واردات تایرهای آمریکایی

در شرایطی که تایرسازان بزرگ دنیا از ترس تحریم‌های آمریکا بازار ایران را ترک کردند، ‌مشهورترین برند تایرسازی آمریکا،‌محصولات خود را روانه بازار ایران کرده است.

گودیر که پیش از تحریم‌های سال 84 تایرهای سواری خود را نیز از طریق نمایندگی در ایران به خودروسازانی همچون ایران‌خودرو هم می‌فروخت، یکباره با شروع تحریم‌های دور اول به صورت رسمی بازار ایران را ترک کرد. اما این روزها خبر از ورود دوباره این برند آمریکایی در بازار به گوش می‌رسد و محصولات گودیر از دو سایت تولیدی آن در ترکیه و لوکزامبورگ وارد بازار ایران می‌شوند. 

به گزارش «اخبار خودرو»، گودیر مشهورترین برند تایرسازی آمریکاست که در سال‌های اخیر رقابت فشرده‌ای با دو تایرساز فرانسوی و ژاپنی یعنی میشلن و بریجستون دارد. 

تایرسازی که همواره به‌عنوان سومین تولیدکننده بزرگ دنیا مطرح بوده است و البته یک‌بار به‌طور رسمی بازار  ایران را در دوره اول تحریم ها ترک کرده است. براساس بررسی‌های صورت‌گرفته توسط «دنیای‌خودرو» درحال‌حاضر سه سایز باری اتوبوسی این برند دربازار موجود است و درگروه محصول OTRیا همان ماشین‌های راهسازی و معدنی هم می‌توان با مراجعه به بازار، ‌برای خودروهای راهسازی این برند  را تهیه کرد.

این در حالی است که آمریکایی‌ها تا حد امکان برای ورود مواد اولیه تایرسازی و لاستیک‌های موردنیاز ناوگان حمل‌ونقل کشور از تمام کشورها سنگ‌اندازی کرده‌اند. اما حالا  وقتی پای منافع شرکت‌های آمریکایی به میان می‌آید به‌راحتی دفاتر فروش منطقه‌ای این شرکت در امارات و ترکیه،‌ حجم زیادی تایر را روانه بازار ایران می‌کنند و مشکلی نیز در آمریکا برایشان به وجود نمی‌آید!

بازار تایرهای باری-اتوبوسی، راه‌سازی و معدنی ایران  به قدری حساس و پرتیراژ است که با ورود تایرهای گودیر به بازار این ذهنیت برای فعالان این صنف تداعی می‌شود که گویی تلاش آمریکایی‌ها برای خروج رقبای  ژاپنی و اروپایی از ایران بی‌ارتباط با ورود آنها جهت منفعت‌طلبی‌شان به بازارکشور نیست.

ورود این برند به ایران شاید به‌دلیل عدم آگاهی کارشناسانی باشد که اقدام به تایید ثبت‌سفارش‌ها و حتی درخواست‌های ارزی کرده اند،‌ چراکه اغلب تایرسازان بزرگ دنیا در کشورهای مختلف کارخانه تولید تایر دارند و گودیر آمریکایی نیز کالاهای ساخته‌شده در کارخانه‌های ترکیه و لوکزامبورگ را روانه ایران می‌کند ولی سود اصلی به جیب آمریکایی‌هایی می رود که با تحریم به جنگ تمام‌عیار مردم ایران رفته اند.

بنابراین  به نظر می‌رسد باتوجه به شرایط فعلی بهتر است ارزی که برای واردات این دسته از کالاها تخصیص داده می‌شود، برای توسعه کارخانه‌های تولیدی تایر هزینه شود تا شعار سال  محقق و تولید رونق یابد.   

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =