روغن موتور

درباره روغن‌هایی که با بسته‌بندی مجدد روغن‌های ایرانی به فروش می‌رسند نیز باید گفت: این روغن‌ها از کیفیت بالایی برخوردارند اما به‌دلیل تغییر بسته‌بندی و برند با قیمت‌هایی عجیب‌وغریب در بازار به فروش می‌رسند.

تعویض روغن خودرو بنابر پیشنهاد غیرکارشناسان، از اشتباهاتی است که در بسیاری موارد گران تمام می‌شود. طی‌گشت‌وگذاری کوتاه در بازار روغن‌موتور کافی است تا با انبوهی از برندهای عجیب‌وغریب خارجی روبه‌رو شویم. خارجی‌نماهایی که در زیرپله‌های شهرهای ما پر می‌شوند و با سوءاستفاده از تمایل مصرف‌کننده ایرانی به خرید کالای خارجی، آنها را به چندبرابر قیمت در بازار می‌فروشند. بااین‌حال بسیاری از مردم با دیدن قوطی‌های پرزرق‌وبرق روغن‌هایی که با حروف انگلیسی نام‌گذاری شده‌اند، دست‌وپایشان شل می‌شود و ترجیح می‌دهند روغن خارجی بخرند. حتی اگر این روغن در هیچ جای دنیا شناخته‌شده نباشد و تنها در تعویض‌روغنی شهرشان یافت شود. 

نیاز 650 میلیون لیتری بازار ایران به روانکارها

مهندس حمیدرضافراهانی، معاونت پژوهشی و بازاریابی شرکت نفت بهران با هشدار نسبت‌به روغن‌موتورهای خارجی‌نمای موجود در بازار ایران به «دنیای‌خودرو» می‌گوید: شرکت نفت بهران به‌عنوان قدیمی‌ترین مجموعه تولیدکننده روانکار در کشور سالانه حدود 300میلیون‌لیتر انواع روغن را تولید و روانه بازار می‌کند. این در حالی است که نیاز بازار کشور به انواع روانکارها سالانه حدود 650میلیون‌لیتر است که 45درصد از این نیاز توسط شرکت نفت بهران تامین می‌شود. 

ازسوی‌دیگر 85درصد از نیاز کشور به روانکارها که 450میلیون‌لیتر آن در سال به مصرف خودروها می‌رسد، توسط 4 شرکت ایرانی بهران، ایرانول، نفت‌پارس و نفت‌سپاهان تامین می‌شود و مابقی آن نیز یعنی معادل 15درصد توسط روغن‌های وارداتی، تصفیه‌دوم و روغن‌های خارجی نمای تقلبی تامین می‌شود.

اما نکته‌ای که باید هنگام خرید به آن توجه داشت، قوطی‌های رنگارنگ و جذاب این روغن‌های تقلبی است که از روغن‌های تصفیه‌دوم یا بسته‌بندی مجدد روغن‌های ایرانی تهیه می‌شوند. این روغن‌ها البته بازار بسیار نابسمانی دارند و در بسیاری از موارد فاقد نمایندگی‌های رسمی و ثبت‌شده هستند. 

برندهای خارجی با روغن پایه اسیدی

وی با تاکیدبر اینکه روغن‌های تصفیه‌دوم، روغن پایه آنها با روش‌های ابتدایی مانند اسیدشویی روغن‌های کارکرده تهیه می‌شود و با افزودن پلیمرها و مواد افزودنی نامرغوب روانه بازار می‌شوند، گفت: این روغن‌ها  می‌توانند صدمات جبران‌ناپذیری به موتور خودروها وارد کنند. ضمن اینکه این محصولات قیمت‌های بسیار بالای آنهاست که علاوه‌بر هدررفت پول مصرف‌کننده باعث خرابی موتور خودرو نیز می‌شود.

اما درباره روغن‌هایی که با بسته‌بندی مجدد روغن‌های ایرانی به فروش می‌رسند نیز باید گفت: این روغن‌ها از کیفیت بالایی برخوردارند اما به‌دلیل تغییر بسته‌بندی و برند با قیمت‌هایی عجیب‌وغریب در بازار به فروش می‌رسند.

فراهانی با هشدار نسبت‌به استفاده از روغن‌های خارجی‌نما این نکته را یادآور شد که برخی تعویض‌روغنی‌ها به‌دلیل حاشیه سود بالاتری که عرضه‌کنندگان این روغن‌ها به آنها پرداخت می‌کنند، تاکید ویژه‌ای بر استفاده از آنها دارند و مصرف‌کننده نیز به‌دلیل عدم آگاهی از کیفیت روغن تن به پیشنهاد غیرکارشناسی این افراد می‌دهد. 

جولان برندهای بی‌هویت در بازار روغن

به‌گفته معاون پژوهش شرکت نفت بهران این شرکت‌ها با ثبت شرکتی غیرفعال در خارج کشور، از آن شرکت به مجموعه خود در داخل نمایندگی می‌دهند و درنهایت برندی را به بازار عرضه می‌کنند که به‌هیچ‌وجه  وجود خارجی ندارد.

نکته جالب در بحث قیمت‌گذاری‌ها الزام تولیدکنندگان داخلی به ثبت قیمت فروش بر بسته‌بندی محصولاتشان است درحالی‌که روغن‌های خارجی بدون قیمت مصرف‌کننده در بازار به فروش می‌رسند.

وی بالا رفتن هزینه نگهداری خودرو، افزایش استهلاک، خرابی موتور، افزایش آلودگی هوا و حتی از بین رفتن کاتالیست خودرو را ازجمله پیامدهای منفی استفاده از روغن‌موتورهای خارجی‌نما دانست که به‌دلیل تفکر اشتباه برخی افراد نسبت‌به کیفیت بالاتر نام‌های خارجی روغن‌موتور و پیشنهاد منفعت‌طلبانه برخی فروشندگان این محصولات صورت می‌گیرد.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 8 =