کد خبر: 19778
تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۶

واردات خودرو به کشور در دو ماهه نخست سال جاری با کاهش 21 درصدی نسبت به مدت مشابه در سال قبل به 3580 دستگاه رسید.

به گزارش دنیای خودرو به نقل از  ایسنا، براساس تازه‌ترین آمار گمرک ایران در دو ماهه اول سال 1392 ارزش خودروهای سواری وارداتی به کشور نیز با کاهش 1.13 درصدی بالغ بر 93 میلیون دلار شد. همچنین وزن خودروهای وارداتی هم با کاهش 15.4 درصدی به شش هزار تن رسید.

میانگین قیمت هر خودروی سواری وارداتی طی دو ماهه ابتدایی امسال 26 هزار و 99 دلار بود که نسبت به سال قبل افزایش 25.21 درصدی را نشان می‌دهد.

امارات، کره‌جنوبی و ژاپن سه مبدا اصلی واردات خودرو به کشور در مدت زمان یادشده بودند به طوری که سهم این سه شرکت از خودروهای وارداتی ایران از نظر تعدادی به ترتیب به 77.77، 16.12 و 3.91 درصد رسید.

خودروهای سواری در دو ماهه اول 1392 سهم معادل 1.64 درصد از کل واردات کشور را به خود اختصاص داد.

سازمان توسعه تجارت اسامی تاکنون فهرست 42 مدل خودروی سواری مجاز برای واردات به کشور را در سال 1392 اعلام کرده است. براین اساس تاکنون خودروهای کره‌ای (کیا، هیوندای و سانگ‌ یانگ)، چینی (SAIC موتور و جیلی)، ایتالیایی (فیات و آلفا رومئو)، ژاپنی (هوندا، میتسوبیشی و تویوتا)، آلمانی (ABT)، سوئدی (ولوو) و فرانسوی (رنو) موفق به دریافت مجوز واردات محصولات خود به ایران شده‌اند.

در فهرست خودروهای سواری مجاز برای واردات در سال جاری نام برندهای مطرحی مانند پورشه، بنز، بی‌ام‌و، مازراتی و نیسان به چشم نمی‌خورد. به این ترتیب این خودروها فعلا اجازه ورود به ایران را در سال جاری ندارند.

به گزارش ایسنا، فهرست خودروهای سواری مجاز وارداتی در سال 1392 در حالی منتشر شده است که از نیمه دوم سال قبل با هدف کنترل مصارف ارزی کشور ثبت سفارش واردات خودروهای سواری با حجم موتور بالای 2500 سی‌سی متوقف شد. با این وجود واردات خودروهای گران قیمت با ارز مرجع طی سال قبل اعتراض‌های زیادی را از سوی مردم و کارشناسان برانگیخت.

در سال 1391 معادل 44 هزار و 341 دستگاه خودروی سواری به ارزش یک میلیارد و 84 میلیون دلار وارد کشور شده بود.

اوایل امسال نیز براساس بخشنامه ابلاغی به گمرک ثبت سفارش‌های صادر شده برای واردات خودرو توسط اشخاص، نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودرو و شرکت‌های بازرگانی کوچک ابطال شد. براین اساس کلیه ثبت سفارش‌های براتی صادر شده برای واردات خودرو که مدت اعتبار آن‌ها هنوز به پایان نرسیده، باطل اعلام شد.

دارا بودن نمایندگی و یا انعقاد قرارداد نمایندگی شرکت‌های خودروساز، تاییدیه شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت و سازمان استاندارد و همچنین خدمات پس از فروش مطلوب از شروط واردات خودرو به کشور هستند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 8 =