کد خبر: 191011
تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۱

حدود یک‌سال زمان لازم است تا مطالعات خود را درخصوص خودروی جدید انجام دهیم و بدانیم که نیاز مشتری از یک خودروی جدید چیست.

بعضی افراد هستند که تاثیر مثبتی روی محیط می‌گذارند. آن‌ها نه‌تنها شرایط اطراف خود را تغییر می‌دهند، بلکه گاهی تاثیر بهینه‌ای بر دیگران هم می‌گذارند.در صنعت خودروی جهان افرادی هستند که با طرز فکر خود بارها شرایط را به نفع یک کمپانی یا یک برند تغییر داده‌اند. مدیرانی که با حضور خود در یک شرکت و اعمال نظراتشان توانسته‌اند حرکت صعودی را برای خود و همکارانشان رقم بزنند.

به گزارش اخبار خودرو ، مدتی است که رنو تغییرات اساسی را به خود دیده و توانسته است جایگاه خود را پیش چشم مشتریان محبوب‌تر کند. این محبوبیت نیز رابطه مستقیمی در سودآوری کمپانی به وجود آورده است و در سال ۲۰۱۶ شاهد بودیم رنو، رشد اساسی از فروش و ارزش برند پیدا کرده است.

اگر عامل محبوبیت را یکی از دلایل اصلی این موفقیت بدانیم، بخش عمده آن به تغییر رویه طراحی خودروهای رنو بر می گردد. خودروهایی که چند سال پیش ظاهر جذابی نداشتند و در قدم اول نمی توانستند مشتری را به سمت خود بکشانند، حال تغییر فرایند طراحی خودروهای رنو به سبکی رقم خورده که به محبوبیت عمومی رسیده و فروش این برند را افزایش داده است.

هفته گذشته مصاحبه‌ای اختصاصی با خالق آثار جدید رنو داشتیم. لورنس ون‌دن‌اکر، به‌عنوان بالاترین مقام طراحی در رنو شناخته می‌شود. اوست که سر خط طراحی و ظاهر خودروهای رنو، داچیا، آلپاین و رنو سامسونگ را می‌نویسد و این چند ساله اصول طراحی این گروه را تغییر داده است.

ون‌دن اکر ۵۱ ساله سابقه کار در برندهای خوش‌نامی را داشته و در پروژه‌هایی چون طراحی بوگاتی EB110 و مزدا۳ نسل دوم سهیم بوده است. همچنین سابقه همکاری با برندهایی چون آئودی، ولوو، فورد، بوگاتی، مزدا و... با سمت‌های بالای طراحی، باعث شده است او به‌عنوان یکی از سردمداران طراحی خودرو در جهان شناخته شود. ون‌دن اکر در‌نهایت از سال ۲۰۰۹ به کمپانی رنو ملحق شده و تا امروز آثار هنری خود را با برند رنو به بازار عرضه کرده است.

[caption id="attachment_191012" align="aligncenter" width="700"]گفت‌وگوی اختصاصی با لورنس ون‌دن‌اکر ، مدیر ارشد طراحی کمپانی رنو گفت‌وگوی اختصاصی با لورنس ون‌دن‌اکر ، مدیر ارشد طراحی کمپانی رنو[/caption]

حال در این گفت‌وگو سوال‌هایی را از ون‌دن اکر پرسیدیم که چند روزی میهمان رنو‌پارس و نگین‌خودرو در تهران بود. در آن جلسه ما از او نپرسیدیم که کتانی با کت‌و‌شلوار نوعی سنت‌شکنی از جانب او بوده یا اینکه دلیل دیگری داشته است.

شما از سال ۲۰۰۹ به کمپانی رنو آمده‌اید و تا امروز طرح‌های کانسپت زیادی را برای این برند طراحی کرده‌اید. کپچر و برخی خودروهای دیگر هم در این سال‌ها بر مبنای طرح‌های کانسپت شما به بازار آمده‌اند. چقدر زمان نیاز بود تا خطوط طراحی رنو قابل اجرا شود و خودروهای جدید به بازار بیایند؟ سوال خوبی است. حدود یک‌سال زمان لازم است تا مطالعات خود را درخصوص خودروی جدید انجام دهیم و بدانیم که نیاز مشتری از یک خودروی جدید چیست. بعد از آن باز هم حدود یک‌سال روند بازار را مورد تحلیل قرار می‌دهیم و فناوری‌های جدید را می‌سنجیم تا بتوانیم نیازهای مشتری را بهتر درک کنیم.

هنگامی که در حال تحقیق هستیم، هم‌زمان روند طراحی اولیه خودرو آغاز می‌شود و بخش‌های مهندسی کارهای خود را برای ساخت خودروی جدید انجام می‌دهند.

