کد خبر: 191454
تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۰

در محورهای برون‌شهری عدم حضور به‌موقع آتش‌نشانان در تصادفاتی که منجر به آتش‌سوزی شده، از دلایل اصلی فوت افراد است. درصورتی که استفاده از کپسول اطفای حریق در لحظات اولیه آتش‌سوزی می‌تواند از فاجعه‌ای بزرگ جلوگیری کند.

به‌عقیده کارشناسان دلایل مشخصی وجود دارد که منجر به مرگ حادثه دیدگان حوادث رانندگی می‌شود، دلایلی که می‌توان با حل آن، از بروز فجایع جلوگیری کرد.

بر اساس اعلام مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران، در ۹ ماهه اول سال جاری ۳هزار و ۴۹۵ نفر در مسیرهای دورن‌شهری، ۸ هزار و ۲۹۵ نفر در محورهای برون‌شهری، ۹۲۷ نفر در مسیرهای روستایی و ۳۴ نفر در مسیرهایی نامعلوم جان باخته‌اند.

در محورهای برون‌شهری عدم حضور به‌موقع آتش‌نشانان در تصادفاتی که منجر به آتش‌سوزی شده، از دلایل اصلی فوت افراد است. درصورتی که استفاده از کپسول اطفای حریق در لحظات اولیه آتش‌سوزی می‌تواند از فاجعه‌ای بزرگ جلوگیری کند.

هرچند لزوم وجود کپسول اطفای حریق در خودروها بر کسی پوشیده نیست اما به دلیل خلاء های قانونی خودروهای شخصی مجهز به آن نیستند.

[caption id="attachment_191463" align="aligncenter" width="500"]راه‌های الزام نصب کپسول اطفای حریق در خودروهای شخصی راه‌های الزام نصب کپسول اطفای حریق در خودروهای شخصی[/caption]

نبود ایستگاه‌های آتش‌نشانی در جاده‌ها متاسفانه در جاده‌ها، متولی آتش‌نشانی جاده‌ای وجود ندارد و علی‌رغم اعلام چندباره آن توسط پلیس‌راهور و سایر مسئولان، هنوز چاره‌ای برای آن درنظر گرفته نشده است.

سرهنگ محمد ترحمی، رئیس اداره حقوقی پلیس راهور ناجا در گفت‌وگو با روزنامه «دنیای خودرو» در توضیح به تبعات نبود ایستگاه آتش‌نشانی جاده‌ای گفت: «متاسفانه اگر در کیلومتر ۷۰ یک محور تصادف منجر به آتش‌سوزی اتفاق بیفتد، ناگزیر خودرو می‌سوزد؛ زیرا ایستگاه‌های آتش‌نشانی درون‌شهرها تحت نظارت شهرداری‌های مناطق هستند و اجازه خروج و اعزام نیرو به خارج از شهر را ندارند و این کار برای آنها تخلف محسوب می‌شود.

در صورتی‌که اکیپ آتش‌نشانی خارج از شهر اعزام شوند و حادثه‌ای در شهر اتفاق بیفتد و ایستگاه آتش‌نشانی نتواند خدمات‌رسانی کند، مورد مواخذه قرار می‌گیرد.»

ترحمی در ادامه با تاکید بر این که علی‌رغم این مشکلات، آتش‌نشانان همیشه در صحنه‌های آتش‌سوزی جاده‌ای حضور پیدا می‌کنند، اظهار کرد: «آتش‌نشانان در حوادث جاده‌ای حضور پیدا می‌کنند، اما باید چند نکته را موردتوجه قرار داد. اول آن‌که آنها با ۷۰ کیلومتر تاخیر در صحنه حاضر می‌شوند. دوم هماهنگی‌ها زمان‌بر هستند و درنهایت اطفای حریق حوادث جاده‌ای زمانی اتفاق می‌افتد که خودروها کاملا در آتش سوخته‌اند و آنچه نباید اتفاق بیفتد، رخ داده است.»

