خودروها

طی هفته‌های اخیر اظهارات متفاوتی از سمت مجلس‌نشینان درخصوص قیمت‌گذاری خودرو مطرح شده است. مجلسی‌ها از گفت‌وگوی سخت و نفس‌گیر برای قیمت‌گذاری خودرو خبر داده بودند اما ظاهرا کار قیمت‌گذاری خودرو تحت نظارت دولت به‎طور کامل به خودروسازان واگذار شده و مجلس دیگر قرار نیست در این خصوص دخالتی داشته باشد.

به گزارش «اخبار خودرو»، هفته پیش بود که یکی از اعضای کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی، خبر از سوال از وزیر صمت درخصوص علل گرانی خودرو و کیفیت پایین محصولات شرکت‌های خودروسازی داده بود؛ موردی که بسیاری از اعضای کمیسیون صنایع مجلس از آن ابراز بی‌اطلاعی کردند. گویا اعضای کمیسیون صنایع در میان نمایندگان مجلس بیشترین همسویی را با دولت دارند و باب میل دولت حرکت می‌کنند. از ابتدای سال جاری، طرح ساماندهی بازار خودرو مطرح شد اما این طرح خیلی زود و پس‌از ممنوع شدن واردات خودرو توسط دولت، با رأی نمایندگان مجلس مسکوت گذاشته شد. در نهایت پس‌از این‎که نارضایتی‌های بسیاری درخصوص قیمت خودرو و عرضه آن ابراز شد، بار دیگر طرح ساماندهی به جریان افتاد. اما این بار کلمه «بازار» در نام این طرح، جای خود را به واژه «صنعت» داد و این جرح و تعدیل، صدای همه نمایندگان غیر از اعضای کمیسیون صنایع و معادن را درآورد.

  طرح جدید ساماندهی، خاصیت طرح قبلی را ندارد
بهرام پارسایی که از طراحان اصلی طرح ساماندهی بازار خودرو بوده است، در این خصوص می‌گوید: «هم‎اکنون مسائل اصلی این طرح، عملا در کمیسیون صنایع از بین رفته، طرح بی‌خاصیت شده و حتی به ضرر مصرف‌کننده تغییر پیدا کرده است.» همچنین در این خصوص همایون هاشمی، نماینده مردم میاندوآب، شاهین دژ و تکاب در مجلس نیز با ابراز گله از کمیسیون صنایع مجلس می‌گوید: «طرحی که اکنون طراحی شده، به ضرر منافع ملی است. زیرا تغییراتی در آن ایجاد شده که به نفع مصرف‌کنندگان نیست و ردپای مافیای خودرو در آن پررنگ شده است. این در حالی است که ما نباید با جان مردم بازی کنیم و اگر لازم است خودروهای پاک و سبز همچون برقی و هیبرید به کشور آورده شود، باید شرایط آن را تسهیل کرد.» این در حالی است که در هفته‌های گذشته، بسیاری از اعضای کمیسیون صنایع مجلس اذعان کردند با  افزایش 70درصدی قیمت خودرو که ازسوی دولت مطرح شده بود، مخالفت کرده‌اند. اما ظاهرا در آخرین صحبت‌های برخی از اعضای کمیسیون صنایع مجلس، بحث قیمت‌گذاری به‌طور کامل به دولت واگذار شده و قرار نیست این کمیسیون در این‌خصوص دخالتی داشته باشد. در همین زمینه، سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی می‌گوید:‌ «به‎جز پیشنهاد 70درصدی که توسط کمیسیون صنایع رد شد، تاکنون پیشنهاد جدیدی به کمیسیون ارجاع نشده است. هرچند در خصوص افزایش قیمت خودرو و اعلام قیمت‎های جدید، موافقت و مخالفت کمیسیون صنایع و معادن مطرح نیست و قرار نیست کمیسیون صنایع در این زمینه ورود کند.» به گفته ولی ملکی، بررسی و تصمیم‎گیری درخصوص قیمت جدید خودروها جزو وظایف وزارت صنعت و ستاد تنظیم بازار است.

