغ بر 30 هزار قطعه را شامل می‌شوند و اگر شما تنها به دو پیچ دسترسی نداشته باشید، نمی‌توانید خودرو مورد نظرتان را تولید کنید.»

تهدید ترامپ به ادامه افزایش تعرفه‌ها

ترامپ سعی دارد با استفاده از اختیارات اقتصادی اضطراری بین‌المللی (IEEPA)، در صورت عدم تلاش دولت مکزیک برای ورود مهاجران غیرقانونی به ایالات متحده، تعرفه‌ای 5درصدی را روی واردات کالا از این کشور اعمال کند.

ترامپ در بیانیه‌ای که پنج‌شنبه شب توسط کاخ سفید منتشر شد، اعلام کرد: «مکزیک باید آمادگی خود را اعلام کرده و به ما در حل این مشکل کمک کند.» رئیس جمهور آمریکا در ادامه گفت که در ماه ژوئیه تعرفه‌ها به 10درصد افزایش پیدا خواهد کرد و درصورتی که اقدامات لازم از سوی مکزیک انجام نگیرد میزان تعرفه‌ها می‌تواند تا اول ماه اکتبر به 25 درصد افزایش پیدا کند.

ترامپ گفت: «اگر مکزیک اقدامات لازم را انجام ندهد تعرفه‌ها در سطح بالا باقی خواهند ماند و کمپانی‌های واقع در مکزیک برای تولید محصولات و کالاهای خود شروع به بازگشتن به ایالات متحده خواهند کرد.»

 تغییر یک‌شبه غیرممکن است

اما آقای اسلوک نظر دیگری دارد و به این مساله اشاره کرده که تولید به این شیوه صورت نمی‌گیرد. «اگر شما صنعت خودروسازی آمریکا را فلج کنید، این مساله بر صنعت خودروسازی در سایر نقاط جهان تاثیرگذار خواهد بود.»

خانم لیندلند نیز ضمن موافقت با این نظر گفته است: «نمی‌توانیم یک‌شبه تغییر کنیم. ما داریم درباره تولید خودروهای خوب و باکیفیت برای مشتریان صحبت می‌کنیم و اگر شما زنجیره تامین را مختل کنید، در کار شاغلان، فروشندگان و مشتریان اختلال ایجاد کرده‌اید.»

به گفته خانم لیندلند خودروسازان باید فرایند تولید کارآمدی را ایجاد کنند تا بتوانند قیمت‌های خود را برای مشتریان پایین نگه دارند. تاسیس کارگاه‌های تولیدی و تغییر قطعات در ایالات متحده کار آسانی نیست.

«اگر شما به عنوان یک تولیدکننده از قطعه‌ای که در مکزیک تولید شده استفاده می‌کنید نمی‌توانید به راحتی آن را با یک قطعه ساخت آمریکا عوض کنید و باید در وهله اول مجوزهای لازم را از دولت آمریکا برای چنین کاری دریافت کنید.» به باور خانم لیندلند این فرایندی پیچیده و طولانی است. «ما تغییرناپذیر نیستیم، اما نمی‌توانیم فوری عوض شویم.»

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 11 =