ترامپ

در دیداری که روز چهارشنبه میان دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اروپا صورت گرفت، طرفین برای رسیدن به یک آتش‌بس در جنگی تجاری‌ که به همکاری‌های بین‌قاره‌ای لطمه می‌زند و نظام تجاری جهانی را دچار تنش می‌کند، با هم به توافق رسیدند.

به گزارش «اخبار خودرو» ،   از ماه مارس که ترامپ زمزمه جنگ تجاری را به راه انداخت و تعرفه‌های واردات فولاد و آلومینیوم را به کشورش افزایش داد، صنایع مختلف کشورهایی که با آمریکا در حال داد و ستد هستند، دچار تنش و ناآرامی شده‌اند. هفته پیش انتشار خبر دیدار قریب‌الوقوع یونکر با ترامپ تا حدی برای صنایع و بازرگانان اروپایی و آمریکایی نویدبخش بود و حالا پس از انجام گرفتن این ملاقات به نظر می‌رسد که شرایط تا حدی برای بهبود وضعیت مهیا شده است.  

  دیدار برای بازسازی اعتماد  
مقامات عالی رتبه اروپا و آمریکا در این جلسه به برنامه‌ای برای تعلیق هرگونه تعرفه جدید خصوصا بر واردات خودروها دست پیدا کردند، و در عین حال در خصوص یک چارچوب دوجانبه مذاکره کردند که هدف آن زدودن «تعرفه، محدودیت‌های غیرتعرفه‌ای و سوبسیدها» در صنایع غیرخودرویی است. آن‌ها همچنین به توافق رسیدند که در خصوص برداشتن محدودیت‌ها برای دستیابی‌به بازارهای کالاهای مورد‌نیاز خود، محدودیت‌هایی را که از استانداردهای متفاوت ناشی می‌شوند، از بین ببرند. همچنین اتحادیه اروپا متعهد به افزایش خرید دانه‌های سویا و گاز مایع از ایالات‌متحده شد. علاوه بر این طرفین اعلام کرده‌اند که به دنبال راه‌حلی برای تعرفه‌های موجود بر واردات آلومینیوم و فولاد به ایالات‌متحده و همچنین تفاوت‌های موجود در تعرفه‌های خودرویی هستند. در نهایت  ایالات متحده و اتحادیه اروپا به یک همکاری سازنده برای اصلاح سازمان تجارت جهانی، خصوصا در زمینه قوانین و رویه‌های حل اختلافات اعضا و تدبیر شیوه‌هایی برای تعدیل اعمال مخدوش‌کننده روند تجارت، مانند استفاده از سوبسید‌ها و غیره متعهد شدند. این جنبه از موافقت شامل استفاده گسترده‌تر از قوانین سازمان تجارت جهانی برای معکوس کردن اقدامات تهاجمی چین می‌شود که بر اقتصاد هر دو اقیانوس اطلس تاثیر منفی گذاشته است. 

  واکنش‌های آلمانی
اتاق‌های‌ صنعت و بازرگانی آلمان با لحنی محتاطانه از راه‌حل‌های پیشنهادی ترامپ و یونکر برای پیش‌گیری از یک جنگ تمام عیار تجاری استقبال کرد، اما در عین حال هشدار داد که تعرفه‌های خودرویی ایالات متحده هنوز به طور کامل حذف نشده‌ است. اریک شوایتزر، رئیس اتاق‌های صنعت و بازرگانی آلمان در این خصوص گفته، حالا همه چیز به آمریکا برمی‌گردد تا برای بازساختن پایه و اساس یک اعتماد جدید تعرفه‌های خودرویی را حذف کند. او در بیانیه‌ای گفت: «راه‌حل‌های پیشنهادی در جهت درستی هستند، اما بخش عمده‌ای از بدبینی‌ها به قوت خود باقی می‌‌ماند. بدون واکنش قوی کشورهای اروپایی این خطر وجود دارد که ما صرفا امتیاز‌هایی را واگذار کنیم و در واکنش با تقاضاهای غیرمنطقی از ایالات متحده مواجه شویم.» آقای شوایتزر خواهان یک موافقت فراگیر است که از خط‌مشی‌های سازمان تجارت جهانی پیروی می‌کند. شوایتزر گفت کمپانی‌های اروپایی برای انجام تجارت در ایالات متحده با محدودیت‌های غیرتعرفه‌ای مانند به دست آوردن قراردادهای دولتی یا به دلیل اختلاف‌های قوانین در هر ایالت با مشکلاتی روبه‌رو هستند. انجمن خودروسازی آلمان هم اعلام کرده که این موافقت تهدید بروز جنگ تجاری میان آمریکا و اروپا را کاهش داده و موقعیتی را برای اجتناب از تعرفه‌های بیشتر فراهم می‌آورد. برنهارد ماتس، رئیس انجمن خودروسازی آلمان در این باره گفته است: «این نشانه‌ها که حاکی از تقلیل تصمیمات تهاجمی هستند، بسیار مهم و قدمی به سوی جلو به‌شمار می‌روند. حالا وقت آن است که به جزئیات این موافقت پرداخته شود و خیلی زود مذاکرات برای آن‌ها آغاز شود.»

  عمق فاجعه
آلمان که خانه خودروسازان بزرگی همچون فولکس‌واگن، ب‌ام‌و و دایملر است از افزایش تعرفه‌های واردات خودرو به آمریکا دچار لطمات بزرگی خواهد شد و کارشناسان خودروسازی هشدار داده‌اند که ضررهای ناشی از تعرفه‌ها می‌تواند هزینه‌ای 83میلیارد دلاری را به بار آورد و به از دست رفتن صدها هزار شغل بینجامد. در حال حاضر حدود 800هزار نفر در خودروسازی آلمان مشغول به کار هستند. براساس ارزیابی‌های کمیسیون اروپا که ماه گذشته توسط نشریه بلومبرگ منتشر شد، افزایش 25درصدی تعرفه‌ واردات خودرو باعث می‌شود هر خودرو ساخت اروپا در ایالات متحده حدود 10هزاریورو (11هزار و 700 دلار) گران‌تر فروخته شود. براساس پیش‌بینی این کمیسیون این میزان از گرانی می‌تواند به نصف شدن واردات خودروهای اروپایی به آمریکا بینجامد. از سوی دیگر پیتر آلتمایر، وزیر اقتصاد آلمان موافقت به دست‌ آمده توسط طرفین آمریکایی و اروپایی را مورد تجلیل قرار داد و گفت توافق صورت‌گرفته میان ترامپ و یونکر می‌تواند به جلوگیری از یک جنگ تجاری کمک کند و میلیون‌ها موقعیت شغلی را نجات دهد. تعرفه‌های وضع شده ترامپ در ماه مارس روی واردات فولاد (25 درصد) و آلومینیوم (10 درصد) به قوت خود باقی خواهد ماند و همچنین ترامپ اعلام کرد که اروپا موافقت کرده خرید گاز مایع خود را از آمریکا افزایش دهد و محدودیت‌های واردات دانه‌های سویای آمریکایی را بکاهد.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 15 =