سرهنگ ترحمی با اشاره به حادثه آتش‌سوزی یک دستگاه خودروی آریسان در ۶۰ کیلومتری محور سمنان که روز اول ماه رمضان سال جاری اتفاق افتاد و دو کودک جانشان را از دست دادند، عنوان کرد: «در این حادثه پدر و مادر نتوانستند برای کمک کاری کنند، همچنین گروه امداد و نجات و آتش‌نشانی هم نتوانست به موقع در صحنه آتش‌سوزی حاضر شود. مشخص است دلیل فاجعه‌بار شدن این حادثه خاموش نشدن آتش بود. اگر گروه آتش‌نشانی از شهرستان گرمسار به آن‌ها می‌رسید، باید فاصله ۴۵کیلومتری را طی می‌کرد. این فاصله ۴۵ کیلومتری حدود ۲۰ دقیقه زمان می‌خواهد. ۲۰ دقیقه زمانی است که آتش می‌تواند یک وانت را کاملا بسوزاند.»

وجود کپسول اطفای حریق فقط در خودروهای حمل‌ونقل عمومی نبود آتش‌نشانان جاده‌ای بسیار مهم است و چندبار پیشنهاد پایگاه‌های آتش‌نشانی جاده‌ای عنوان شده‌ اما هنوز نتیجه‌ای درپی نداشته است. سرهنگ ترحمی با تاکید بر این‌که در این شرایط وجود کپسول اطفای حریق در خودروها بسیار حیاتی است، تصریح کرد: «با پافشاری‌های انجام‌شده وسایل حمل‌و‌نقل عمومی از ابتدای شماره‌گذاری دارای کپسول اطفای حریق هستند، اما وسایل نقلیه شخصی که حجم قابل‌توجهی از وسایل‌نقلیه را شامل می‌شوند، فاقد کپسول اطفای حریق هستند و این امر می‌تواند دلیلی برای بروز خسارات و تبعات جبران‌ناپذیری به مردم شود. کپسول اطفای حریق قیمت زیادی ندارد و در لحظات اولیه آتش‌سوزی بسیار لازم است؛ زیرا می‌تواند از گسترش آتش‌سوزی جلوگیری کند.»

راه‌های الزام به وجود کپسول در خودروهای شخصی ترحمی درباره اقدامات پلیس راهور برای اجباری کردن نصب کپسول اطفای حریق در خودروها تشریح کرد: «سه راه برای الزامی کردن نصب کپسول اطفای حریق در خودروهای شخصی وجود دارد، اول بررسی وجود کپسول و سلامت آن در مراکز معاینه‌فنی، زمانی‌که خودروها معاینه‌فنی انجام می‌دهند، مسئولان مراکز حتما از نصب و تجهیزات آتش‌نشانی مطمئن شوند.

راه‌حل دوم نصب کپسول اطفای حریق روی خودرو به‌عنوان یک آپشن توسط خودروسازان است.» وی راه سوم را اجباری کردن استفاده از کپسول آتش‌نشانی می‌داند که نیاز به قانون هم ندارد و می‌توان با استفاده از مصوبات و مقررات آن را اجباری کرد.

ترحمی در ادامه افزود: «با استفاده از یک آیین‌نامه اجرایی می‌توان این موضوع را تصویب کرد یا آن را جزو استانداردهای اجباری خودرو قلمداد کرد که باید توسط شورای‌ عالی استاندارد تصویب شود. طبق قانون ارتقای تولید کیفی خودرو مصوب سال ۱۳۸۹ ، ۵۱ استاندارد اجباری وجود دارد که شورای عالی استاندارد می‌تواند آنها را ارتقا دهد. یکی از این استانداردها می‌تواند استاندارد نصب کپسول آتش‌نشانی در خودرو باشد که در مراکز معاینه‌فنی هم مورد بررسی قرارگیرد. باتوجه به اینکه الزامات معاینه‌فنی توسط تصویب‌نامه وزیران تعیین می‌شود، نیازی به تصویب قانون در مجلس شورای اسلامی نیست؛ بلکه توسط تصویب‌نامه شورای عالی استاندارد می‌توان آن را انجام داد.»

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 0 =