سایپا

سایپا و زیرمجموعه سواری‌ سازش یعنی پارس‌ خودرو موفق شدند در هشت ‌ماهه امسال ۲۷۵هزار و ۶۱۰ دستگاه خودرو تولید کنند

به گزارش «اخبار خودرو»، بررسی آمارهای منتشره سامانه کدال از تولید ۵۶۶ هزار و ۸۴۴ دستگاه خودرو از سوی ایران‌خودرو، سایپا و پارس‌خودرو از ابتدای امسال تا پایان آبان ‌ماه حکایت دارد. برپایه آمارهای سامانه یادشده، سایپا و زیرمجموعه سواری‌سازش یعنی پارس‌خودرو موفق شدند در هشت‌ماهه امسال ۲۷۵ هزار و ۶۱۰دستگاه خودرو تولید کنند که نشان‌دهنده سهم ۴۸.۶ درصدی از کل تولید است. این توفیق در سالی به‌دست آمد که سایپا علاوه‌بر دست‌وپنجه نرم‌ کردن با مشکلات ناشی از تحریم‌ها و شیوع کرونا، خودروهای مشترک خود با خودروسازان فرانسوی و چینی را نیز از دست داد و در میانه راه از تولید پراید نیز دست کشید.
 
سهم هر محصول از سبد تولید سایپا

شرکت سایپا در هشت‌ماهه امسال توانست ۲۰۹ هزار و ۵۳۴ دستگاه خودرو شامل ۵۰ هزار و ۴۱۳ دستگاه خودرو در خانواده پراید، ۱۴۰هزار و ۵۵۹ دستگاه در خانواده تیبا، ۱۰ دستگاه سراتو، ۱۳ دستگاه آریو و ۱۸هزار و ۵۰۹ دستگاه وانت پراید (سایپا ۱۵۱) تولید کند. همچنین تولید ۳۰ دستگاه شاهین به‌عنوان محصول جدید و نوبرانه سایپا، در این آمارها خودنمایی می‌کند که همگی آن‌ها مربوط به‌آمار آبان‌ماه این شرکت است.

درمجموع  ۲۱ هزار و ۲۶۳ دستگاه از خودروهای مذکور در آبان‌ماه تولید شده است. برپایه داده‌های سامانه کدال، سایپا در این مدت موفق به‌صادرات ۳۲۱ دستگاه خودرو کامل (CBU) به سایر کشورها نیز شده است.
 
وضعیت تولید هشت ‌ماهه پارس‌ خودرو

مجموع تولیدات پارس‌خودرو نیز از ابتدای امسال تا پایان آبان‌ماه به ۶۶ هزار و ۷۶ دستگاه رسید. درمدت یادشده پارس‌خودرو ۲ هزار و ۹۶۳ دستگاه خودرو در گروه رنو و ۳هزار و ۵۴ دستگاه خودرو در گروه برلیانس تولید کرد. برپایه آمارهای سامانه کدال، در هشت‌ماهه امسال، ۲۳هزار و ۷۰۳دستگاه درخانواده ایکس ۱۰۰ (پراید)، ۵‌ هزار و ۷۶۲دستگاه در گروه کیو۲۰۰ (کوییک) و ۳ هزار و ۹۰۷ دستگاه در گروه اس ۲۰۰ (ساینا) نیز در پارس‌خودرو تولید شد. براساس این گزارش، ۷ هزار و ۸۰۱ دستگاه از خودروهای تولیدی یادشده مربوط به آمار آبان‌ماه این شرکت است.
 
شکست پروژه تحریم صنعت‌ خودرو ایران

در همین راستا، مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا با اشاره به بیانات اخیر مقام‌معظم‌رهبری درخصوص جهش تولید خودرو گفت: «فرامین رهبر معظم انقلاب در زمینه رشد تولید خودرو را با تکیه بر توان قطعه‌سازان داخلی محقق خواهیم کرد.»

سیدجواد سلیمانی افزود: «در دو سال گذشته گروه سایپا با تکیه بر ظرفیت‌های موجود در داخل و شناسایی توان شرکت‌ها و مجموعه‌های دانش‌بنیان داخلی توانسته است ضمن ارتقای کیفیت و معرفی محصولات جدید، رونق تولید را رقم بزند.»

وی با اشاره به‌شکست پروژه تحریم صنعت‌خودرو ایران ادامه داد: «با تکیه بر توان موجود در کشور و بی‌نیاز از شرکای بدعهد خارجی، دشمن را در دستیابی به‌اهداف تحریم ناکام گذاشته و محصولات جدیدی را برپایه مگاپلت‌فرم ملی سایپا (اس‌پی۱۰۰) به‌بازار عرضه کردیم.»
 
صرف ‌نظر کردن از سهم ۵۰ درصدی پراید از ظرفیت تولید

مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا همچنین بیان کرد: «گام مهم دیگر توقف تولید پراید و حذف این محصول پرتیراژ از سبد محصولات سایپا بود که با توجه به‌ظرفیت ۵۰ درصدی آن از کل ظرفیت تولید سایپا، یک خلأ بسیار بزرگ محسوب می‌شد. اما سایپا با برنامه‌ریزی دقیق و همکاری قطعه‌سازان این خلأ جدی را پر کرد و توانست در سال جهش تولید، به ارتقای کیفیت نیز توجه داشته باشد.»

وی با بیان اینکه راهبرد سایپا توسعه همکاری با صنایع دفاعی و شرکت‌های دانش‌بنیان درحوزه داخلی‌سازی قطعات است، تصریح کرد: «درحال‌حاضر بیش ‌از ۸۰ قطعه از محصولات خود را با همکاری وزارت دفاع، نیروی هوا-فضای سپاه پاسداران و نیروی هوایی ارتش در دست ساخت و بومی‌سازی داریم و پیش‌تر نیز بخش زیادی از قطعات مورد نیاز را با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌های ایرانی داخلی‌سازی کرده‌ایم.»

سلیمانی جهش تولید با ادامه استفاده از ظرفیت‌های موجود و همگام با جهش تکنولوژی را هدف امسال سایپا عنوان کرد و گفت: «توسعه همکاری با همه قطعه‌سازان داخلی به‌ویژه نیروهای مسلح و شرکت‌های دانش‌بنیان را با قدرت پیش می‌بریم.»

مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا در پایان گفت: «برنامه‌های جدیدی را در زمینه ساخت قطعات بسیار پیشرفته خودرویی با تکیه بر توان داخلی به‌اجرا درآورده‌ایم که جزئیات آن‌ را در آینده اعلام خواهیم کرد.»

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 5 =