جعفر توحیدی، مدیرعامل شرکت مگا

تیم گروه بهمن که در روز فروش در محل شرکت حضور داشتند، اعلام کردند اگر امکان پیش‎فروش شش‎ماهه باشد، می‌توان حدود یک‎هزار تا 1500 دستگاه را ارائه کرد اما این را هم باید در نظر گرفت کل فروش مزدا3 از زمان آغاز تولید این محصول در بهمن‎موتور 26هزار دستگاه بوده است

به گزارش «اخبار خودرو»، در ۱۲سال گذشته، شرکت مگا (مجری فروش اینترنتی خودرو کشور) مدیریت صدها برنامه فروش را انجام داده و بیش‌از ۳‌میلیون دستگاه خودرو از برندهای مختلف را به فروش رسانده است. این شرکت که مسئولیت و مدیریت پرتال جامع خودرو کشور با عنوان «ایرانی‎کار» را بر عهده دارد، تاکنون از قِبل فروش اینترنتی خودرو ۶۰هزارمیلیاردتومان عاید خودروسازان بزرگ کشور کرده است. این پول‎ها در مسیر واریز توسط متقاضیان خرید هیچ‎گونه ورودی به حساب مگا ندارند و مستقیما به حساب خودروساز واریز می‎شوند.

درهمین‌باره، جعفر توحیدی، مدیرعامل شرکت مگا در گفت‎وگو با «دنیای‌خودرو» ضمن توضیح عملکرد مجموعه خود از توسعه فعالیت‎های پرتال جامع خودرویی کشور در آینده خبر داد.

به گفته توحیدی، پرتال جامع خودرو یا «ایرانی‎کار» در شرایط عادی با هجوم خریداران روبه‎رو نمی‎شود اما وقتی برنامه فروش برای خودرویی باشد که تفاوت قیمت کارخانه و بازار آن زیاد است، هجوم متقاضیان برای خرید بسیار بالا خواهد بود.

توحیدی همچنین می‎گوید: «هیچ شخص یا مجموعه‎ای نمی‎تواند در فروش اینترنتی خللی ایجاد کند و البته تاکنون هم چنین درخواستی نداشته‎ایم. همچنین بسیاری از محدودیت‎ها مانند «هر کد ملی؛ یک خرید» یا فاصله شش‌ماه از خرید قبلی متقاضی، به‌صورت اتوماتیک در سایت اعمال می‌شود.

چه ارگانی بر کار شما به‌عنوان مجری طرح‌های فروش اینترنتی خودرو نظارت می‌کند تا تخلفی رخ ندهد؟

سازمان بازرسی کل کشور، وزارت اطلاعات، واحد حراست خودروسازان و حراست وزارت صنعت، معدن و تجارت بر کار ما نظارت می‌کنند. به عنوان مثال در پیش‌فروش خودروی ۲۰۰۸، چهار نفر کارشناس وزارت اطلاعات در شرکت ما مستقر شدند و پس از بررسی‌ها، صحت کار را تایید کردند.

 در طرح‎های پیش‎فروش که شما انجام می‎دهید، آیا از خودروسازان خارجی نیز نمایندگانی بر این کار نظارت دارند؟

در طرح‌های فروش اینترنتی خودرو که از طریق زیرساخت‌های شرکت ما انجام می‌شود، دربرخی موارد نمایندگانی از طرف خودروساز مربوطه حضور داشته و بر روند کار نظارت کرده‎اند. به‌عنوان مثال در فروش چند ماه پیش خودروی سیتروئن C3، دو نماینده فرانسوی از طرف شرکت سیتروئن حضور داشتند و بر فرآیند کار نظارت کردند.

 باتوجه به این‎که گفته می‎شود مشکلی در طرح‌های فروش اینترنتی خودرو وجود نداشته است، دلیل توئیت اخیر وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره احتمال تخلف در طرح فروش اخیر خودروی مزدا۳ چه بود ؟

ما دلیل آن را نمی‌دانیم اما روز یکشنبه گزارش کامل فروش خودروی مزدا ۳ را به وزیر صنعت، معدن و تجارت ارائه کردیم. ضمن آن‎که نسخه‌ای از آن به ریاست‎جمهوری، سازمان حمایت مصرف‎کنندگان و تولیدکنندگان و سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) نیز ارائه شده است.

