کد خبر: 201399
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۷:۵۳
- چاپ
این روزها سایپا و سیتروئن به موقعیت خوبی از اشتراک رسیدهاند. در حال حاضر گروه سایپا با قراردادی که با سیتروئن بسته است، توانسته شراکت خوبی را انجام دهد و سایپا کاشان نیز بهعنوان پایگاه اصلی سیتروئن در ایران شناخته میشود. C4 و سیروئن C3 XR خودروهای این برند فرانسوی هستند که قرار است در ابتدای سال ۹۷ به بازار کشور عرضه شوند. د
به گزارش اخبار خودرو ،سیتروئن جزو آن شرکتهای فرانسوی است که در ایران سابقه خوبی از خود به جا گذاشته است. سابقهای که از سر اعتماد مردم شکل میگیرد. بدیهی است کموکاستیهای محصولات این برند بهدلیل استقبال خوب مردم کمتر به چشم میآید و در این چند سال ثابت شده مردم اعتماد بیشتری به سیتروئن دارند تا پژو! با آنکه پژو و سیتروئن هر دو جزو شرکتهای همپیمان هستند و شریک تجاری هم محسوب میشوند ولی در بحث کیفی و گاه فناوری سیتروئن نسبت به پژو پیشتاز بوده است. این روزها سایپا و سیتروئن به موقعیت خوبی از اشتراک رسیدهاند. در حال حاضر گروه سایپا با قراردادی که با سیتروئن بسته است، توانسته شراکت خوبی را انجام دهد و سایپا کاشان نیز بهعنوان پایگاه اصلی سیتروئن در ایران شناخته میشود. C4 و سیروئن C3 XR خودروهای این برند فرانسوی هستند که قرار است در ابتدای سال ۹۷ به بازار کشور عرضه شوند. در این مدت سایپا در بیشتر نمایشگاههای خودروی کشور حضور داشته و C4 را نیز بهعنوان نخستین محصول خود معرفی میکند. در همایش صنعت خودرو سال ۹۵، مدیران سایپا و سیتروئن، C4 را بهعنوان یکی از گزینههای اصلی و مهم این شراکت معرفی کرد.
C4 با سابقه خوب در بازار جهان
سابقه سیتروئن C4 به سال ۲۰۰۴ میلادی باز میگردد. این ماشین در همان سال در نمایشگاه خودروی ژنو رونمایی و رسما با مدل ۲۰۰۵ به بازار عرضه شد. الگو اصلی این خودرو برمبنای ماشینهای هاچبک خانوادگی طراحی شده بود. بعدها مدلهای سدان، کوپه سهدر و استیشین به طیف تولید این خودرو با عنوان C4 اضافه شد. نسل دوم آن در سال ۲۰۱۰ در پاریس رونمایی و راهی خیابانها شد. C4 نسل دوم طراحی مشترکی با DS4 دارد و تا امروز با کمی بازنگری سالانه به بازار جهانی عرضه میشود. این خودرو در سطح جهانی در اتاقهای ۵ درِ هاچبک، سدان ۴ در و SUV عرضه میشود. البته نسخه SUV، C4 Aircross نام دارد و بیشتر در بازار چین دیده میشود. این روزها، C4 روی خط تولید فرانسه، روسیه و چین قرار دارد و مراحل داخلیسازی برای بازار ایران را پشت سر میگذارد.
باطن C4 تا چه حد جذاب است؟
C4هایی که این روزها مراحل تست را میگذرانند، نسخههای هاچبک و سدانی هستند که در جادههای ایران تردد میکنند. این خودرو با فاصله محوری ۲۶۰۸ میلیمتری، جزو آن دسته از خودروهایی است که فضای بهنسبت مناسبی را برای یک خانواده چهارنفره فراهم میکند. البته این ماشین در رده خودروهای C است که نه فضای چندان کوچکی دارند و نه بزرگ و دلباز، بلکه بر اساس نیاز طراحی شده تا در استفاده های درونشهری و برونشهری کارآمد باشد.
در عرضه جهانی این خودرو، تنوع موتورهای بسیاری بهچشم میخورد و مشتری میتواند با توجه به استفاده و نیاز خود، C4 مورد نظرش را خریداری کند. با توجه به اینکه خودروهای سواری در بازار ایران با موتور بنزینی عرضه میشوند، احتمال دارد C4 را با ۳ موتور عرضه شود نخستین مدل یک موتور ۴/۱ لیتری ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپ است که توان تولید ۹۵ اسببخار را دارد. موتور دوم یک پیشرانه ۶/۱ لیتری است که میتواند حدود ۱۲۰ اسببخار قدرت تولید کند. در مدل سوم ، همان موتور ۶/۱ به سیستم توربوشارژر مجهز است و ۱۶۳ اسببخار قدرت دارد. از میان این سه موتور، احتمال ورود C4 با موتور ۶/۱ لیتری ۱۲۰ اسببخاری بیشتر از مدلهای دیگر است. این خودرو از پایه دیفرانسیل جلو است و بهوسیله گیربکس ۵ دندهدستی قدرت موتور به چرخها منتقل میشود. در نسخه فول آپشن این ماشین، گیربکس ۶دنده اتوماتیک با قابلیت تیپترونیک وجود دارد و حالتهای اسپرت و برفی روی آن نیز در نظر گرفته شده است. گشتاور این نسخه ۲۴۰ نیوتونمتر و از نظر فنی کاملا مشابه خودروهای دیاس و محصولات جدید پژو در ایران است. برخی نقطه ضعف این خودرو را موتور ضعیف آن معرفی کردهاند. گویا موتور ۱۱۸ اسببخاری با گشتاور ۱۶۰ نیوتونمتری نیاز اتاق ۱۲۷۵ کیلوگرمی را چندان برطرف نمیکند. اما در مقابل از گیربکس نرم این ماشین در منابع مختلف تعریف میشود. با توجه به نسخه معرفیشده توسط سایپا قرار است عرضه C4 با بهترین و قویترین پیشرانه در ایران انجام شود. بنابراین شتاب صفر تا ۱۰۰کیلومتر بر ساعت این خودرو با گیربکس اتوماتیک و موتور ۱۶۳ اسببخار، کمتر از ۵/۹ ثانیه اعلام شده است. مصرف سوخت C4 بهصورت ترکیبی ۲/۶ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر بوده که عدد خوبی برای اقتصادیپسندان است.
