کد خبر: 188419
تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۷

با ورود تکنولوژی‌های جدید می‌توانیم به تمام کسانی که در حال حاضر از خدمات ما استفاده می‌کنند، خدمات بهتر و با کیفیت‌تری ارائه دهیم

حضور خودروسازان خارجی همراه با تکنولوژی شرکت‌های برتر در صنعت خودرو می‌تواند به ارتقا و به‌روز‌رسانی این صنعت و همچنین صنایع وابسته به آن کمک کند. از به‌روزرسانی صنایع قطعه‌سازی تا بخش فروش و سیستم‌های نوینی که در خارج پیاده‌سازی می‌شود و همچنین بخش بسیار مهم خدمات پس از فروش، البته روش‌ها و تفکرات جدیدی وارد این حوزه شده است.

در سال‌های گذشته و همزمان با تحریم‌ها وضعیت خدمات پس از فروش در کشور بسیار بغرنج بود. وجود قطعات بی‌کیفیت و تقلبی در نمایندگی‌ها و البته کمبود قطعات و طولانی شدن تعویض و تعمیر قطعات و خودروها باعث نارضایتی در این بخش شده بود. ناگفته نماند خودروهای تولیدشده نیز به دلیل استفاده از قطعات بی‌کیفیت دائما در نمایندگی‌ها دیده می‌شدند.

با روی کارآمدن دولت تدبیر‌و‌امید و تیم مدیریتی هماهنگ روز‌به‌روز شاهد بهتر شدن خدمات پس از فروش بودیم. البته بهتر شدن به معنی رسیدن به استانداردهای جهانی و افزایش بسیار زیاد کیفیت خودروها نیست، بلکه نسبت به آشفته‌‌بازار زمان تحریم‌ها پیشرفت زیادی حس ‌می‌شد.

تاکید وزارت صنعت، معدن و تجارت بر افزایش کیفیت خدمات پس از فروش و استاندارد‌سازی آن باعث شد تا در ماه پیش‌رو شاهد برگزاری همایش بین‌المللی با حضور خودروسازان و افراد با تجربه در بخش خدمات پس از فروش باشیم.

قطعا حضور خودروسازان خارجی در کشور باعث ارتقای این بخش خواهد شد. اسفندماه امسال قرار است اولین خودروی تولیدمشترک پژو و ایران‌خودرو به بازار عرضه شود. خودروی مدل ۲۰۰۸ که به‌گفته کارشناسان خودرویی پیشرفته و با موتوری جدید است و برای تعمیرات آن باید تکنسین‌های نمایندگی‌ها، آموزش لازم را کسب کرده‌ باشند.

همچنین بحث دیگر درخصوص میزان و نوع خدماتی است که به خودروهای جدید داده می‌شود. برخی معتقدند با ورود خودروهای خارجی به مجموعه‌های خودروسازی، سطح خدماتی که این خودروها دریافت خواهند کرد به مراتب بیشتر از خدماتی خواهد بود که خودروهای داخلی دریافت می‌کنند.

در همین زمینه رضا حسینی، مدیرعامل خدمات پس از فروش ایران‌خودرو درخصوص ورود خودروسازان خارجی و تاثیر آن بر خدمات پس از فروش داخلی به روزنامه «دنیای خودرو» می‌گوید: «هرگونه انتقال تکنولوژی، ارتقا و افزایش خدمات اتفاق مهمی است؛ حالا به واسطه حضور هر شرکت خودروسازی که می‌خواهد باشد. در فیزیک خوانده‌ایم که آب از سطح بالاتر به پایین حرکت می‌کند. بنابراین اگر یک سرویس خودرویی و یک سرویس خدماتی با سطح بالاتر در مجموعه ما ورود کند، معتقد هستیم قطعا داشته‌های آن‌ها به ما منتقل می‌شود.»

وی با بیان اینکه با ورود تکنولوژی‌های جدید می‌توانیم به تمام کسانی که در حال حاضر از خدمات ما استفاده می‌کنند، خدمات بهتر و با کیفیت‌تری ارائه دهیم، می‌گوید: « این موضوع را نه‌تنها تهدید نمی‌دانیم، بلکه همواره به‌عنوان فرصت به آن نگاه می‌کنیم.»

مدیرعامل ایساکو با اشاره به خدماتی که قرار است به خودروهای شرکت ایکاپ داده شود، اظهار می‌کند: «کاری که در این زمینه انجام می‌دهیم، این است که نمایندگی‌هایی را که رتبه بالاتر و همچنین پذیرش و کیفیت خدمات بالایی دارند، به‌عنوان پایلوت انتخاب، با استانداردهای جدید پژو آشنا و اطلاعات آنها را به‌روز می‌کنیم. در فاز اول قرار است این نمایندگی‌ها به خودروهای ۲۰۰۸، ۳۰۱ و ۵۰۸ که به بازار خواهند آمد، خدمات ارائه کنند. این کار قطعا باعث افزایش سطح استاندارد و افزایش کیفیت خدمات نمایندگی‌ها خواهد شد.»

