بورس

روز گذشته در حالی که شاخص کل به روند روبه‌رشد خود ادامه داد اما گروه خودرویی دوباره بر مدار نزول قرار گرفت و بار دیگر سهامداران خود را نگران کرد.

به گزارش «اخبار خودرو»،  روز گذشته در حالی که شاخص کل به روند روبه‌رشد خود ادامه داد اما گروه خودرویی دوباره بر مدار نزول قرار گرفت و بار دیگر سهامداران خود را نگران کرد. بر همین اساس نمادهای سایپا، ایران‎خودرو، سایپاآذین، زامیاد، پارس‎خودرو، گسترش سرمایه‎گذاری ایران‎خودرو، گروه بهمن، قطعات اتومبیل ایران، کمک‎فنر ایندامین، مهرکام پارس و منفی خوردند، اما درمقابل تنها فنرسازی زر و بهمن‎دیزل، الکتریک‎خودرو شرق، موتورسازان تراکتورسازی ایران و مهندسی نصیر ماشین مثبت شدند. همچنین روز گذشته طی 20هزار‌و900نوبت معاملاتی، 322میلیون‌سهم به ارزش 35میلیاردتومان مورد دادوسaتد قرار گرفت. ارزش‌کل بازار گروه خودرویی تا پایان معاملات روز گذشته بالغ‌بر 12هزارو758میلیاردتومان شد.
a
  سهم پایدار خرید در گروه‎های بالادستی
دیروز و در ادامه رشد قیمت‌ها در بورس اوراق بهادار تهران، شاخص‌کل بازده نقدی و قیمتی بازار سرمایه بیش‌از ۲۹۰۳ واحد رشد کرد و تا رقم ۱۱۶هزار‌و۷۵۶ واحد بالا رفت. ارزش‌کل معاملات روز گذشته بورس تهران به 544میلیاردتومان بالغ شد که ناشی‌از دست‌به‌دست شدن 2میلیارد‌و83میلیون سهم و اوراق مالی قابل‌معامله طی 124هزار‌و748 نوبت دادوستد بود. این در حالی است که با رشد قیمت دلار در بازارهای غیررسمی ایران، بازار سهام نیز نوسان‌هایی غیرقابل پیش‌بینی دارد و طی دیروز و روز یکشنبه بارها کانال‎شکنی کرده است. در بسیاری از گروه‎‌ها ازجمله فلزی‌ها و محصولات شیمیایی سهم پایدار خرید در بورس‌تهران وجود دارد. در حالی که برخی معتقدند نقدینگی از دیگر بازارها در حال ورود به بازار سرمایه است اما در عمل دیده می‌شود بازار سکه، بازار ارز و بازار سهام در چند روز گذشته، به موازات هم رشد کرده‌اند.

  ضرورت توجه بانک‌مرکزی به ظرفیت‎های بورس
با افزایش قیمت دلار در بازار غیررسمی ایران، بسیاری از سهم‌ها که قیمت ‌آن‌ها وابسته به دلار است، با افزایش قیمت روبه‎رو شده‎اند. برخی کارشناسان معتقدند اگر بانک‌مرکزی می‎خواهد تغییری در سیاست‎های خود بدهد باید در راستای از بین بردن فضای سفته‎بازی در بازارهای موازی غیرمولد باشد. بدین منظور بهتر است سیاستگذار پولی کشور نگاهی هم به شاخص بورس داشته باشد و وضعیت آن را رصد کند. این شاخص دیر یا زود به چشم تصمیم‎سازان اقتصادی کشور خواهد آمد و سیاست‎گذاران متوجه خواهند شد حتی التهابات عارضی نیز با ضربه‎گیری بورس به‌عنوان جاذب نقدینگی قابل‌مدیریت است. بنابراین در این مسیر هرگونه سیاست اتخاذشده از سوی بانک‌مرکزی به حذف رانت و ایجاد فرصت سرمایه‎گذاری با محور تولید و توسعه کشور بینجامد، تاثیر مثبت خواهد داشت. ازسوی‌دیگر، وقتی در مصاحبه‎های مدیران بانک‌مرکزی یا سایر مسئولان، بحث تهدید خارجی و دست‎های پشت‌پرده برای نوسانات ارزی مطرح می‎شود، تنها راه این است نقدینگی را به سمت بازار متشکل و قابل‌نظارت و کنترل سوق دهیم تا هرگونه ابهام در بازار از بین برود .در چنین بازار متشکلی است که جریان نقدینگی به سمت مولد و کارا بودن سوق می‎یابد و هرگونه دستکاری و عدم شفافیت در آن قابل‌پیشگیری است و در لحظه می‎توان آن را کنترل کرد تا مانع از اتفاقات پیش رو باشد.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 6 =