در طرح فروش مزدا۳ تعداد ۲۱۲هزارنفر را در سایت فروش میزبانی کردیم و در لحظه اوج ترافیک کاربران در سایت همزمان ۵۴هزارنفر در سایت حضور داشتند که طی آن ۶۵هزاربار تلاش برای ثبت‌نام خرید این خودرو درج شد.

این طرح از ساعت ۹ آغاز شد و ساعت ۱۱ به اتمام رسید که طی آن پنج‌میلیون درخواست خرید خودرو از سوی کاربران ثبت شده است. در حالی که برای خرید این خودرو که حاشیه سود ۱۰۰میلیون‌تومانی در بازار آزاد و غیرنمایندگی برای آن وجود داشت، در طول برنامه فروش بیش‌از ۲۱۲هزار کاربر غیرتکراری به سایت فروش مراجعه کردند. 

یعنی ۷۸۸ برابر ظرفیت خودرو اعلام‌شده که ۲۷۰ دستگاه بود، متقاضی وجود داشت. باتوجه به این حجم از استقبال، سایت فروش اینترنتی برای مقابله با این هجوم کاملا تجهیز شد. اختصاص منابع سخت‎افزاری و نرم‎افزاری کافی نظیر پهنای باند، CPU و دیسک سخت از طریق تکنولوژی مزرعه‌سرور (farm server) ازجمله این تجهیزات هستند.

برای این فروش نیز از دو سرور که هر کدام به ۳۲هسته CPU، ۱۲۸ گیگ رم و دیسک SSD مجهز بودند، استفاده شد. برای Backing serviceها ازجمله دیتابیس و صف‎های پرسرعت نیز از ۱۰ ماشین مجازی به‌عنوان وب‌سرور و همچنین CDN استفاده شد. البته ذکر این نکته ضروری است که بارها از فروش‌های پرتال جامع خودرو که به‌صورت قانونی برای نظارت دولت بر پیش‌فروش‌ها و فروش‌های خودرو راه‌اندازی شده‌اند، بازرسی شده و دستگاه‎های نظارتی حتی در مورد فروش خودروهایی مثل سراتو، سیتروئن C3، ساندرو استپ‎وی و پژو۲۰۰۸ نیز که متقاضی بالایی برای ثبت‌نام آن‎ها وجود داشت، وارد شدند و پرونده‌ها را مورد به مورد بررسی کردند.

 برخی افراد ازجمله نمایندگان مجلس معتقدند در این پیش‎فروش‎ها عده‎ای با امکانات خاصی که در اختیار دارند، می‎توانند به صورت قطعی خودرو را پیش‎خرید کنند. آیا امکان تبانی بین برخی متقاضیان و خودروسازان وجود دارد؟

به هیچ وجه، تمام آی‌پی‎های مرتبط با ثبت‌نام برای خرید خودروی مزدا۳ بررسی شده است تا مورد تکراری وجود نداشته باشد بنابراین هیچ‎گونه تبانی یا توافقی بین این سامانه و خودروساز امکان‌پذیر نیست. این روند کاملا شفاف است. ضمن این‎که مگا می‌تواند کاملا در مورد تک‎تک موارد و ابهامات، شفاف‌سازی کند و توضیحات لازم را ارائه دهد. همان‌طور که تاکنون با دستگاه‎های نظارتی در این خصوص همکاری داشته‎ایم.

وقتی می‎گوییم در برنامه فروش اخیر بیش‌از ۲۱۲هزار کاربر غیرتکراری به سایت فروش مراجعه کرده‎اند که ۷۸۸ برابر ظرفیت خودرو اعلام شده بود، یعنی شانس خرید برای هریک از این کاربران 0.12 درصد بوده است. از این ۲۱۲هزار کاربر، نزدیک به ۶۵هزار نفر موفق به ورود اطلاعات شخصی و ثبت‌نام اولیه شده‎اند که شانس خرید برای هریک از آن‎ها 0.41 درصد بوده، اطلاعات کامل تمام این کاربران ثبت شده و قابل ارائه است.

