محمد شریعتمداری - وزیر صنعت، معدن و تجارت

این‎که خودروسازان، شرکت‎های زیرمجموعه غیرمرتبط یا حتی شرکت‌های مرتبطی داشته باشند که به ناکارآمدی آن‎ها منجر شود، باید اصلاح شود

به گزارش «اخبار خودرو»، طی دو دهه اخیر خودروسازی کشورمان آبستن حوادث زیادی بوده است؛ در وهله اول تصمیم گرفته شد دوخودروساز بزرگ دولتی به بخش خصوصی واگذار شوند اما خصوصی‎سازی آن‌ها با حواشی بسیاری روبه‎رو شد. به عقیده بسیاری از کارشناسان، خودروسازان بزرگ به‎صورت واقعی خصوصی نشده و شبه‎دولتی مانده‎اند. درواقع به‎رغم آن‎که دولت تنها کمتر از 20درصد سهام خودروسازان را در اختیار دارد، تصمیمات اصلی در شرکت‌های خودروسازی بزرگ توسط وزارت صنعت اتخاذ شده و سود و زیان آن‎ها به پای دولت نوشته می‎شود. این در حالی است که یکی از مشکلات کنونی و ساختاری دوخودروساز بزرگ کشور، هزینه سربار بالا و حجم وسیعی از شرکت‎های زیرمجموعه است. بسیاری از صاحب‎نظران بر این اعتقادند که یکی از راه‎های اساسی کاهش قیمت در بازار خودرو، کاهش هزینه خودروسازان است.

در همین زمینه وزیر صنعت، معدن و تجارت ضمن بیان این‎که وجود شرکت‌های زیرمجموعه خودروسازان بزرگ، به‌منظور تکمیل زنجیره ارزش و افزایش بهره‎وری بوده است، گفت: «این‎که خودروسازان، شرکت‎های زیرمجموعه غیرمرتبط یا حتی شرکت‌های زیرمجموعه مرتبط داشته باشند که به ناکارآمدی آن‎ها منجر شود، درست نیست و باید اصلاح شود.»

ضرورت رهایی خودروسازان از زیرمجموعه‎های زیان‎بار

اشاره محمد شریعتمداری به انبوه شرکت‌هایی است که بخش بزرگی از هزینه‌های سربار شرکت مادر را تشکیل می‌دهند، شرکت‌هایی که در زمان‌ تنگناهای اقتصادی اثرگذاری سوء خود را بیشتر نشان می‌دهند و باعث می‌شوند شرکت مادر نیز ناکارآمد به‌نظر بیاید. البته در این خصوص باید اذعان داشت که شرکت‌های خودروساز نیز بی‎تقصیر نیستند؛ سال‌های سال است بسیاری از این شرکت‌ها تنها زیان تولید کرده‌اند اما خودروسازان برنامه‌ای برای خلاص‎شدن از این شرکت‌ها نداشته‌اند. به‌نظر می‌رسد یک‌بار برای همیشه خودروسازان باید یک ریزش اساسی در بحث شرکت‌های زیرمجموعه خود به وجود بیاورند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: «یکی از اولویت‌های خودروسازان باید چابک‎سازی و واگذاری شرکت‎های ناکارآمد زیرمجموعه باشد.»

  تاثیر کاهش هزینه‎های سربار بر قیمت تمام‎شده

وزیر صنعت همچنین درخصوص قیمت خودرو عنوان کرد: «قیمت کنونی در بازار دارای حباب است و یکی از نظریه‎های پیشنهادی برای کاهش قیمت، فروش خودرو توسط خودروسازان با درصدی کمتر از قیمت بازار است.»   

 وی با اشاره به تجربه موفق دهه ۸۰ در این زمینه تاکید کرد: «این نظریه باید توسط صاحب‎نظران و نهادهای مرتبط موردبررسی همه‎جانبه قرار گیرد اما قطعا در صورت تایید این راهکار، زمینه دلال‎بازی و رانت‌خواری از بین می‎رود و قیمت‎ها کاهش می‎یابد.»

براساس این گزارش، خودروسازان باید واحدهای اقماری را که درحال‎حاضر در اختیار دارند، واگذار کنند. اما باید دید که آیا وزارت صنعت برای واگذاری این شرکت‌ها برنامه‌ای دارد یا خیر، وزارتخانه‌ای که در بسیاری از موضوعات ورود کرده و البته به عقیده برخی از کارشناسان تصمیمات اشتباهی نیز داشته است، حال باید برای جبران افزایش هزینه‌ها و همچنین افزایش زیان ناشی از شرکت‌های زیرمجموعه خودروسازان، ورودی سنجیده داشته باشد. درصورتی که شرکت‌های زیان‌ده از بدنه خودروسازان جدا شوند، امید می‌رود ‌هزینه‌های مترتب بر تولید نیز کاهش یابند و تاثیر این کاهش را بر قیمت تمام‎شده خودرو نیز شاهد باشیم.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • دارکوب IR ۱۹:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۷/۰۸
    0 0
    وزیر صمت ، ایا تصور شما از واگداری ، واگداری به ....ها با قیمت مفت است ، خود تو بهتر می دانی که تا کنون واگداری شرکتها به چه کسانی و با چه قیمتی بوده و نتیجه عملکرد شرکت چگونه شده است

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 2 =