ممنوعیت تردد موتورسیکلت‏ها در تونل‏های شهری در حالی از سی‌امین روز تابستان به‌صورت ضربتی و ویژه از سوی پلیس پیگیری و اجرا می‏شود که پیش‌از این نیز چنین ممنوعیتی وجود داشته است.

به گزارش «اخبار خودرو» ،  ممنوعیت تردد موتورسیکلت‏ها در تونل‏های شهری در حالی از سی‌امین روز تابستان به‌صورت ضربتی و ویژه از سوی پلیس پیگیری و اجرا می‏شود که پیش‌از این نیز چنین ممنوعیتی وجود داشته است ولی حالا راهنمایی‌و‌رانندگی باتوجه به افزایش فوتی‏های تصادفات موتورسواران، تمام امکانات و نیروهایش را برای اجرای این ممنوعیت بسیج کرده است.
خبر را رئیس پلیس راهنمایی‌و‌رانندگی تهران‌بزرگ اعلام کرده است، خبری که حکایت از طرح ویژه‏ای برای برخورد با تخلفات موتورسیکلت‌سواران و همچنین ورود غیرمجاز آنها به تونل‏ها دارد. اما چه شده که پلیس حالا و بعد از یک دهه که از تونل‌دار شدن تهران می‏گذرد، می‌خواهد با موتورسواران متخلفی که داخل تونل‏های شهری می‌روند، برخورد کند، سوالی است که روزنامه «دنیای‌خودرو» با معاون اجتماعی پلیس راهنمایی‌‌‌و‌رانندگی تهران بزرگ مطرح می‌کند.
سرهنگ مسعود جبارزاده در این مورد می‏گوید: «قانون در کشور ثابت است و طبق قانون موتورسواران حق ورود به تونل‌های شهری را ندارند اما وقتی پلیس بر این قانون تاکید می‏کند، نشان‌دهنده حاد بودن شرایط جامعه و بالا رفتن تعداد فوتی‌های موتورسواران است.» از سوی دیگر سردار مهماندار، رئیس پلیس راهنمایی‌و‌رانندگی تهران با بیان این که برخورد با موتورسوارانی که وارد تونل‏های شهری می‌شوند، در مقاطعی سبب کندی تردد در تونل‏های شهری و نارضایتی شهروندان شود، اعلام کرد: «با عرض پوزش از شهروندان، پلیس برخورد با چنین تخلفی را در دستورکار خود قرار می‏دهد. البته درصورت همراهی رانندگان قطعا این اتفاق رخ نخواهد داد. بررسی‏های ما نشان می‏دهند باتوجه به انباشت گازهای ناشی‌از احتراق خودروها در تونل‏های شهری، در موارد متعددی موتورسیکلت‌سواران پس‌از ورود به تونل دچار مسمومیت، سرگیجه و ناتوانی در کنترل وسیله شده، به‌زمین خورده‏اند و پس‌از آن نیز خودروهای دیگر با این افراد برخورد کرده و تصادفات دردناکی پدید آمده است. به‌همین‌دلیل برای حفظ ایمنی موتورسیکلت‌سواران و سایر رانندگان چنین طرحی را اجرا کرده‏ایم.»
مسمومیت موتورسواران در تونل‌های شهری به‌ویژه در تونل توحید تهران بارها اتفاق افتاده و حتی باعث مرگ راکب موتورسیکلت شده است.
حالا، تعداد تخلفات موتورسیکلت‏ها به حدی رسیده که پلیس عزم خود را برای اجرای یک طرح‌ضربتی جزم کرده است. سرهنگ جبارزاده در این مورد می‌گوید:«این امکان فراهم نیست پلیس راهنمایی‌و‌رانندگی فقط بر موتورسواران متمرکز باشد و تخلفات آنها را رصد کند. درواقع نیروی انسانی راهنمایی‌و‌رانندگی بسیار محدود است، ولی حالا شرایط آنقدر وخیم شده که پلیس تمام قد برای این منظور ایستاده است.» 
