کد خبر: 208865
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۶ - ۱۹:۳۸

خودروساز کره‌ای در حال آماده‌سازی یک جایگزین تازه‌نفس برای بازنشسته‌کردن موسو پیر است که بر مبنای پلت‌فرم رکستون جدید توسعه پیدا کرده است

به گزارش « اخبار خودرو » ، همواره در بازار ایران نبود خودروهای باری سبک با کیفیت بالا و در عین‌حال قیمت مناسب حس می‌شود. این در حالی است که خودروسازان بزرگ به اهمیت تولید چنین خودروهایی پی برده‌اند و سعی دارند در کنار به‌روزرسانی ظاهر و کیفیت و اضافه کردن آپشن‌های مختلف، قیمت محصولات خود را نیز حفظ کنند تا در بازارهای رقابت حرفی برای گفتن داشته باشند.

[caption id="attachment_208866" align="aligncenter" width="632"]رکستون اسپرت رکستون اسپرت[/caption]

این روند در کشورهای دیگر بسیار متفاوت است، خودروسازان هر روز مدل‌های جدیدی را وارد بازار کرده یا حتی گاهی نمونه‌های پرطرفدار خود را با تغییراتی به‌روزرسانی می‌کنند.

وانت‌پیکاپ‌ها در اذهان عمومی خودروهایی هستند که صرفا برای کشورهای آمریکای شمالی شناخته می‌شوند اما از این باور اشتباه که بگذریم، کاربردهای بسیاری را در خود دارند و امکان استفاده از آن‌ها در هر جغرافیایی فراهم شده است.

گرچه خلاء حضور محصولاتی در این سگمنت در بازار کشور، با ورود خودروهایی مانند هایلوکس کمی تعدیل شد اما قیمت‌های بالای این محصولات، موضوعی است که نمی‌توان به سادگی از آن‌ها چشم‌پوشی کرد.

قیمت‌های غیررقابتی پیکاپ‌ها در کشور باعث شده با وجود نیاز بازار به چنین خودروهایی، جایگاه خوبی را به‌دست نیاورند و مشتریان انگشت‌شماری توانایی خرید آن‌ها را داشته باشند.

حالا خودروسازان مطرح آستین بالا زده‌اند و قصد دارند روی پلت‌فرم‌‌های پرطرفدار خود پیکاپ‌هایی را طراحی و تولید کنند تا شاید بتوانند بازارهای بزرگی مانند ایران را در این سگمنت نیز به‌دست بیاورند.

شرکت کره‌ای سانگ‌یانگ‌ نیز ازجمله خودروسازانی است که در این راه پیشگام شده است و بعد از جایگزینی موسو با اکتیون اسپرت، این بار قصد دارد مدل‌ جدیدی از پیکاپ خود را روی پلت‌فرم رکستون به بازار عرضه کند.

موسو، تازه‌نفس از راه‌ می‌رسد

کمپانی خودروسازی سانگ‌یانگ در حال آماده‌سازی یک جایگزین تازه‌نفس برای بازنشسته‌کردن سانگ‌یانگ موسو پیر است که بر مبنای پلت‌فرم سانگ‌یانگ رکستون جدید توسعه پیدا کرده است.

سانگ‌یانگ موسو جدید که در بازار کره‌جنوبی تحت عنوان « رکستون اسپرت » شناخته خواهد شد، به‌طور‌رسمی در نمایشگاه اتومبیل ژنو ۲۰۱۸ رونمایی خواهد شد که از ماه مارس کار خود را در ژنو سوئیس آغاز خواهد کرد اما شرکت خودروسازی « سانگ‌یانگ » برخلاف دیگر شرکت‌های جهان، یک تصویر کامل از محصول جدید خود منتشر کرده است که چهره کامل آن را بدون هیچ‌گونه پوشش استتار یا حتی بدون قسمت‌های تاریک و نامفهوم به نمایش گذاشته است تا تنها ارائه اطلاعات فنی و همچنین تصاویر بیشتر آن در نمایشگاه بین‌المللی اتومبیل ژنو ارائه شود.

