نمایشگاه مسکو

نمایشگاه تحول صنعت خودرو بدون فاصله از نمایشگاه اتومبیلیتی روسیه برگزار شد. مزیت مهم نمایشگاه مسکو، جلسات مشترکی بود که هم معاونان وزیر و هم خودروسازان و قطعه‌سازان ایرانی با همتایان روسی خود برگزار کردند.

به گزارش «اخبار خودرو»،روز پایانی نمایشگاه اتومبیلیتی 2022 روسیه مقارن شد با روز آغازین نمایشگاه تحول صنعت خودرو در ایران که امروز به‌کار خود پایان می‌دهد. این نمایشگاه داخلی، علاوه‌بر رونمایی از بن‌سازه‌ها و نمونه اولیه برخی خودروها، شاهد برگزاری نشست‌های تخصصی فعالان، کارشناسان و مسئولان این حوزه صنعتی بود. روز گذشته نیز نشستی با حضور سخنگوی دولت و برخی اعضای هیات‌مدیره انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی بود. علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت در حاشیه این نشست به روزنامه «دنیای‌خودرو» گفت: «مشکلات بسیاری به دلیل تحریم‌های خارجی و سوءمدیریت و عدم برنامه‌ریزی مناسب در داخل به وجود آمده و صنعت خودرو به‌گونه‌ای رشد کرده بود که رضایت عمومی را به دنبال نداشت. بر همین اساس، ایجاد تحول در مشکلات مزمن موجود سخت بود، اما دولت پیگیری را تکلیف قانونی و شرعی خود می‌داند و به همین دلیل با سرعت اقدام به تحقیقات کارشناسی شد و پس از بازدید رئیس‌جمهور از پارکینگ‌های خودروسازان برنامه‌ریزی‌ها انجام گرفت.» محمدرضا نجفی‌منش، رئیس انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی نیز با اشاره به حضور اخیر خودروسازان و قطعه‌سازان ایرانی در روسیه گفت: «فعالان صنعتی ایران برای اولین‌بار توانسته‌اند در یک گردهمایی بین‌المللی به وسعت نمایشگاه اتومبیلیتی ۲۰۲۲ روسیه حضور داشته باشند و باید از دستاوردها و فرصت‌های حاصل از حضور قطعه‌سازان در کشور روسیه بهره‌برداری شود.» آرش محبی‌نژاد، دبیر انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی کشور نیز نمایشگاه تحول صنعت خودرو را نشانه تبلور این صنعت خواند و گفت: «دستاوردهای به نمایش گذاشته‌شده در این نمایشگاه، تصویر عینی و ترسیم آینده این صنعت و مکمل خوبی برای نقشه راه مناسب آن برای همه ذینفعان و شرکای داخلی و خارجی خواهد بود.»

استقبال بسیار خوب از تارا و شاهین در مسکو-محمدرضا نجفی‌منش، رئیس انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی
نمایشگاه تحول صنعت خودرو بدون فاصله از نمایشگاه اتومبیلیتی روسیه برگزار شد. مزیت مهم نمایشگاه مسکو، جلسات مشترکی بود که هم معاونان وزیر و هم خودروسازان و قطعه‌سازان ایرانی با همتایان روسی خود برگزار کردند. در آن نمایشگاه، شرکت‌های قطعه‌ساز و خودروساز ایرانی با حضور فعال و جدی، توانمندی‌ها و ظرفیت‌های فنی خود را به نمایش گذاشتند و اتفاقا برعکس فضای داخلی که منتقدان معتقدند کیفیت محصولات خودروسازان ایرانی مناسب نیستند، خودروهای ایرانی تارا و شاهین در روسیه با استقبال بسیار خوبی همراه شدند.
فضای بیش از 1000 متری که خودروسازان و قطعه‌سازان ایرانی به خود اختصاص دادند، بزرگ‌ترین میزان حضور شرکت‌ها و در اختیار گرفتن بیشترین فضای نمایشگاهی در طول تاریخ برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی را برای کشور رقم زد. همچنین در این نمایشگاه فعالان کشورهای اورآسیا نیز حضور داشتند که فرصتی برای تبادل اطلاعات و محصولات را برای طرفین ایجاد کرد.
پروژه‌های مشترکی هم میان شرکت‌های ایرانی و روسیه‌ای در حوزه تولید خودرو و قطعات آن در حال تعریف است تا زمینه‌های لازم جهت ارتقای صنعت خودرو در هر دو کشور ایجاد شود. درخصوص خودروهای دارای پلت‌فرم‌های مشابه که در ایران و روسیه تولید می‌شده است هم توافقاتی انجام شد تا قطعات مشابه مبادله شود. بدین ترتیب ما نیز با توجه به تغییر معادلات در بازار خودرو روسیه پس از جنگ اوکراین، باید با استفاده از حُسن همجواری و تکیه بر توانمندی‌های موجود، به رقابت با چین و ترکیه در این بازار بپردازیم.