برخورد با تخلفات موتورسواران بسیار سخت است و حتی در مواردی نیروهای راهنمایی‌و‌رانندگی در این برخوردها دچار حادثه شده‏اند، این موضوعی است که معاون‌اجتماعی راهور تهران به آن اشاره می‏کند و می‏افزاید:«اگر می‏خواهیم به‌طور کامل معضل موتورسواران متخلف در تهران و کشور حل شود، باید یک خواسته ملی وجود داشته باشد، درواقع این کار یک فعالیت فراپلیسی و کشوری است. باید تمام دستگاه‏هایی که در این رابطه نقش دارند، پای کار بیایند، صدا‌و‌سیما، آموزش‌و‌پرورش، وزارت صنعت و .. . وارد عمل شوند تا این معضل برطرف شود.»
براساس آمار منتشرشده 25درصد از فوتی‌های تصادفات در تهران موتورسواران هستند. ازسوی‌دیگر شرایط اقتصادی کشور نقش موثری در افزایش استفاده از موتورسیکلت در جامعه دارد، این موضوعی است که معاون اجتماعی راهنمایی‌و‌رانندگی تهران بزرگ به آن اشاره و تاکید می‌کند: «وضعیت اقتصادی یکی از ارکان بسیار مهم در تصادفات این وسیله‌نقلیه است و اثرات مستقیم و غیرمستقیمی در تصادفات و سوانح رانندگی موتورسیکلت دارد. در سال‏های اخیر شاهد افزایش چشمگیر تولید و بهره‏برداری از موتورسیکلت در کشور و به‌ویژه در تهران هستیم که برخی دلایل آن قیمت پایین، قدرت مانور بالا، تسریع در عبور‌و‌مرور، عبور از محدوده‌های غیرمجاز مخصوصا خطوط‌ویژه و طرح ترافیک‌و‌زوج و فرد، بیکاری و استفاده از موتورسیکلت به‌منظور امرار معاش، کاهش هزینه سوخت و عدم گسترش ورزش‏های هیجانی است. علاوه‌بر این، امروزه بسیاری از موتورسواران از این وسیله به‌عنوان وسیله‌ای برای امرار معاش استفاده می‌‌کنند. » بر‌اساس خبرها، علاوه‌بر برخورد با ورود موتورسواران به تونل‏های شهری، پلیس در یک طرح ضربتی و ویژه با تخلفاتی همچون مخدوش کردن پلاک هم برخورد می‌کند. پلاک، هویت یک‌ وسیله‌نقلیه اعم از خودرو و موتورسیکلت است و با‌توجه به اینکه یکی از ارکان مهم ترافیکی و عاملی برای شناسایی مالک وسیله‌نقلیه محسوب می‏شود، هرگونه تغییر، دستکاری و نبود آن عواقب انتظامی و امنیتی در پی دارد. به‌هیچ عنوان برای پلیس قابل‌پذیرش نیست پلاک موتورسیکلتی مخدوش شده یا روی آن با زنجیر، پارچه، ‏تلق و نظایر آن پوشانده شود. به‌طور‌کلی هر آنچه دید پلاک موتورسیکلت را کاهش دهد یا مخدوش کند، خلاف است و پلیس با آن برخورد خواهد کرد. هماهنگی خوبی در این زمینه میان پلیس‌راهور و دادسرا وجود داشته و دارد. به‌طورکلی مخدوش کردن پلاک از شش‌ماه تا یک‌سال حبس در پی دارد و علاوه‌بر آن موتورسیکلت توقیف شده و مشمول جریمه نیز خواهد شد. 
نداشتن کلاه ایمنی، عبور از پیاده‌رو و مناطق‌ممنوعه، انجام حرکات نمایشی و مارپیچ و حمل بار غیرمتعارف با موتورسیکلت ازجمله مواردی هستند که پلیس با آن‌ها برخورد خواهد کرد. البته در برخورد با این تخلفات مهم‌ترین اصل، حفظ ایمنی ترافیکی و سلامت خود موتورسیکلت‌سواران است؛ چراکه موتورسیکلت‌سواران سهم زیادی در آمار تلفات تصادفات رانندگی در تهران را به‌خود اختصاص دادند. اکنون با‌توجه به وضعیتی که موتورسواران در تهران ایجاد کرده‌اند و پلیس تصمیم گرفته است برخورد جدی با متخلفان داشته باشد، راهنمایی‌و‌رانندگی تمام ابزار و امکانات خود را در اختیار گرفته است تا شاید بتواند یک‌تنه معضلی ملی را حل کند، معضلی که با شرایط اقتصادی کنونی جامعه حادتر هم شده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 3 =