درحال‌حاضر به غیر از انتشار یک تصویر کامل، هیچ‌گونه اطلاعات دقیقی از مشخصات فنی اتومبیل ارائه نشده اما از آن‌جایی که خودروی پیکاپ جدید سانگ‌یانگ برمبنای شاسی بلند «رکستون» جدید توسعه پیدا کرده است،

می‌توان یک پیشرانه ۱٫۲ لیتری دیزلی مشترک با حداکثر خروجی قدرت ۱۷۶ اسب‌بخاری را پیش‌بینی کرد که دارای ۴۲۰ نیوتون‌متر گشتاور بوده و با یک جعبه‌دنده ۷سرعته اتوماتیک در اختیار مشتریان قرار خواهد گرفت، هرچند مشتریان می‌توانند اتومبیل خود را به صورت سفارشی در مدل‌های تک‌محور محرک یا چهارچرخ محرک خریداری کنند.

علاوه بر این، شاسی بلند سانگ‌یانگ رکستون در بازار آسیا به همراه یک پیشرانه ۲لیتری توربوشارژر چهار سیلندر عرضه خواهد شد که برای دریافت و انتقال نیروی تولیدی خود، از یک جعبه‌دنده ۶سرعته اتوماتیک استفاده می‌کند که انتظار می‌رود روی این خودروی پیکاپ هم چنین پیشرانه‌ای وجود داشته باشد که صحت و سقم آن تنها پس از رونمایی رسمی این محصول در نمایشگاه اتومبیل ژنو ۲۰۱۸ مشخص خواهد شد.

مدل موسو نخستین‌بار در سال ۱۹۹۳میلادی معرفی و به بازار عرضه شد. این خودرو شاسی‌بلند در کشورهای بسیاری ازجمله کشور خودمان به تولید می‌رسید و بازه زمانی تولید آن در ایران به سال‌های ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۷ میلادی برمی‌گردد. کشور روسیه نیز به‌عنوان آخرین میزبان این شاسی‌بلند، از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۱ به تولید موسو پرداخت و سال ۲۰۱۱ سال وداع موسو با خط تولید بود.

سانگ‌یانگ دو کامیون دی‌ای‌تراک و اس‌وای‌تراک را در کارنامه تولیدات خود دارد که اولی بر پایه نیسان دیزل‌تراک و دیگری بر پایه مرسدس‌بنز تراکس تولید شده است. در حوزه خودروهای سنگین مسافری نیز می‌توان از ترنس‌استار به‌عنوان تنها اتوبوس‌ تولیدی این شرکت یاد کرد

سانگ‌یانگ، چهارمین خودروساز کره

خودروسازی سانگ‌یانگ، درحال‌حاضر چهارمین شرکت خودروسازی بزرگ کره جنوبی به‌شمار می‌آید. شرکت سانگ‌یونگ در سال ۱۹۵۴ تاسیس شد و در سال ۱۹۸۶ توسط گروه سانگ‌یونگ خریداری شد.

این گروه در سال ۱۹۹۷ سانگ‌یونگ را به دووموتورز واگذار کرد و درنهایت در سال ۲۰۱۰ به ارزش ۴۷۰میلیون‌دلار، توسط شرکت ماهیندرا خریداری شد و هم‌اکنون به‌عنوان زیرمجموعه‌ای از این شرکت هندی فعالیت می‌کند.

سانگ‌یونگ در زبان کره‌ای به‌معنی دو اژدهاست. ریشه‌های تاسیس شرکت سانگ‌یانگ به سال ۱۹۶۳ بازمی‌گردد، که شرکت‌ هادانگ‌هاون (تاسیس در سال ۱۹۵۴) و شرکت دانگ‌بنگ (تاسیس در سال ۱۹۶۲) با یکدیگر ادغام شدند و شرکت جدید تحت‌نام هادانگ‌هاون تاسیس شد.

در سال ۱۹۶۴، شرکت خودروسازی هادانگ هاون مونتاژ خودروهای جیپ، همچنین تولید انواع اتوبوس و کامیون را برای نیروی زمینی ایالات‌متحده آمریکا آغاز کرد.

این شرکت از سال ۱۹۷۶ انواع خودروهای ویژه را نیز به خط تولید کارخانجات خود اضافه کرد. در سال ۱۹۷۷، نام شرکت به دانگ‌ای‌موتور تغییر یافت و در سال ۱۹۸۶ این شرکت توسط گروه تجاری سانگ‌یانگ خریداری شد که در پی آن به سانگ‌یانگ تغییر نام پیدا کرد.