تقریبا می‌توان گفت در سال دوم است که طراحی خودرو به ماهیت خود می‌رسد. برای طراحی خودرو با حدود ۱۵ طراح از تمام دنیا همکاری می‌کنیم، سپس بهترین طرح‌ها را برای انجام فرایندهای بعدی انتخاب می‌کنیم.

از میان این طرح‌ها ۵ مدل خودرو با نمونه ابعاد اصلی ساخته و درنهایت دو طرح به‌عنوان گزینه‌های برتر انتخاب می‌شوند تا ادامه کار با آن مدل‌ها دنبال شود.

بعد از این مرحله و توسعه دو طرح انتخابی، درنهایت یک مدل انتخاب می‌شود و سپس با توسعه آن به یک نسخه اصلی می‌رسیم. بنابراین دو سال طول می‌کشد که نمونه اصلی صنعتی‌سازی شود و بتوان روند تولید آن را برنامه‌ریزی کرد.

همین طور که می دانید، سال ۲۰۰۹ وارد رنو شده‌ام و چهار سال زمان برده است تا طرح‌های اولیه به مرحله صنعتی‌سازی برسند و حدود سه سال است که طرح‌های من با برند رنو وارد بازار جهانی شده است. برای همین امروز، خوشحال هستم که بعد از ۷ سال حاصل طراحی خود و گروهم را در خیابان‌ها می بینم.

لورنس ون دن اکر متولد ۱۹۶۵ و اکنون در دهه پنجم زندگی قرار دارد. از کارهای مطرح او می‌توان به طراحی فورد اسکیپ و برانکو،   فورد مدل یو کانسپت، فورد ۴۲۷، بوگاتی EB110، مرکوری مارینر، کانپست‌های مزدا ناگار، ریوگا، هاکازی و کیورا، مزدا۳، رنو دزیره  و کپچرکانسپت، رنو توییزی، کولیو، اسکیپ و تلیسمان اشاره داشت

فروش رنو در سال ۲۰۱۶ افزایش پیدا کرده است. از طرفی سود رنو نیز در اکثر بازارهای جهانی بیشتر از دوره‌های قبل گزارش و سال ۲۰۱۶ هم به‌عنوان بازه زمانی شناخته می‌شود که خودروهای جدیدی چون کولئوس و تلیسمان به جاده‌های برخی کشورها آمده‌اند. فکر می‌کنید چقدر نوع طراحی شما در این سودآوری برای رنو دخیل بوده است؟ طراحی نقش مهمی در فروش یک خودرو دارد. ولی همه‌چیز به طراحی برنمی‌گردد. درست است ظاهر یک خودرو اولین عامل برای جذب مشتری محسوب می‌شود. ولی باید در نظر داشته باشید مسائلی چون کیفیت و فناوری نیز نقش مهمی در خرید مشتری دارند.

کل تیم رنو سعی می‌کنند محصولی کامل را در اختیار مصرف‌کننده قرار دهند. رنو کپچر و کلیو چند سالی است وارد بازار شده‌اند و در این بازه زمانی توانسته‌اند فروش بالایی داشته باشند.

ما هم سعی کردیم با تکمیل سبک محصولات جدید رنو در بالا بردن فروش نقشی موثر داشته باشیم. در سال ۲۰۱۶ تنها تعداد فروش ما رکورد به حساب نمی‌آید. بلکه گردش مالی، سود خالص شرکت و... هم رکوردهای جدید رنو به حساب می آیند.

آیا خودروهای قبلی رنو زیبا بوده‌اند؟ به‌عنوان مثال خودرویی چون سفران در بخش طراحی بیرونی و داخلی کمی قدیمی به نظر می‌رسد. دکمه‌های آن بعضی وقت‌ها جای مناسبی نبودند و چندان خودروی پرفروش و عامه‌پسندی به حساب نمی‌آید. در طراحی خود ایرادهای قبلی را پیدا می‌کنیم و سعی داریم آن ها را رفع کنیم. همچنین با توجه به نیاز مشتریان در بازار جهانی، روند طراحی خود را جلو می‌بریم.

امروز اکثر محصولات رنو جلو پنجره و سبک طراحی مشتری دارند که با ذائقه مشتری همراه است. در طراحی داخلی هم صفحه نمایشگری را قرار دادیم که اکثر تنظیمات خودرو روی آن انجام می‌شود و سعی شده است از استفاده دکمه‌های زیاد پرهیز شود.

