کد خبر: 213293
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۷:۳۷

در حال حاضر فاصله کیفی میان خودروسازان بین‌المللی و خودروسازان محلی چینی به سرعت در حال برطرف‌شدن است و همین حالا بسیاری از کمپانی‌ها خود را به چنین ظرفیت‌هایی رسانده‌اند. در حال حاضر گاک از ظرفیت‌های بسیار زیادی برخوردار است که احتمال حضور آن را در بازار آمریکا پررنگ می‌کند.

به گزارش « اخبار خودرو » ، سال گذشته کمپانی گاک موتور، یکی از بخش‌های جانبی گروه خودروسازی گوانجو (گاک)، اعلام کرد قصد دارد فروش خودروهای خود را از سال ۲۰۱۹ در بازار ایالات متحده آغاز کند. اگر این کمپانی موفق شود، نخستین خودروساز چینی خواهد بود که پا جای پای خودروسازان آلمانی، ژاپنی و کره‌ای می‌گذارد و به بازار بزرگ ایالات‌متحده نفوذ می‌کند که طی ۷۰ سال گذشته همواره یکی از بزرگ‌ترین بازارهای خودروی جهان بوده است. هرچند هیچ ضمانتی برای موفقیت گاک در آمریکا وجود ندارد، خصوصا با توجه به تلاش‌های گسترده سازندگان تجهیزات اصلی چینی که همواره برای فروش به آمریکایی‌ها با در بسته مواجه شده‌اند.

[caption id="attachment_213298" align="aligncenter" width="700"]گاک موتور گاک موتور[/caption]

تاریخچه واردات خودرو به آمریکا

در اواسط دهه ۱۹۵۰ بازار ایالات متحده مکان بسیار ساده‌تری بود. جنرال موتورز، فورد و کرایسلر که اصطلاحا «سه خودروساز بزرگ» خوانده می‌شدند، بر خودروسازی غالب بودند و ۹۴درصد از کل ۸-۷میلیون خودرو و کامیونی را که در آمریکا به فروش می‌رسید، تولید می‌کردند. کمپانی‌هایی مانند تاینی آمریکن موتورز و شرکت استادبیکر پکرد که با مشکلات زیادی مواجه بود، باقی خودروها را برای مصرف‌کنندگان آمریکایی تولید می‌کردند.

آن زمان عملا چیزی به اسم خودروی وارداتی در بازار آمریکا وجود نداشت. تنها خودروی خارجی که آن زمان در ایالات‌متحده به فروش می‌رسید، فولکس‌واگن بیتل بود که نخستین بار در سال ۱۹۴۹ به بازار معرفی شد و شروع بسیار کندی داشت اما به مرور و در دهه ۶۰ طرفدارانی در آمریکا پیدا کرد.

وقتی در دهه ۱۹۷۰ سه خودروساز بزرگ آمریکایی با مشکلاتی کیفی مواجه شدند، خودروسازان ژاپنی وارد گود شدند و در سال ۱۹۸۶ هم هیوندای به‌عنوان نخستین خودروساز کره‌ای وارد بازار آمریکا شد.

تازه‌واردان به بازار آمریکا از طریق تلاش و توجه به خدمات و کیفیت موفق شدند بر مسائلی که در ابتدای ورودشان به خاطر کیفیت بد با آن‌ها مواجه شده بودند، غالب شوند و تا جایی پیش بیایند که امروزه به‌عنوان پیشتازان بازار خودرو به لحاظ کیفیت محسوب شوند.

توجه به کیفیت، به افزایش حجم فروش و بیشتر شدن سهم بازار این خودروسازان منجر شد. تا جایی که امروزه سهم بازار سه‌خودروساز بزرگ آمریکایی به زیر ۴۵درصد رسیده و هم‌طراز با سهم بازار خودروسازانی از ژاپن و کره است. باقی بازار نیز در دست کمپانی‌هایی مانند فولکس‌واگن، دایملر و سایر سازندگان تجهیزات اصلی (OEM) اروپایی است.

 

تلاش خودروسازان چینی

به‌‌رغم اندازه بازار خودروی چین که حالا تقریبا دوبرابر بازار ایالات متحده است، هیچ سازنده تجهیزات اصلی چینی موفق نشده است به بازار آمریکا راه پیدا کند. هرچند این غیبت به این معنی نیست که خودروسازان چینی برای رسیدن به این بازار تلاشی نکرده‌اند. در سال ۲۰۰۵ کمپانی خودروسازی چری اعلام کرد فروش ۲۵۰هزاردستگاه خودروی شاسی‌بلند، سدان و کوپه اسپرت را در ایالات متحده آغاز خواهد کرد.

تحلیل‌گران خودرویی آن زمان این اظهارات را «جسورانه، بی‌باکانه و کمی دیوانه‌وار» توصیف کردند. هر چه باشد چری نزد مشتریان آمریکایی دارای ارزش برند نبود و همه به توانایی این خودروساز در برآمدن از پس استانداردهای مربوط‌به آلایندگی و ایمنی و تجهیزات کیفی موردنظر مشتریان دشوارپسند آمریکایی، شک داشتند.

گروه هلدینگ ژجیانگ جیلی دیگر خودروساز چینی بود که رویای ورود به بازار آمریکا را در سرمی‌پروراند. در سال ۲۰۰۶ جیلی اعلام کرد که قصد دارد از سال ۲۰۰۸ صادرات خودرو به آمریکا را آغاز کند و برای شروع، خودرویی ۷هزارو۵۰۰دلاری را در نمایندگی‌‌های فروش خود عرضه خواهد کرد. اما جیلی هم مانند چری با شکست مواجه شد.

هرچند ظرف ۱۰سال گذشته خیلی چیزها تغییر کرده و تجربه چری و جیلی نمی‌تواند برای پیش‌بینی شکست گاک در بازار ایالات متحده در سال ۲۰۱۹ چندان مفید باشد.

امروزه خودروسازی چین بسیار بزرگ‌تر از یک دهه پیش است و خودروسازانی همچون گروه خودروسازی گوانجو از شرکای بین‌المللی خود درس‌های بسیاری آموخته‌اند. در حال حاضر گاک بسیار پخته‌تر و آماده‌تر از چری و جیلی در یک دهه گذشته است.

در سال ۲۰۰۵ کمتر از ۶میلیون‌دستگاه خودرو در چین تولید شد. این تعداد امروزه به بیش از ۲۹میلیون‌دستگاه رسیده و ۴۰درصد از این میزان توسط کمپانی‌هایی محلی ساخته می‌شوند که در آغاز هزاره جدید اصلا وجود خارجی نداشتند.

سازندگان چینی از رشد در بازار، سودآوری‌های کلانی داشته‌اند و حالا برای خرید تجهیزات پیشرفته به سرمایه مورد نیاز دسترسی دارند. علاوه‌بر این خودروسازان محلی به منظور بقا در بازار در حال رشد و رقابتی چین، مجبورند توانایی و ظرفیت کیفی خود را افزایش دهند. در نتیجه فاصله کیفی میان خودروسازان بین‌المللی و خودروسازان محلی چینی به سرعت در حال برطرف‌شدن است و همین حالا بسیاری از کمپانی‌ها خود را به چنین ظرفیت‌هایی رسانده‌اند. در حال حاضر گاک از ظرفیت‌های بسیار زیادی برخوردار است که احتمال حضور آن را در بازار آمریکا پررنگ می‌کند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 1 =