در سال ۱۹۹۱ شرکت سانگ‌یانگ مشارکت فنی خود را با شرکت دایملر- بنز آغاز کرد. در سال ۱۹۹۷ شرکت دووموتورز این شرکت را از گروه سانگ‌یانگ خرید. در فوریه۲۰۱۰ شرکت دووموتورز ۷۰درصد از سهام سانگ‌یانگ را به شرکت هندی ماهیندرا واگذار کرد.

آشنایی با اکتیون اسپرت، جایگزین موسو

سانگ‌یانگ موسو خودرویی بود که در نبود شاسی‌بلندهای متنوع در بازار ایران، با شعار قلب تپنده مرسدس‌بنز به ایران آمد و در آن زمان توانست در نبود رقیبی جدی، فروش مناسبی را تجربه کند اما با عرضه دیگر شاسی‌بلندها به سرعت به فراموشی سپرده شد و با گذشت زمان خودرویی به نام سانگ‌یانگ اکتیون اسپرت جای آن را گرفت.

سانگ‌یانگ پیکاپ موسو یا همان اکتیون اسپرت را به‌عنوان یک پیکاپ ارزان‌قیمت معرفی کرد که حدود قیمتی نزدیک به ۱۶هزار پوند داشت. روی این خودرو یک موتور ۲٫۲ لیتری دیزلی توربو نصب شده است و به صورت استاندارد تجهیزاتی همچون رینگ‌های آلومینیومی، روکش چرمی صندلی‌ها، بلوتوث و تهویه مطبوع داشت.

همچنین سانگ‌یانگ اعلام کرد اکتیون اسپرت را به مدت ۵سال و بدون محدودیت مسافتی گارانتی می‌کند. روی سانگ‌یانگ اکتیون اسپرت جعبه‌دنده دستی نصب شده است و پیشرانه آن می‌تواند حداکثر ۱۷۸ اسب‌بخار را تولید کند اما مهم‌تر از آن برای یک پیکاپ، گشتاور است که می‌تواند عدد بسیار خوب ۴۰۰نیوتون‌متر را تولید کند و ۳ تن را یدک بکشد و یک‌تن را در قسمت بار حمل کند. البته امکان نصب گیربکس خودکار روی این خودروها نیز وجود دارد که قیمت اکتیون اسپرت را به مرز ۱۹هزار پوند می‌رساند.

محصولات کاروتجاری سانگ‌یانگ

خودروسازی سانگ‌یانگ در سال‌های فعالیت خود علاوه بر خودروهای سواری، به تولید خودروهای کاروتجاری باری و مسافری نیز پرداخته است. این خودروسازی از سال ۲۰۰۲ تا سال ۲۰۰۵ در رده خودروهای تجاری باری سبک، به تولید موسو اسپورت می‌پرداخت که این خودرو از سال ۲۰۰۶ جای خود را به اکتیون اسپورت داد.

از میان محصولات مسافری سبک نیز می‌توان به دو خودروی رودیوس و ایستانا اشاره کرد. ون ایستانا را می‌توان نخستین محصول مسافری سبک‌ سانگ‌یانگ دانست که تولید آن از ۱۹۹۵ در شرکت آغاز شد.

این خودرو که تحت‌لیسانس مرسدس‌بنز تولید می‌شد، تا سال ۲۰۰۳ به بازار عرضه می‌شد اما ون رودیوس از سال ۲۰۰۴ تاکنون در شرکت سانگ‌یانگ‌ تولید می‌شود.

شرکت خودروسازی سانگ‌یانگ در رده خودروهای سنگین نیز فعالیت کرده است و دو کامیون دی‌ای‌تراک و اس‌وای‌تراک را در کارنامه تولیدات خود دارد.

کامیون‌ دی‌ای‌تراک این شرکت بر پایه نیسان دیزل‌تراک و دیگر محصول این شرکت بر پایه مرسدس‌‌بنز‌تراکس تولید شده است. همچنین محصول سانگ‌یانگ با نام ترنس‌استار در سگمنت اتوبوس‌ها قرار دارد که می‌توان از آن به عنوان تنها اتوبوس‌ تولیدی این شرکت یاد کرد.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • رنت ماشین ۰۴:۵۷ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۷
    ممنون بابت مقاله عالیتون مرسی بهترین سایت خودرو

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 2 =