   7ماه اتلاف وقت درخصوص طرح ساماندهی و موضوع قیمت‌گذاری
این صحبت‌های ولی‌ملکی را دیگر عضو کمیسیون صنایع مجلس نیز تایید و اظهار می‌کند: «تصمیم‎‌گیری درخصوص قیمت خودرو باتوجه‌به بررسی دقیق کارشناسی که در زمینه قیمت تمام‎شده انجام شده است و باید ادامه داشته باشد، به دولت محول شد.» حمیدرضا فولادگر می‌افزاید: «در نشست کمیسیون ویژه حمایت از تولید و نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ مجلس شورای اسلامی که با حضور رئیس مجلس، وزیر صمت و مدیران خودروسازان برگزار شد، تصمیم‌گیری درخصوص قیمت خودروها به دولت واگذار و مقرر شد در صورت نیاز این موضوع به شورای هماهنگی سه‌قوه ارجاع داده ‌شود و همچنین بنا شد وزیر صنعت، معدن و تجارت پیگیری‌های لازم در این زمینه را انجام دهد.» به نظر می‌رسد عملا دست مجلس برای چانه‌زنی درخصوص قیمت‌گذاری خودروها کوتاه شده است و احتمال می‌رود قیمت خودرو نیز مطابق آنچه دولت می‌خواهد چیزی بین 60 تا 70درصد افزایش پیدا کند. این موضوع در حالی در روزهای گذشته رقم خورده که به‌نظر می‌رسد ناهماهنگی بین نماینده‌ها در موضوع قیمت‌گذاری و همچنین طرح ساماندهی بازار (یا صنعت) خودرو وجود دارد. این امر باعث شده تا دولت از کانال دیگری این موضوع را پیگیری کند. اختلاف نمایندگان مجلس باعث شد تا بیش‌از 7ماه وقت برای به نتیجه رساندن طرح ساماندهی بازار خودرو و قیمت‌گذاری خودرو از بین برود و در نهایت این دولت است که قیمت‌ها را تعیین خواهد کرد.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمد IR ۱۱:۴۲ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۰
    0 0
    این نماینده های ما که قرار وکلا و مدافع ملت باشن با مافیای خودرو زدوبند کرده و شریک شده اند !!!!!!
  • IR ۱۱:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۰
    0 0
    بنظر میاد این نمایندگان خودشون با مافیای خودرو شریکند
  • مهدی IR ۱۲:۲۵ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۰
    0 0
    خودروسازا دارن جیب مردم علنی و با گردن کلفتی خالی میکنن همه چی در اختیارشان هست اما شدن یه غده سرطانی واسه صنعت ایران در حالت کلی بدون پیشرفت بدون بازده و تازه اینقدر نفوذشان زیاد شده که اشتها ازاد سازی قیمت ها در سر دارن و دارن عملیش می کنن در صورتی که هیچ نهاد و ارگانی و انجمنی و... موافق با افزایش قیمتا نیستن این همه قدرت برای خودرسازها عجیب نیست؟وقت این نرسیده این غده سرطانی درمان بشه و از بین بره؟باز هم چشم پوشی بازهم...بیاییم برای یبارم شده جلوی این اجهاف و رانت علنی بگیریم و این موهم به دست نمی اید مگر با کمک مردم و بعضی از ارکان پاک دولت و نظام و حکومت.
  • حسن IR ۱۴:۴۴ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۰
    0 0
    پس تورم 60 یا 70 درصد شد یعنی قیمت خدمات و کرایه و حمل و نقل و خوراک و ... همه باید به این میزان بالا برود خیلی ممنون از قیمت های حباب بازار و دولت و شورای حمایت از جاده مخصوصان و وزارت صمت ما هم از فردا به همین میزان روی کالا و خدماتمون می کشیم .
  • علی IR ۱۸:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۰
    0 0
    امیدواریم این صنعت مریض خودرو هر چه زودتر ورشکست شود الهی امین
  • حسن IR ۰۰:۲۸ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۱
    0 0
    یا آقایون دستپاچه هستند و نمی دانند چه می کنند یا اینکه ذينفع هستند بنده علاقه مند به اقتصاد هستم و مطالعات زیادی در این زمینه دارم و توصیه می کنم افزایش قیمت را در یک بازه زمانی مشخص و محرمانه برای بقای این بی رقیبان جاده مخصوص داشته باشید چراکه حجم افزایش بیش از 5 تا 7 درصد شوک ویران کننده ای در تورم خود خواسته ایجاد می کند که از بقالی تا مرده شوری را تحت تاثیر ميگذاره چون خودرو را کالای سرمایه ای کردید و زیرساخت درآمدی خانوار در آمده به جهت حفظ شغل صدها نفر با آتش بازی نکنید این دلار نیست که عرضه باعث کاهش بشود آینده بازار خودرو و تداوم چرخش مالی را مد نظر قرار دهید چراکه تورم و رکود بعد از آن و عدم کیفیت و رقبت خرید نارضایتی اجتماعی و حتی مسائل زیست محیطی خواهد داشت برداشتن تعرفه گمرکی برای قطعات و ... و طولانی کردن تحویل خودرو به مشتریان با صحبت با مردم می شود راهکارهایی پیدا کرد .

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =