خودروهای سبز

درحالی که بازار وارداتی‌ها همچنان در انتظار تغییر نظر هیات‌دولت درخصوص ازسرگیری ورود خودروهای سبز است، انتشار خبری از بومی‎سازی تکنولوژی هیبرید کام اهالی صنعت خودرو را شیرین کرد.

به گزارش «اخبار خودرو​»،   در سفری که یکی از اعضای کمیسیون صنعت به بلاروس داشته نیز صحبت‎هایی درمورد خودروهای برقی به میان آمده است که نشان‎دهنده مصمم بودن مسئولان و نمایندگان مردم در پاسخ‎گویی نیاز مردم به توسعه سهم خودروهای سبز و پاک در کشور است. رمضانعلی سبحانی‎فر، عضو کمیسیون صنایع مجلس در این باره می‌گوید: «در بازدیدی که از کارخانه خودروهای برقی و هیبرید در بلاروس داشتیم، قرار شد با یک شرکت ایرانی در این زمینه همکاری شود. در گام نخست، این شرکت به‎صورت آزمایشی خودروهای شهری را به ایران خواهد فرستاد و پس از پاس کردن استانداردهای کشورمان آن‎ها را راهی خط‌تولید خواهد کرد.» اما همزمان با این قول و قرار و در همین راستا، تفاهم‌نامه‎ای نیز میان سازمان حفاظت محیط‌زیست، استانداری اصفهان و سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع منعقد شد. براساس این تفاهم‎نامه که به امضای عیسی کلانتری؛ رئیس سازمان محیط‌زیست کشور، محسن مهرعلیزاده؛ استاندار اصفهان و دریادار امیر رستگاری؛ رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح رسید، حمایت از تولیدات بومی موتورهای برقی موردنیاز تولید موتورسیکلت در دستور کار قرار گرفت.

  ورود تکنولوژی‎های سبز به صنعت خودرو؛ یک خواست عمومی
با توجه به سیاستگذاری کلان انجام‎شده در حوزه انرژی پاک و ضرورت حمایت از کالای ایرانی، سازمان محیط‌زیست ضمن حمایت از تولیدات بومی موتورهای برقی موردنیاز برای تولید موتورسیکلت و برخی دیگر از وسایل نقلیه موتوری، نهادهای دولتی و غیردولتی را ترغیب به بهره‎برداری از این فناوری به‌منظور کاهش آلودگی‌های محیط‌زیستی خواهد کرد. در این خصوص با هادی احسنی، کارشناس آلاینده‎های محیط صحبت کردیم. وی از اتفاق نظر دولت و مجلس در حمایت از تولید موتورهای هیبرید و برقی خبر داد و گفت: «موتورسیکلت‌ها میزان قابل‌توجهی از آلودگی هوا در کلان‎شهرها را به خود اختصاص می‌دهند و کنترل کاهش آلایندگی این وسایل نقلیه که نقش موثر در حمل‎ونقل ایفا می‌کنند، می‌تواند در فصل‌های سرد سال از روزهایی که هوای کلان شهرها دچار عارضه وارونگی می‌شود، بکاهد.» 
احسنی درخصوص تولید موتورهای الکتریکی در داخل کشور افزود: «ورود تکنولوژی‎های سبز به صنعت خودرو، نیاز دیده‎شده از سوی مردم است و خوشبختانه دولت و مجلس در جریان این خواست عمومی قرار گرفته‎اند.» وی ادامه داد: «ما دقیقا در انتهای دوره سوخت‎های فسیلی و دوره تولید و مصرف خودروهای بنزینی و دیزلی قرار داریم اما به‌خاطر ترس از رویارویی با ورود تکنولوژی‌های مدرن، از جهان عقب مانده‌ایم. خودروسازان در سراسر دنیا به‌سمت ساخت خودروهای برقی و هیبرید رفته‎اند، درحالی‌که هنوز بسیاری از مدیران ما تعریف درست و شناخت کامل از هیبرید ندارند. به‎کارگیری هیبریدها به حفظ ارز خارجی می‎انجامد و از هدررفت سرمایه‌های ملی جلوگیری می‌کند.»

  علاقه زیاد ایرانی‎ها به خودروهای هیبرید
احسنی درخصوص نیاز دولت‌ها به فرهنگ‎سازی عمومی برای اقبال جامعه به استفاده از تکنولوژی‌های سبز گفت: «در بسیاری از کشورهای پیشرفته، نیاز به فرهنگ‎سازی در به‎کارگیری برخی تکنولوژی‌ها بسیار گران‌تر از به‎کارگیری خود آن تکنولوژی‌هاست. این در حالی است که فرهنگ استفاده از تکنولوژی پاک در کشور ما را می‌توان با کشورهای توسعه‎یافته مقایسه کرد و علاقه مشتریان بازار خودرو در ایران به استفاده از خودروهای هیبرید در حد کشورهای توسعه‎یافته است.» 
این کارشناس آلاینده‎های محیط‌زیست درخصوص تولید جایگزین موتورسیکلت‌های برقی به جای موتورسیکلت‌های بنزینی ادامه داد: «حرکت صنعت به سوی تولید محصولاتی چون موتور مغناطیس دائم موتورسیکلت و موتور مغناطیسی دائم دوچرخه برقی می‌تواند در حل بحران آلودگی هوای کلان‎شهرها کمک بزرگی به دولت کند. هرچند این تمام راه‌حل مشکلات آلودگی هوای کلان‎شهرها نیست اما ورود تکنولوژی جدید و مدرن به کشور به صنعتگران کمک می‌کند قدم‌هایی رو به جلو بردارند و عقب‎ماندگی صنعت در این حوزه را جبران کنند.» 
احسنی  با اشاره به ایجاد اشتغال با راه‎اندازی خطوط تولید جدید در کشور گفت: «براساس تفاهم‎نامه حمایت از فناوری وسایل نقلیه برقی که از سوی دو سازمان دولتی و یک استانداری کشور امضا شد، در صورت توسعه کامل خطوط تولید هدف، امکان به‎کارگیری یک‎هزارو۶۰۰شغل به‎صورت مستقیم و غیرمستقیم وجود دارد.» وی در پایان ضمن ابراز خرسندی از گام روبه‌جلو مسئولان ذی‌ربط در حفظ محیط‌زیست و به‎کارگیری تکنولوژی‌های موثر در بهینه‌تر شدن زندگی شهروندان کلان‎شهرها و زیست‎بوم‌های کشوری گفت: «این موضوع دغدغه همیشگی مردم و جزئی از فرهنگ ایران بوده و هست.»

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 15 =