C4 در تستهای ایمنی Euro Ncap توانسته است ۵ ستاره ایمنی را به دست آورد و بهرغم سیستم کنترل کشش در کنار ABS و EBD، ایمنی خودرو در بحث پایداری و پیشگیری بالا رفته است. همچنین وجود کیسه هوا راننده و سرنشین، جانبی سرنشینان جلو و ایربگ پردهای کامل باعث کسب این امتیاز شده است. همچنین فرمان برقی(EPS) با توجه به سنسورهای بهکاررفته واکنشهای خوبی را به راننده میدهد. وقتی پا به اتاق C4 میگذارید، با امکانات جذاب و طراحی ساده روبهرو میشوید. بیشتر دکمهها در نقاط مناسب قرار گرفتهاند و همین موضوع باعث شده است کار کردن با تجهیزات داخلی تا حدی آسان باشد. در کنار این طراحی ساده و زیبا، تجهیزات در سطح بالایی قرار دارند و امکانات بهکاررفته،C4 را به یک خودروی مجهز تبدیل کرده است. نخستین چیزی که در نمای داخلی، ماشین را لوکس جلوه میدهد، مانیتور بزرگی است که در وسط داشبورد قرار دارد و امکانات صوتی، تصویری و کنترلی را در خود جای داده است. در زیر همین مانیتور، سیستم تهویه بهچشم میخورد اما به شکل ساده نیست و دوکاناله اتوماتیک در خودرو قرار دارد. زیر محوطه تنظیمات سیستم تهویه، دکمه گرمکن صندلیهای جلو با تنظیم درجهای بهچشم میخورد. وقتی به فرمان خودرو نگاه میکنید، تنظیمات سیستم صوتی روی آن قرار گرفتهاند. همچنین سیستم کروزکنترل سمت چپ و روی فرمان جایگیری شده است. در سمت چپ ستون فرمان روی داشبورد، دکمه استارتر خودرو وجود دارد که به نسبت خودرو تا حد زیادی متمایز است. زیر دکمه استارتر، جعبهای شامل دکمه است که باز شدن درِ صندوق عقب و باک،خاموش و روشن کردن کنترل کشش(ESP)، سنسور پارک خودرو و دربرخی نسخههای فول دکمه رادار نقطهکور و خطی هم در آن جای میگیرند. وقتی به صفحه آمپر خودرو نگاه میکنید، اطلاعات در سه محوطه دایرهای شکل قرار دارند. داخل دایره سمت چپ، دور موتور و شرایط دنده نشان داده میشود. در دایره وسط، سرعت به صورت دیجیتال و عقربهای اطلاعرسانی شده و در دایره سمت راست، میزان بنزین و دمای آب خودرو به نمایش در آمده است.در نسخه فول این خودرو، با توجه به سفارش مشتری امکانات ویژهای درنظر گرفته میشود. امکاناتی نظیر تعویض دنده از پشت فرمان، زنون و چراغشور، سنسور پارک جلو، رادار نقطهکور، رادار خطی، ترمز پارک برقی، سانروف و چرم صندلی را میتوان هنگام خرید سفارش داد یا کشور سازنده با توجه به ارزیابی خود از بازار، نوعی خاصی را با بخشی از این امکانات بهوجود آورد. پیشبینی میشود سایپا این خودرو را در نسخه میانی به بازار کشور عرضه کند.
برای خرید این مدل باید چقدر پول داشته باشیم؟
با توجه به جو رقابتی بازار و از طرفی نوع قیمتگذاری رقبا، پیش بینی میشود سیتروئن C4 سدان (C4L) با پیشرانه ۱۶۳ اسببخار و امکاناتی نظیر سانروف، شش کیسه هوا، استارت دکمهای، مانیتور، دوربین دندهعقب، سنسور پارک جلو و عقب، سیستم تهویه دوگانه، کروزکنترل و محدودکننده سرعت، سیستم کنترل پایداری، سنسور نور و باران، آینههای تاشوی برقی و گیربکس اتوماتیک قیمتی حدود ۱۱۰ تا ۱۴۰ میلیون تومان داشته باشد. در سال ۹۵ اعلام شد عرضه اولیه C4L به بازار کشور به صورت تمام وارداتی انجام میشود و این امر میتواند دلیلی برای توجیه قیمت حدود ۱۴۰ میلیون تومانی آن باشد. زیرا C4L با این مشخصات، قیمتی حدود ۹۳ هزار درهم در بازار کشورهای حاشیه خلیجفارس دارد.
مشخصات فنی سیتروئن C4