سه گام تحول در حوزه خودروسازی-علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت

بیش از ۱۸۰هزار خودرو ناقص در انبارهای خودروسازان موجود بود و فاصله تقاضای مردم تا عرضه تولیدات خودروهای داخلی به دلیل کمبود قطعات زیاد شده بود. اما خودروهای ناقص در آمار تولید ثبت می‌شدند، به همین دلیل رئیس‌جمهور هشت فرمان صادر کرد که تحولات ناشی از آن در سه حوزه رقم خورد. نخستین تحول در تثبیت جریان تولید بود؛ به‌گونه‌ای که امروز خودروهای معطل‌مانده به دلیل کمبود قطعات به کمتر از ده‌هزار دستگاه رسیده است و ازسوی‌دیگر تولیدات بدون معطلی عرضه می‌شوند. تحول دوم؛ توسعه بن‌سازه‌ها یا پلت‌فرم‌ها همراه با بومی‌سازی بود که در دستور کار قرار گرفت. بر این اساس، تدبیر و چرخش استراتژیکی اتفاق افتاد تا برای عرضه جهانی خودروها هم‌افزایی در حوزه‌های مختلف شکل بگیرد. با این رویکرد، دو یا چند شرکت در مشارکت با یکدیگر بن‌سازه‌ای را ایجاد می‌کنند تا این مدل همکاری‌ها توسعه یابد. این نوع همکاری‌ها هزینه تولید را کاهش می‌دهد و محدود به تولیدکنندگان دولتی نیست و بخش خصوصی داخلی نیز می‌تواند در این بخش حضور یابد. گام سوم؛ دستیابی به تولید گسترده‌تر برای رقابت جهانی است. در واقع؛ با این برنامه‌ها، کشور در حوزه خودروسازی توان تولید را افزایش می‌دهد و با بومی‌سازی در شرایط سخت، مقاومت‌پذیری بیشتری خواهد داشت. به عنوان مثال؛ در نمایشگاه خودرو روسیه ۱۲ تفاهم‌نامه خودرویی با این کشور به ارزش ۷۰۰میلیون یورو در یک سال امضا شد که در همین روزهای نخست اجرایی‌شدن برخی از آن‌ها در جریان است. ازسوی‌دیگر، در نمایشگاه خودرو روسیه نخستین تبادل مالی روبل-ریال نیز میان خودروسازان و قطعه‌سازان رقم خورد. آیین‌نامه واردات خودرو نیز در این دولت نهایی شد. تعرفه ورود این خودروها به کشور هم با توجه به نوع آن تعیین می‌شود؛ مقرر شده است خودروهای اقتصادی که بتوانند خطوط تولید کشور را حمایت کنند و تکنولوژی لازم را انتقال دهند، وارد کشور شوند. بدین ترتیب، تعرفه‌ها متناسب با خودروها و براساس مصوبه وزارتخانه‌های اقتصاد، صمت و بانک مرکزی مشخص خواهد شد.

آن‌چه فارغ از برجام پیش روی صنعت خودرو خواهد بود-آرش محبی‌نژاد، دبیر انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی

نمایشگاه تحول صنعت خودرو در وهله نخست، نشان‌دهنده تاریخچه تولد و تبلور خودروسازی کشور است و سیر رشد و خودکفایی صنعت خودرو از ابتدا تا امروز و آنچه را که به تولید انبوه رسیده است، نشان می‌دهد.
همچنین قطعاتی که تاکنون در قالب میزهای ساخت داخل، داخلی‌سازی شده‌اند و سطح توانمندی خودکفایی صنعت قطعه‌ را ازسوی قطعه‌سازان کشور به‌همراه آخرین دستاوردها و فناوری‌هایشان شاهدیم. در مجموع، مسیری که صنعت خودرو با همه فراز و نشیب آن از ابتدا تا امروز طی کرده، به رؤیت مردم، نخبگان صنعت، سیاست‌گزاران و تصمیم‌گیران این صنعت خواهد رسید که دستاورد بسیار
ارزشمندی است.
این‌ها فقط یک بعد این صنعت بزرگ است و ابعاد و بزرگی آن به‌عنوان لوکوموتیو ۶۴ صنعت وابسته و این‌که چگونه از واردات و مونتاژکاری خودرو در نهایت به این نقطه رسید، خود یک دستاورد بزرگ است. انتظار می‌رود اخبار و اطلاعات این نمایشگاه نه فقط به گوش مسئولان و تصمیم‌گیران برسد، بلکه انعکاس برون‌مرزی خوبی نیز داشته باشد تا مقدمه‌ای برای نمایشگاه خودرو که تا دو ماه دیگر شاهد برگزاری آن خواهیم بود، باشد.
در این نمایشگاه از یک‌سو موضوعاتی همچون پلت‌فرم‌های جدید، نوآوری، کیفیت قطعات و کیفیت مونتاژ را شاهدیم و ازسوی‌دیگر؛ ترسیم آینده این صنعت را. این تصویر عینی و همچنین ترسیم آتی، خود مکمل خوبی خواهد بود تا یک نقشه راه مناسب و امیدبخش پیش روی صنعت خودرو، ذی‌نفعان آن و همچنین طرف‌های خارجی علاقه‌مند به مذاکره و مشارکت قرار بگیرد.
چه برجام امضا شود و چه به جایی نرسد، نتیجه این نمایشگاه چیزی جز جمع‌بندی توانمندی کشور و برنامه ارتقا و تحول صنعت خودرو به‌ویژه در حوزه‌های کیفی و تیراژ نیست و این خلأ احساس می‌شد. از آن‌جاکه این نمایشگاه پس از نمایشگاه بین‌المللی اتومبیلیتی ۲۰۲۲ روسیه در حال برگزاری است، مکمل آن نمایشگاه بوده و دستاوردهای کامل‌تری به همراه خواهد داشت.
دستاوردهای نمایشگاه مسکو نیز در همین نمایشگاه در قالب میزگردها و نشست‌های مختلف تشریح شد که می‌تواند برای همه ارکان تصمیم‌گیر و تصمیم‌ساز، مشتریان، ذی‌نفعان و شرکای استراتژیک صنعت ما پیام‌های خوبی داشته باشد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 7 =