 یعنی موفق نشدن در ثبت‌نام خودرو، فقط به‌دلیل اولویت‎بندی از پیش انجام‎شده براساس ترتیب مراجعه کاربران به سایت بوده است؟ علت مشاهده پیغام خطا روی سایت توسط کاربران چیست؟

در دقایقی که بخشنامه‎های فروش فعال بوده‎اند، به‎طور متوسط ۴۵هزار کاربر همزمان در سایت حضور داشتند. این در حالی است که به‌طور معمول در فروش‎های پرفشار حدودا انتظار مدیریت ۳۰هزار کاربر همزمان پیش‎بینی می‎شود. در ساعت ۹.۳۸ این رقم به ۵۲۱۹۳ کاربر همزمان افزایش یافته است که حد نصاب چشمگیری در فروش‎های اینترنتی به شمار می‎رود.

سایت فروش هم با وجود این حجم از هجوم، کاملا برقرار بوده و به‌جز لحظاتی کوتاه در اوج هجوم کاربران از دسترس خارج نشده است. دراین‌خصوص نیز تصاویر مربوط به شمارشگر تعداد کاربران فعال در سایت قابل‌ارائه است. به‌دلیل هجوم زیاد در طول برنامه‌ فروش از ۵میلیون درخواست واصله به سایت تنها حدود ۲۶هزار خطا مشاهده شد که مربوط به service unavailable بوده است. ضمن این‎که مشخصات کامل تمام 270خریدار خودروی موردنظر به همراه IP کامپیوترهایی که از طریق آن‎ها خرید انجام شده است، نیز ثبت شده‌اند و قابل ارائه هستند.

بدیهی است وقتی ۲۱۲هزار نفر برای خرید 270دستگاه خودرو تلاش می‎کنند، جز تعداد اندکی موفق به خرید نشده و بقیه متقاضیان دچار نارضایتی شدید می‎شوند و گمان می‎کنند فرآیند فروش صوری بوده است.

بر این اساس آیا گمان متقاضیان ناکام بر صوری‎بودن پیش‎فروش، تنها به‌دلیل موفق نشدن در ثبت نام بوده است؟

نخست آن‌که بسیاری افراد از نسبت ۷۸۸ برابری تقاضا ‌به عرضه یا شانس 0.12درصدی موفقیت خرید بی‎خبر بوده‎اند. دوم این‎که در همان زمان‎های کوتاه ۵ تا ۱۵ ثانیه‎ای که سایت پذیرش می‎کند، تعداد زیادی کاربر وارد سایت می‎شوند و در صف بخشنامه‎ها قرار می‎گیرند. این در حالی است که در نخستین نوبت پذیرش در ساعت ۹ صبح که سایت به مدت ۵ثانیه بازگشایی شد، صدها کاربر وارد سایت شدند و ۷۵درصد ظرفیت خودروها در همان ۱۵دقیقه نخست به فروش رسید.

  نکته سوم این است ‎ چنان‎چه مدت پذیرش سایت طولانی شود، صف‎های چند ده‎هزار نفری پشت بخشنامه‎ها تشکیل می‎شود و کسانی که پشت این صف‎های طولانی قرار می‎گیرند، به‌دلیل منقضی شدن اعتبار زمانی به‌طور اتوماتیک از سایت خارج می‎شوند و عملا هیچ‎گونه شانسی برای خرید ندارند.

چهارم این‎که در زمان‎هایی که سایت پذیرش نمی‎کند، تعداد زیادی کاربر در سایت مشغول فعالیت هستند و تا زمانی که وضعیت آن‎ها تعیین تکلیف نشده و اعتبار زمانی کاربر مقتضی نشده باشد، پذیرش جدید عملا بی‎فایده خواهد بود.

همچنین لازم به ذکر است قسمت اعظمی از این هجوم از سوی کاربرانی بوده که خواهان بهره‎مندی از حاشیه سود ۱۰۰میلیونی محصول بوده‎اند. چراکه در فروش‎های قبلی همین خودرو که تفاوت قیمتی محسوسی وجود نداشت، میزان هجوم به این اندازه نبود. از این رو مصرف‎کنندگان واقعی خودروی مورد نظر را باید در فروش‎های پیشین این محصول جست‌وجو کرد.