امروز طراحی رنو زیباست و بدیهی است تحسین کارشناسان را به همراه داشته و تفاوت فاحشی با گذشته دارد. سوال من اینجاست چرا هنوز خودروهایی چون سیمبل و داستر چنین ظاهری دارند؟ زمانی که وارد رنو شدم، خودروهایی چون داستر و خانواده سیمبل و لوگان روی خط تولید بودند. مساله اینجاست وقتی خودرویی را به بازار عرضه می‌کنیم، احتمال دارد چند سال بعد وارد بازار کشوری دیگر شود.

برای طراحی جدید خودروهای جدید باید مساله قیمت را در نظر بگیریم. ولی مسلم است به‌زودی خودروهایی جدید با این رده قیمتی برای بازار جهانی طراحی یا نسل جدید همین خودروها را معرفی می‌کنیم. استراتژی ما در رنو آن است که با توجه به بهای قابل‌پرداخت برای مشتری، خودرویی با ارزش بیشتر در اختیار آن‌ها قرار دهیم.

امروز طراحی‌های جدید رنو این مساله را به‌طور کامل برای مشتریان قابل‌لمس کرده‌اند. برنامه ما این است که خودروهای قدیمی رنو هم خود را به محصولات جدید این شرکت برسانند تا این اختلاف ظاهری به حداقل برسد.

شما در هر کمپانی که بوده‌اید و خودرویی را طراحی کرده‌اید، به‌عنوان یک محصول پرفروش در بازار جهانی شناخته می‌شود. خودتان کدام طراحی را که انجام داده‌اید، بیشتر دوست دارید؟ همیشه آرزو داشتم آخرین طراحی‌ام بهترین کارم باشد. امروز اگر بگویم که یک طراحی قدیمی خود را دوست دارم، پس نشان می‌دهد که در حال حاضر کارم را درست و موردقبول انجام نمی‌دهم. از طراحی‌های جدیدم راضی هستم و آن ها را دوست دارم.

نظرتان در خصوص طراحی خودروهای ملی ایران چیست؟ هنوز فرصت نکرده‌ام آن‌ها را با دقت ببینم که نظر خاصی بدهم. ولی چیزی که واضح است همه آن‌ها سفید هستند.

برنامه آینده شما برای طراحی خودروهای رنو چیست؟ تا امروز سرعت پیشرفت خوبی در رنو داشته‌ایم و با همین سرعت پیش می‌رویم. ولی امروز دغدغه‌ دیگری داریم و می‌خواهیم خودرویی را طراحی کنیم که از نظر فناوری و تکنولوژی در سطح بالایی باشند.

می‌خواهیم به سمتی حرکت کنیم که در آینده خودروهایی خودران بسازیم. ماشین‌هایی که فقط کافی است شما داخل آن‌ها بنشینید و در حالی که به کارهای روزانه خود می‌پردازید، به مقصد هم می‌رسید. این مساله برای من مهم است و چالشی خوب در کارم به‌حساب می‌آید که بتوانم همه این‌ها را با هم ترکیب کنم. تصور چنین آینده‌ای برای همه جذاب و لذت‌بخش است.

آیا خودرویی وجود دارد که آرزوی طراحی آن را داشته باشید و نتوانسته‌اید آن را طراحی کنید؟ از کودکی آرزو داشتم که خودروهایی چون محصولات فراری و لامبورگینی را طراحی کنم. امروز چون برند آلپاین را در اختیار دارم و خودروهای آن را طراحی می‌کنم، تا حد زیادی به آرزویم رسیده‌ام. در حال‌حاضر در برند آلپاین خودروهایی خاص و مسابقه‌ای داریم که جذابیت خاصی دارند.

امکان دارد که در آینده نزدیک فیس لیفتی برای خودروهای فعلی معرفی کنید؟ در حال حاضر سیاست ما در رنو این نیست که در بازه زمانی کوتاه برای خودروها فیس‌لیفتی معرفی کنیم و می‌خواهیم فعلا طراحی رنو را در بازار ثابت کنیم. همین که امروز می‌توان خودروهای رنو را از دور تشخیص داد، نشانه آن است که تا حد زیادی کار خود را درست انجام داده‌ایم.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ۱۴:۰۱ - ۱۳۹۵/۱۲/۰۲
    اینام فهمیدن اینجا چه خبره! امیدوارم مردم اینا و ... داخلی رو تحریم کنند, آمین.
  • ۱۸:۱۳ - ۱۳۹۵/۱۲/۰۲
    "همیشه آرزو داشتم آخرین طراحی‌ام بهترین کارم باشد. امروز اگر بگویم که یک طراحی قدیمی خود را دوست دارم، پس نشان می‌دهد که در حال حاضر کارم را درست و موردقبول انجام نمی‌دهم. از طراحی‌های جدیدم راضی هستم و آن ها را دوست دارم."

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 2 =