آلودگی هوا

در هفته محیط‌زیست موضوع تولید خودروسواری با موتوردیزلی با واکنش‌های مختلفی به‌ویژه ازسوی سازمان محیط‌زیست و شهرداری تهران روبه‌رو شده است.

به گزارش «اخبار خودرو»، آلودگی هوای تهران به‌طور قطع یکی از سه مساله اصلی پایتخت بوده و هر کسی که در این شهر زندگی می‌کند روزانه با آن درگیر است. یکی از راه‌های مقابله با این آلودگی، استفاده از مناسبت‌ها از جمله هفته محیط‌زیست است که از قضا شعار امسال آن «باهم برای مقابله با آلودگی هوا» است.

روز جهانی محیط‌زیست یک رویداد سالانه است که از سال ۱۹۷۳ هر سال در پنجم ژوئن به‌منظور بالابردن آگاهی جهانی درخصوص اهمیت محیط‌زیست سالم در زندگی انسان‌ها برگزار می‌شود. در کشور ما نیز یک هفته به آن اختصاص دارد و امسال هم  از دیروز یعنی ۱۸‌خرداد آغاز شده و تا  ۲۲ این ماه ادامه خواهد داشت.

صدرالدین علی‌پور، مدیرکل محیط‌زیست گفته است اداره متبوعش برای  برگزاری برنامه‌های متنوع در هفته محیط‌زیست اقدام به نامگذاری روزهای هفته محیط‌زیست با عناوین شنبه  «آلودگی هوا و صنعت»، یکشنبه «آلودگی هوا و رسانه»، دوشنبه «آلودگی هوا و قانون»، سه‌شنبه «آلودگی هوا و مسئولان»، چهارشنبه «مشارکت‌های مردمی، خانواده و آلودگی هوا» کرده است.

یک خبر نگران‌کننده

در حالی که بسیاری از فعالان محیط‌زیست در انتظار برگزاری این رویداد بودند، هفته پیش عیسی کلانتری، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست خبر جنجالی را به رسانه‌ها داد، با این مضمون که  یک خودروساز به دنبال تولید سواری  با موتور دیزلی است. کلانتری اعلام کرد سازمان حفاظت محیط‌زیست قطعا با ورود موتور دیزل به ناوگان سواری مخالف است.

روز گذشته معاون محیط‌زیست انسانی سازمان حفاظت محیط‌زیست هم با اعلام مخالفت این سازمان با تولید سواری ‌دیزلی گفت: «اگر مجوز تولید سواری دیزلی صادر شود، دستگاه‌های نظارتی می‌توانند ورود کنند.»

مسعود تجریشی با بیان اینکه درحال‌حاضر در کلان‌شهرها با مشکل افزایش غلظت آلاینده «ناکس» مواجه هستیم،گفته است:« در نامه‌ای که به وزارت صنعت ارسال کردیم، در این‌باره توضیح دادیم و مخالفت سازمان حفاظت محیط‌زیست را با تولید سواری دیزلی با ذکر دلایل اعلام کردیم.»

دیروز معاون حمل‌ونقل ترافیک شهرداری تهران نیز وارد میدان شد و در واکنش به طرح تولید خودروهای سواری دیزلی گفت افزایش ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون نتیجه تولید این گونه خودروهاست.

به‌گفته  محسن پورسیدآقایی منشأ اصلی آلودگی در شهر تهران ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون بوده، این در حالی است که خودروهای دیزلی تولیدکننده بخش اعظم ذرات معلق هستند، پس چه دلیلی  دارد از خودروهای دیزلی که آلایندگی را افزایش می‌دهند، استفاده کنیم؟

مدیرعامل ستاد معاینه‌فنی تهران نیز از این موضوع ابراز نگرانی کرده و گفته است: «۱۵ سال است که سایر کشورها نسخه استفاده از خودروی دیزلی را پیچیده‌اند و نمی‌دانم چه اصراری است تجربه ناموفق سایر کشورها را باردیگر در کشورمان آزمون و خطا کنیم؟»

سید نواب حسینی‌منش به آمار خودروهای سنگین دیزلی هم اشاره کرده و توضیح داده است: «در تهران روزانه ۱۰۰تا ۱۵۰هزار خودرو سنگین دیزلی تردد می‌کنند و برخی نیز از سایر استان‌ها وارد تهران می‌شوند.

براساس حدود مجاز آلایندگی خودروها، ‌باید درصد حجمی دود خروجی از اگزوز خودرو دیزلی،  ۲.۸ پی‌پی‌ام  باشد. اگر قطر هر اگزوز را 10‌سانتی‌متر در نظر بگیریم و در ۱۰۰هزار خودور دیزلی ضرب کنیم، خواهیم دید روزانه به مساحت ۷۸ کیلومتر مربع در تهران دود تولید می‌شود یعنی به تعبیر دیگر اگزوزی به قطر ۱۰  کیلومتر داریم که مدام در تهران دود تولید می‌کند.

دقت داشته باشید این عدد، حدود مجازی است که سازمان محیط‌زیست و سازمان استاندار آن را تایید کرده‌اند، این درحالی است که درواقعیت به‌دلیل مشکلات خودروهای دیزلی، بیش‌از این میزان دود در تهران تولید می‌شود.»

به‌گفته حسینی‌منش، درحال‌حاضر چهارمیلیون خودرو سواری در تهران وجود دارند و با وجود تمام سختگیری‌ها هنوز تعداد روزهای ناسالم شهرمان برای گروه‌های حساس بیشتر از میانگین جهانی است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 4 =