 یعنی در زمان فروش مزدا۳ در سایت قطعی ایجاد نشد؟

به هیچ وجه قطعی در سایت در زمان فروش مزدا۳ نداشتیم و از پنج میلیون درخواست خرید، تنها ۲۶هزار پاسخ نادرست داده شد. ضمن این‎که در فروش مزدا۳ میزان بالای تقاضا در فروش‌های اینترنتی خودرو کم‎سابقه بود.

آیا امکان پیش‎فروش بیشتر خودروی مزدا3 در این مرحله وجود نداشت؟

گروه بهمن برای این دوره از فروش خودرو مزدا۳ قصد داشت تعداد بیشتری از این خودرو را به فروش برساند اما با توجه به بخشنامه سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان مبنی‌بر این‎که اجازه پیش‎فروش برای مدت طولانی‎تر از یک‎ماه داده نمی‎شود، تنها سهمیه تولید یک‌ماه این خودروساز به فروش رسید و قرار است فروش‎های دیگری هم تکرار شود.

تیم گروه بهمن که در روز فروش در محل شرکت حضور داشتند، اعلام کردند اگر امکان پیش‎فروش شش‎ماهه باشد، می‌توان حدود یک‎هزار تا 1500 دستگاه  ارائه کرد اما این را هم باید در نظر گرفت کل فروش مزدا3 از زمان آغاز تولید این محصول در بهمن‎موتور 26هزار دستگاه بوده است.

آیا روش فروش اینترنتی نسبت‌به فروش خودرو به‌صورت سنتی و از طریق نمایندگی توانسته است عدالت بیشتری را برای خرید خودرو از سوی مصرف کنندگان برقرار کند؟

بله، نسبت به روش‌های پیشین فروش خودروها که از طریق نمایندگی‌ها توزیع می‌شد، روش فروش اینترنتی خودرو توانسته است ۷۰ تا ۸۰ درصد عدالت را در فرایند فروش برقرار کند. ضمن آن‎که در مواردی که خودرو تفاوت قیمت قابل‌توجهی در بازار دارد، شاهد هجوم خریداران به سایت هستیم. با این حال فروش اینترنتی خودرو کاملا مکانیزه بوده و امکان دخل و تصرف در آن وجود ندارد.

شما تصور کنید اگر خودرو مزدا۳ به‌جای عرضه از طریق سایت اینترنتی از طریق نمایندگی‌ها به فروش می‎رسید و ۲۱۲هزار نفری که در سایت حاضر شده بودند، می‌خواستند به نمایندگی‌ها مراجعه کنند، چه ازدحامی ایجاد می‌شد.

 در مورد پیش‎فروش 2008، نحوه پیش فروش این خودرو چگونه انجام شد؟

در مورد ۲۰۰۸ تعداد خودروهای درنظرگرفته‌شده برای فروش ۱۸هزار دستگاه بود که در روز اول ۹هزار دستگاه آن به فروش رسید. البته وزارت اطلاعات نیز بر فروش خودروی ۲۰۰۸ از مگا گزارش گرفت و ارتباط برخی کدهای‌ملی ثبت نام‎کننده را به لحاظ خویشاوندی با یکدیگر اعلام کرد.

 به‌عنوان سوال آخر، سهامداران اصلی شرکت مگا چه کسانی هستند؟

۴۰درصد شرکت مگا که مجری طرح‌های فروش اینترنتی خودرو است، متعلق به شرکت مکفا بوده که زیرمجموعه سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران محسوب می‌شود. ۶۰درصد سهام این شرکت نیز متعلق به بخش خصوصی است.

در ۱۲ سال اخیر که طرح‌های فروش اینترنتی خودرو از طریق شرکت ما انجام می‌شوند، بارها ناظرانی از سازمان بازرسی، وزارت اطلاعات، حراست وزارت صنعت و ایدرو و همچنین بخش‌های نظارتی خودروسازان طرف قرارداد نسبت به فرآیند کار ما نظارت داشته‎اند.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی NL ۱۲:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۹
    0 0
    خرید اینترنتی دیگه نمیشه کرد با این اوضاع وقت تلف کردنه
  • عباس IR ۱۳:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۹
    0 0
    چرا داريد اين حرفها را ميزنيد پشت پرده شرکتهاي ليزينگ با ايران خودرو و سايپا و بهمن خودرو بايد افشا بشه

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 4 =