کار کردن با خودروسازان برتر و به اصطلاح با کلاس و پیشرفته خارجی بدون شک بر تمام بخش‌های خودروسازان تاثیرات ماندگاری خواهد داشت. اصولا خودروسازی و خدمات پس از فروش در کشور رو به پیشرفت و توسعه است و در شرایط پسابرجام به سمت کیفی‌سازی و رسیدن به استانداردهای جهانی گام برداشته است.

فریدون احمدی، نایب‌رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه ایجاد رقابت‌پذیری در کلیه بخش‌های صنعت خودرو قطعا می‌تواند موجب رفع اشکالات و کاستی‌ها در حوزه خودروسازی و جلب رضایت مصرف‌کنندگان داخلی شود، می‌گوید: «شرایط در صنعت خودرو با حضور شرکت‌های خارجی متفاوت شده است، حال باید دید شرکت‌ها با رفع تحریم‌ها در حوزه‌های تولید و مهم‌تر از آن خدمات پس از فروش چگونه عمل خواهند کرد و با آغاز همکاری با شرکت‌های خارجی، نحوه خدمات پس از فروش در این حوزه چگونه خواهد بود.»

این نماینده مجلس معتقد است در شرایط جدید، خدمات پس از فروش خودروسازان داخلی با شرایط جدید بهتر خواهد شد، چراکه با بهبود همکاری‌ها و نقل‌و‌انتقالات پولی و تامین قطعات در این روند تاثیر می‌گذارد و زمان خدمات‌دهی کاهش خواهد یافت.

در این زمینه خودروسازان خصوصی و دولتی هرکدام به دنبال راه‌های جدید و بروز خلاقیت در ارائه با کیفیت خدمت به مشتریان هستند و به نوعی روی یکدیگر تاثیر مثبت گذاشته‌اند.

نادر وهاب‌آقایی، کارشناس خدمات پس از فروش معتقد است این بخش از صنعت خودرو در کشور روند روبه‌رشدی دارد. آقایی با بیان این مطلب که خدمات پس از فروش در کشور نواقصی دارد که قابل‌اغماض نیست، به روزنامه «دنیای خودرو» می‌‌گوید: «خدمات پس از فروش در کشور بسیار پیشرفت کرده است و حتی می‌تواند الگوی مناسبی برای کشورهای اطرافمان باشد. اما کسب‌و‌کارها باهم فرق دارند. در بحث گارانتی موبایل و لوازم خانگی تجربه‌های بسیار خوبی داریم که منجر به رضایت‌مندی مشتریان شده است.»

وی ‌می‌افزاید: «در بحث خودرو شرکت‌های خصوصی و دولتی داریم که هرکدام به نوعی تاثیرگذاری خاص خودشان را داشته‌اند اما برآیند کلی این قضیه هنوز منجر به رضایت‌مندی کامل مشتریان نشده است.»

این کارشناس خدمات پس از فروش با بیان اینکه در این حوزه تقریبا همه شرکت‌ها بر همدیگر تاثیر مثبت گذاشته‌اند، اظهار می‌کند: «در این زمینه شاهد هستیم اولین طرحی که در یک شرکت پیاده می‌شود، بلافاصله توسط دیگر شرکت‌ها هم الگوبرداری و استفاده می‌شود.»

وهاب‌آقایی این الگوبرداری شرکت‌ها از یکدیگر را در صورتی موفقیت‌آمیز می‌داند که با تفکر همراه باشد. وی می‌گوید: «این الگوبرداری‌ها می‌تواند مفید باشد به شرط آنکه با یک تفکر پشت زمینه همراه باشد.

نه اینکه مانند پیامک ارسال کردن بانک‌ها برای تبریک به افراد و صرفا تقلید از یکدیگر انجام شود. باید روند رو به رشدی داشته باشیم. یعنی اگر قرار است طرح زمستانه داشته باشیم و ما هم از آن شرکت الگوبرداری کنیم، بهتر است این الگوبرداری یک قدم بالاتر باشد و نه یک کپی‌برداری صرف.

قطعا شرکت‌ها بر هم تاثیرگذار هستند و قطعا از یکدیگر الگوبرداری می‌کنند اما بهتر است خلاقیت دراین کار وجود داشته باشد. به هر حال این نهضت با ایران‌خودرو به عنوان اولین شرکت ایرانی برای عقد قرارداد با شرکت‌های معتبر در دوران پسابرجام آغاز شده است.»

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 13 =