اوپل

به‌رغم‌ آنکه اوپل در بازارهای جهانی یک برند باکیفیت، اقتصادی و قابل‌اطمینان شناخته می‌شود اما هرگز در بازار ایران نتوانست توانایی‌هایش را به نمایش بگذارد و جایگاه واقعی خود را به‌دست آورد.

به گزارش «اخبار خودرو​»، بازار خودرو ایران از گذشته تا امروز رویه مشخصی داشته و به بخش‌های مختلفی تقسیم شده است. در این میان خودروهای اروپایی به‌خصوص آلمانی‌ها طرفداران بسیاری داشته‌اند و از وضعیت مناسبی برخوردارند. اما شاید جالب باشد بدانید تفاوت‌های بسیاری در میزان محبوبیت و موفقیت برندهای آلمانی در بازار ایران وجود دارد. به‌عنوان‌مثال دو برند مرسدس‌بنز و ب‌ام‌و علاوه‌بر فروش بالا در بازار ایران، از شهرت و محبوبیت بسیاری نیز برخوردارند. پورشه نیز وضعیتی نسبتا مشابه آن‌ها دارد و به‌عنوان برندی موفق و محبوب در بازار ایران شناخته می‌شود.
اما برخی دیگر از برندها ازجمله آئودی، اوپل و ... برخلاف محبوبیت و شهرت فراوانی که میان خریداران ایرانی دارند هرگز نتوانستند موفقیت‌های سه رقیب دیگر خود را در بازار ایران کسب کنند. این امر به دلیل شرکت‌های واسطه‌ای است که طی سال‌های گذشته نتوانستند به‌عنوان نماینده فروش و خدمات پس از فروش این برندها در ایران، فعالیت استاندارد و با ثباتی داشته باشند.
به‌رغم‌ آنکه اوپل در بازارهای جهانی یک برند باکیفیت، اقتصادی و قابل‌اطمینان شناخته می‌شود اما هرگز در بازار ایران نتوانست توانایی‌هایش را به نمایش بگذارد و جایگاه واقعی خود را به‌دست آورد. با آن‌که از سال‌های دور واردات و عرضه انواع مدل‌های این برند به صورت جسته‌وگریخته صورت گرفته است، اما هیچ‌گاه شاهد تداوم فعالیت و ارائه خدمات استاندارد ازسوی شرکت‌های عرضه‌کننده این برند به بازار کشور نبوده‌ایم. آخرین متولی واردات و عرضه محصولات اوپل به بازار کشور که طی سال‌های فعالیتش تنها برخی مدل‌ها ازجمله کورسا، آسترا و موکا را با تیراژ بسیار محدود وارد بازار کرد نتوانست محصولات اوپل را در تیراژ بالا به بازار عرضه کند در حالی که اوپل پتانسیل سهم‌خواهی از بازار خودروهای وارداتی نسبتا ارزان را داشت.

   محبوب‌ترین اوپل در بازار ایران
محبوب‌ترین مدل اوپل در بازار ایران یا حتی در بازارهای جهانی کورساست که به‌دلیل ابعاد کوچک، مصرف سوخت مناسب و پیشرانه کم‌حجمی که دارد، نظر طیف وسیعی از خریداران را به خود جلب کرده است. این محصول برای اولین‌بار در سال 1982 میلادی به بازار عرضه و تاکنون شش نسل از آن تولید  شده است. 
نسل دوم کورسا موسوم به Corsa B که از سال‌های 1993 تا 2000 روی خط تولید قرار داشت، از اوایل دهه 70 شمسی به بازار ایران راه یافت. در آن زمان این محصول به‌عنوان یکی از خودروهای لوکس و جوان‌پسنــــد در بازار مشهور شد و موفقیت‌های بسیاری را در کشور تجربه کرد.
اما این محبوبیت چندان ادامه نداشت و با توقف عرضه مدل‌های اوپل، این برند باکیفیت رفته‌رفته به‌دست فراموشی سپرده شد. نسل چهارم این خودرو که از سال‌های 2006 تا 2014 میلادی تولید و عرضه شد، توانست باردیگر به بازار ایران بازگردد و خود را برای کسب موفقیت‌های جدید محک بزند. اما متاسفانه از آن‌جاکه شرکت واردکننده این برند نماینده رسمی نبود، خدمات مناسبی به دارندگان محصولات اوپل ارائه نکرد و پس از مدتی به فعالیت خود خاتمه داد. درنهایت نیز این برند اعتبار خود را در بازار از دست داد و افراد بسیاری از خرید مدل‌های محتلف اوپل صرف‌نظر کردند.

   مشحصات فنی و ویژگی‌ها
کمپانی اوپل برای مدل کورسا چند پیشرانه متنوع درنظر گرفته است که رایج‌ترین آن پیشرانه چهار سیلندر 1.4لیتری تنفس‌طبیعی است. خودرو موردنظر نیز از همین پیشرانه بهره گرفته، بر این اساس باید گفت پیشرانه چهارسیلندر با حجم دقیق 1364 سی‌سی توانایی تولید نیرویی حدود 100اسب‌بخار در 6000 دور در دقیقه و حداکثر گشتاور 130نیوتون‌متر در 4000 دور در دقیقه را دارد. 
این نیرو توسط جعبه‌دنده 5سرعته‌دستی یا 4سرعته اتوماتیک به چرخ‌های جلو منتقل می‌شود. طبق اعلام کمپانی، مدت زمان موردنیاز برای رسیدن به شتاب 100 کیلومتر بر ساعت در این خودرو حدود 12.4ثانیه و حداکثر سرعت 180 کیلومتر بر ساعت برای آن ثبت شده است.
اوپل کورسا با تریم‌های مختلف به بازارهای جهانی عرضه می‌شود. البته باید گفت اکثر نمونه‌های واردشده به کشور نیمه‌فول هستند که از امکانات رفاهی نسبتا مناسبی برخوردارند. ازجمله امکانات رفاهی این خودرو می‌توان به کیسه هوای راننده، سرنشین جلو و پرده‌ای، سیستم صوتی هوشمند مجهز به نمایشگر 5اینچی با قابلیت پخش CD و MP3 و امکان ارتباط از طریق بلوتوث، کنترل سیستم صوتی از روی فرمان، سیستم کنترل فشار باد لاستیک‌ها، سیستم تهویه مطبوع دستی، قابلیت تنظیم نور چراغ‌های جلو، تنظیم برقی آینه‌های جانبی، برف‌پاک‌کن‌های اتوماتیک یخ‌زدا، سنسور پارک‌عقب به همراه آلارم، سیستم ترمز ضد قفل ABS ، سیستم کنترل پایداری EPS و شیشه‌بالابرهای برقی شیشه‌های جلو اشاره کرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 2 =